29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak malé strany likvidují Babiše

Na pozadí diskuse Jana Hamáčka z ČSSD a Miroslavy Němcové z ODS lze vytušit společný zájem na likvidaci Andreje Babiše. Je tragické, když ODS na likvidaci Babiše ve vládě spolupracuje s ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Han 2.5.2017 22:07

Re: Hlavně zisk!

Jaký zisk přinesl ČR?

M. Prokop 2.5.2017 8:16

Němcová výslovně upozornila

že jde o její osobní názor. Ne stanovisko ODS.

Odvolat nebo neodvolat Bureše má oboje výhody i nevýhody. Výhoda je, že pokud se ANO a ČSSD ještě více rozhádá, ledacos na sebe prozradí.

A dala by se i připomenout osvědčená britská praktika, ve sporu podporovat slabšího, aby nějaký konkurent příliš "nevyrostl".

J. Karlík 2.5.2017 8:09

Pokud

považujete za demontáž systému tradičních pol. stran náznak o možné změně vol. systému z poměrného- který mj. umožnil i oposmlouvu- na většinový, tak je třeba připustit, že tento systém leckde úspěšně funguje a umožňuje vyhnout se kompromisům při dohadech o koaliční smlouvě. Na druhé straně vítězům svazuje ruce mnohem větší odpovědností.

M. Těhanová 2.5.2017 12:25

Re: Pokud

Ale ta větší odpovědnost by nás možná trochu posunula dopředu. A pak už by to bylo jen na voličích.

M. Šejna 2.5.2017 7:34

ČSSD si kope hrob

pokles preferencí ČSSD je spojen právě s tím, že socani začali Babišovi okopávat kotníky úplně stejně, jako to dělají TOP09 a ODS. Volič socanů je většinou s výsledky současné vládní koalice spokojen a proto mu náhlá averze vedení ČSSD vůči Babišovi vadí. Takže radši bude v nastávajících vobách volit ANO, aby aspoň nějak zajistil pokračování současné vlády, i kdyby to mělo být bez socanů.

M. Prokop 2.5.2017 8:17

Re: ČSSD si kope hrob

Ano, ale od voliče socanů nelze očekávat rozumné chování.

P. Götze 2.5.2017 10:47

Re: ČSSD si kope hrob

No vite, od lidi jako jste vy nelze cekat rozumne chovani. Je uplne jedno, kdo koho voli, ze nekdo voli nekoho jineho neznamena, ze je mene rozumny. jen proste premysli jinak. Rika so tomu demokracie. A k te patri respekt, projevujici se prijetim vysledku voleb. Bohuzel s tim maji problemy uz skoro vsude, protoze, zda se, lidi, jako je vy je cim dal vic.

M. Prokop 2.5.2017 11:04

Re: ČSSD si kope hrob

To jste jen něco nepochopil. Já voličům socanů neberu a nechci brát možnost volit hloupě. Pouze to konstatuji, že o někoho, kdo věří na blahobyt ukradený přerozdělením a přidělený úředníkem jemu, nelze čekat rozumné zhodnocení možností.

Zřejmě i od vás.

P. Götze 2.5.2017 11:21

Re: ČSSD si kope hrob

jako ze volic ODS voli chytre? Nebo volic TOP09 voli chytre? Nebo kdo je teda ten chytry volic a hloupy volic? Predpokaldam, ze chytry volic je ten, kdo voli jako vy, hloupy volic je ten, kdo voli opak vidte. Tohle si ale sprominutim mysli jenom blbec. na to mate pravo, to je prave to kouzlo demokracie. nekdo deli lidi na bile cerne, nekdo na proletare a inteligenci, nekdfo na hloupe chytre. Myslenka je to vpodstate uplne stejna. Nedemokraticka.

M. Těhanová 2.5.2017 12:31

Re: ČSSD si kope hrob

To by bylo jenom dobře, kdyby bylo víc lidí, kteří se rozhlížejí kolem sebe a přemýšlí.

P. Maleček 2.5.2017 7:29

Mocichtivost je to, co Sobotku žene do záhuby.

Plná pravda v tom, že Sobotka v Babišovi, byť musel moc dobře vědět co je zač, viděl snadné a konkurenci nebudující vládnutí. Čímž hrubě podcenil jeho dravčí pudy mistrně maskované ublíženeckým fňukáním, že ti letití korupčníci (díky nimž se za rozkrádání státu dobral svého byznysgigantu) ho mezi sebe nechtějí.

No a díky geniálně zvolenému symbolu - koblize, tak podobné tomu co má většina voličstva v hlavě, zvlášť té s rudou náplní, Babiš moc strhl na svou, jasně protidemokratickou stranu.

Což vyhovuje i nemalé části jako Babiš, tj. zlodějsky totalitně myslících a konajících socanů. A to Sobotkovi zlomí vaz.

T. Kohout 2.5.2017 7:16

přítel - nepřítel

Nepřítel mého nepřítele může být můj ad hoc přítel. Staré známé.

D. Polanský 2.5.2017 6:58

Hamáček a Němcová

dva moralisté, kteří ví, kdy mlčet a kdy mluvit.

S. Sedlák 2.5.2017 2:47

Autor už definitivně zešílel

Pokud ODS nedá otevřeně najevo svůj absolutní odpor k Babišovi, tak ztratí důvěryhodost pro ty, kteří ji ještě volili.

Hlasovat v této době pro nedůvěru vládě je totální nesmysl. To by bylo dát do rukou Zemanovi spoušť k bombě. Jak to dopadlo posledně?

Velká strana Ano je velká jen lží svého majitele. Slováci se také museli spojit proti Mečiarovi, aby ho dostali z kola ven. Se šmejdy se musí bojovat, ne se s nimi paktovat. Profesor Fiala,, Bělobrádek jsou příliš slušní na to, aby stbáckému ksi..lu odolali.

V. Batala 2.5.2017 7:08

Re: Autor už definitivně zešílel

Přesně, souhlasím s Vámi pane Sedláku! Pan Bartoň, místo aby toho šmejda jednoznačně odsoudil, pořád kritizuje ostatní, co dělají blbě! Nezastávám se jich, možná má i částečně pravdu, ale teď je jednoznačně největším nepřítelem společnosti Babiš a je potřeba ho odstavit! I když si to třetina místních tupců neuvědomuje! On patří spíš za mříže, než do politiky!

J. Karlík 2.5.2017 16:26

Re: Autor už definitivně zešílel

To jste ještě nevěděl, jak se zachová Bohoušek. Hlasovat o nedůvěře se už nemusí. Sám ji položil, tu jeho velmi úspěšnou vládu položil jako malej kluk.

Z. Čábelka 2.5.2017 2:27

Mlha

Vydržování Babiše u moci je nebezpečná hra. Nikdo neví, zda již nebyla překročena hranice možného návratu k fungujícímu demokratickému systému. Není čas otálet. Babiš spolu se Zemanem stojí za vládním pučem se všemi následnými kroky demontáže svobodné společnosti s jasnými politickými cíli rozvrátit vše trochu názorově konzistentní. Tento proces není náhodný. Ochota této vlády zastávat zájmy občanů republiky byla předem vymezena požadavky vedení EU. Dnešní politická situace je natolik manipulována, že není osobnosti ani polické síly, které by se dalo spolehlivě věřit její vlastní program.

Nelze věřit ČSSD ani ANO. Nelze vůbec věřit Zemanovi, který své postoje k EU mění zcela dle potřeby. Nikdy dostatečně nevysvětlil ani toto salto! Proč právě to to nikdo nikdy neřešil?! Proč?!!!!

Nelze věřit ani tomu, kdo Klause osočoval kvůli "nepodpisu" Lisabonské smlouvy a všem právním vymezením ve smlouvě proti ní. Ti všichni politici sami ztratili důvěryhodnost jednat za všechny občany tohoto státu.

T. Kohout 2.5.2017 7:18

Re: Mlha

Nevěř nikomu v světě širém. Také staré známé.

J. Karlík 2.5.2017 7:55

Re: Mlha

Vydržovat kohokoli u moci je nebezpečné, ale o čem to vlastně mluvíte. Kdo vydržuje Babiše? Všichni mluví o demokracii, o ohrožení demokracie a pod. Není to náhodou strašení voličů? Těch nevzdelancu, jimž je třeba vše vysvětlit? Všichni voláte po demokracii, za chvíli jsou volby a vy se bojíte jak dopadnou. Už teď víte co nastane, bude se demontovat demokracie. Je to směšné.

Z. Čábelka 2.5.2017 8:07

Re: Mlha

Kdo ho vydržuje? :o) Ten, kdo toho Stbáka volil! :o) Nejsem si jist, zda zrovna Vám to má cenu vysvětlovat.

J. Karlík 2.5.2017 9:28

Re: Mlha

Milý pane, právě vám asi nemá cenu vysvětlovat, co je to demokracie. Vy přece víte, že je StBak. Jen ti podplaceni soudci to tak nějak nechtějí pochopit. A ti tupci voliči. Mám dojem, že vás vydržuje zamlzena mysl.

R. Tesařík 2.5.2017 9:36

Re: Mlha

měl jste napsat, mám rád Babiše...bylo by to kratší..

A. Nový 2.5.2017 11:08

Re: Mlha

Co do těch koblih Babiš dává, že mu troubové ty jeho kecy tak žerou? :-)

J. Karlík 2.5.2017 11:40

Re: Mlha

Měl jste napsat - nemám rád demokracii - bylo by to pravdivejsi.

M. Moravcová 2.5.2017 12:35

Re: Mlha

vy vůbec nevíte, co to demokracie je. Teď jsme téměř v totalitě - jak pod vládou ČSSD a ANO, tak především pod vládou a nátlakem EU. Jejich metodou je dehonestace jakéhokoliv jiného názoru a poté trestnost prezentace odlišného názoru. To s demokracií nemá společného vůbec nic. A to řvaní a okřikování slyšíme jak z vládní úrovně, tak úrovně nikým nevolených EU paplášů. Defenestraci těch zdivočelých novobolševiků by to chtělo.

J. Karlík 2.5.2017 16:30

Re: Mlha

Ano, to je pravá demokracie, už stavíte šibenice?

A. Nový 2.5.2017 23:45

Re: Mlha

Blbe!

M. Prokop 2.5.2017 11:08

Re: Mlha

Soudce musí DOKÁZAT (a také chtít dokázat) a má navíc různá administrativní omezení.

Mně stačí VĚDĚT. I vy byste mohl vědět, ale nechcete.

J. Karlík 2.5.2017 11:36

Re: Mlha

Komunistům také stačilo vědět. Potom už byly jen procesy se zrádci. To, co víte vy, skutečně vědět nechci.

Z. Čábelka 2.5.2017 12:14

Re: Mlha

Stbáci ani gestapáci omyly nenadělali. Stbák z omylu neexistuje stejně jako Stébák poctivý svědek. Jejich služba nikdy ukončena nebyla!

Jinak, já se zamlženou myslí nevolím, ani za pivo ani za koblihu! Volit Stbáka, byť jen v podezření, je prostě zoufalost. U mne taková volba v žádném případě není možná ani pro druhé omluvitelná! Kolize s demokracií pouze mé vyřčené názory nejsou, neplácejte hovadiny. Nebo už je zase zakázáno říkat, co si myslím a čím pohrdám?