3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Jak dál po porážce pravice

Rozpuštěním Poslanecké sněmovny, k němuž dojde příští či přespříští týden, skončí jedna kapitola českých politických dějin – kapitola trvající od roku 1991. Přestože několik let tohoto období vládla sociální demokracie, byla to pravice, která určovala agendu a měla – alespoň z mého hlediska – ideologickou iniciativu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Kanioková 12.8.2013 22:39

Pane Drápale,

dokud tu nebude žít národ ve své většině OBJEKTIVNÍ, dotud to k lepšímu nepovede. I jako absolutní ateista uznávám, že prostě lidi nemají strach, svědomí. Mít vždy čisté svědomí je odnaučili komunisti, ale mít strach je odnaučil ateismus.

To vědomí, že i když můj průšvih nikdo nezjistí, tak se mi to po smrti jistě vymstí, to mělo něco do sebe.

A je zcela fuk, je-li kdo levičák, pravičák či fialový extrémista.. Pokud budou sociální poměry tak vlídné, že nestmelí rodinu a nenaučí ji zpět její základní povinnosti - vychovat kvalitní příští generaci, tak naše civilizace nemá šanci.

J. Blažek 12.8.2013 18:27

Konkrétně ....

.... nelíbí se mi výštěky "Zeman lhal"," Zeman lže" ----- je třeba říci konkrétně v čem, v jaké zásadní věci lhal a zejména v čem nyní lže. Já například o nynější nějaké lži nic nevím.

O. Kadlec 12.8.2013 18:41

Re: Konkrétně ....

Tak se naučte dávat pozor. On nelže furt, jen když se mu to zrovna hodí a něco z toho má. Je velmi schopný v kampani - ke svým třem vítězstvím se vždy prolhal. Takže zas až to bude stát za to, bude lhát. Musíte dávat pozor.

J. Blažek 12.8.2013 19:22

Re: Konkrétně ....

Vy jistě pozor dávat, tak mi sdělte konkrétní věci v kterých lže .......

O. Kadlec 12.8.2013 19:34

Re: Konkrétně ....

Napsal jsem že si musíte počkat, až zase bude lhát.

Rozhodně vám tu nebudu vypočítávat lži minulé. Měl jste při kampani dávat pozor. Přičinliví novináři, než kampaň skončila, jich zveřejnili očíslovaný seznam.

Ale jednu lež vám uvést mohu, protože se týká dneška: slíbil, že bude prezidentem který spojuje 10 milionů. To lhal, protože to neměl v úmyslu a dělá opak. Rozdělil národ. Slíbil vytvářet ostrovy pozitivní deviace. To si jen třepil hubu, je evidentní že vůbec neví co to je, jen si vzal cizí termín na chvíli.

Víte jak se pozná že člověk nelže? Já to vím: lidi takovému člověku věří, a to bez ohledu na jeho názory. Zeman takovým člověkem není.

V. Vaclavik 12.8.2013 16:37

Poctivi podnikatele se nemaji hrnout do politicke strany

"Do domnele pravicové strany se nehrnuli skutecní podnikatelé, kterí by chteli bohatnout díky skvelým podnikatelským nápadum a pilné práci, ale "kmotri", kterí chteli co nejvíce vysávat verejné finance."

Protoze co by tam delali. Politicka strana, pokud se dostane k moci, prece neni podnikatelsky subjekt, i kdyz to tak dnes nejen vypada, ale skutecne je. Vlada nema podnikat s verejnymi, zkonfiskovanymi prostredky. Obcane nemaji byt zamestnanci vlady, pracovat ve firme ODS.

Funkce vlady ma byt nastavovani a dohlizeni nad pravidly, podle kterych pak spolecnost zije. Vlada nema do zivota spolecnosti zasahovat primo, byt jednim z hracu, a to dokonce tim nejvetsim. To pane Drapale neni ferova hra, ani jak se hraje nyni a jak by se hrala podle tech nejakych prav po kterych volate.

A proc vas porad pali ta privatizace, ve zdrave spravovane zemi by davno nehrala zadnou podstatnou roli, byla by jen historickou vzpominkou. Ale pri nasi stagnaci pod vladami pravice jsme se nikdy nikam od te privatizace daleko nedostali, proto to zustava stale tak zhave, dulezite tema, spolu s temi vyjmenovanymi a nevyjmenovanymi hrichy.

Zijte si dal ve svem snu, ze poctivy podnikatel na svem by vedel jak vest podnik, zvany spolecnost. V prve rade by nechtel vest, co neni jeho! Poctivy podnikatel neni nekdo, komu spadne velky podnik do klina pouhym zvolenim do vedouci funkce, byt zvolenim demokratickym. O takove pozice se primo definicne vzdy budou uchazet jen sibri, nikdo poctivy by o neco takoveho nestal. Co jste to za krestana, kdyz zrejme neznate ten pribeh z bible, kdy satan vyvede jezise na kopec a nabidne mu kralovstvi pozemske, kam az oko dohledne... (spravne detaily a postavy si dosadte sam, ja si to jen pamatuji v obrysech z dob nabozenstvi ve skole a ministrovani v kostele jako male dite)

O. Kadlec 12.8.2013 18:46

Re: Poctivi podnikatele se nemaji hrnout do politicke strany

No jestli vám správně rozumím, tak poctiví občané se nemají ucházet o veřejné funkce a nemají toužit spravovat svou zem.

Tak to jste se narodil správně. Čeští občané, pokud jsou schopní a ještěktomu poctiví, po tom skutečně netouží a veřejné službě se vyhýbají. Proto vládnou darebáci a šašci. Těm to nevadí.

Akorát že demokracie je postavená na opačném předpokladu, než je ten váš. Proto třeba v Americe docela dobře funguje. Tam kdybyste přinesl svou ideu, že podnikatel se nemá do politiky cpát, tak by překvapením spadli ze židle. Řekli by: ..a kdo jiný?

V. Vaclavik 13.8.2013 3:28

Re: Poctivi podnikatele se nemaji hrnout do politicke strany

"No jestli vám správně rozumím"

Nerozumite, "poctiví občané se nemají ucházet o veřejné funkce" v dnesnim systemu, podobne jako se o ne nemeli uchazet za komunisticke vlady. Dnes muzete leda nejdriv touzit zmenit system na vice soukromy, jinak nema cenu se dnes o verejne funkce uchazet.

Podnikatel neni z verejne spravy dopredu vylouceny, ale tam ma jit o jine veci, nez o podnikatelske schopnosti. Jina vec je, ze dnes jde o podnikani, ovsem to nemuze fungovat at uz si tam dosadite kohokoli, i treba ty vase podnikatele. Socialismus proste nikdy fungovat nebude, a dokud tomu lidi neporozumi, lepe nebude, bude hure.

Hlavne tady ale jde o moralni stranku veci, podnikani s nasilne vyvlastnenym kapitalem. Je silne naivni myslet si, ze takto nabyty majetek budou spravovat nejaci andele. V nasilnickem a zlodejskem statu budou tento vzdy spravovat zase jen nasilnici a zlodeji a sibri a nejaci ti uzitecni hlupaci do poctu se taky vzdy najdou.

P. Vítek 12.8.2013 14:49

Mozna se budu opakovat

ale pane Drapale snazte se presvedcit lidi,aby volili bezohledne stranu(treba Svobodne nebo Konzerv),ktera slibi,ze minimalizuje statni majetek a vyhaze 90% statnich uredniku.A mate po moralistnich problemech.Ale je fakt,ze bez pokuseni nepozname kdo je kdo-takze budte rad.Mate aspon praci.Kdyby jsme ale vyuzili toho,ze nekvalitni lide(kterym nevadi predbihat ve frontach)vlastni rude knizky a nepustili je ke statnim penezum,tak uz jsme mnohem dal.

O. Kadlec 12.8.2013 18:48

Re: Mozna se budu opakovat

Šílenců je málo, pane Vítek, a většina z nich ani nevolí.

V. Linhart 12.8.2013 14:30

Ono asi takto:

 Já panu autoru nerozumím. Ta část politického spektra, která tady od roku 2006 vládla a sama sebe pasovala na pravici, totálně selhala. Kšeftuje se státními pašalíky, vrcholně zvolené  špičky nejen že obchodují s lukrativními státními posty, jednotliví pravicoví ministři nezvládají svůj resort a dokonce ani premiér neukočíruje svoji sekretářku a já bych měl něco takového znova volit? To jste tedy doopravdy k smíchu...  Vaše tvrzení o Zemanových lžích v předvolební kampani sice může být pravda, ale co kontruje těmto údajným lžím, jsou lži volebního štábu K.S u financování jeho volební kampaně Lukoilem, nikdy jsem neslyšel o ústavní žalobě a vyšetřování příslušných orgánů v této věci a o státně-bezpečnostních rizicích v této oblasti. Buďto tedy tedy trestuhodně všechny tyto dědičky StB zklamaly a jsou nefunkční a to i díky vedení pravicové vlády "odborníků" a nebo se zcela promyšleně Schwarzenbergem a jeho štábem lhalo. Stejně tak jsem neslyšel o žalobách pana S. na lži šířene štábem pana Z...  Je ale možné, oba dva pánové, dobře si vědomi nefunkčnosti těchto agentur, na použitíí demokratické justice rezignovali.

 Já osobně vnímám pana prezidenta Z. jako prvního politika, který doopravdy svými činy naplňuje své volební sliby. Na to by si ovšem český volič podle pravičáků neměl zvykat, vždyť volič v jejich pojetí je jen prostředek k pohodlnému živobytí, který by po volbách měl na všechny sliby zapomenout, a moc neotravovat.

 

M. Frank 12.8.2013 15:31

Re: Ono asi takto:

Já zase nerozumím Vám. Vláda kšeftuje se státními pašalíky, vrcholně zvolené špičky nejen že obchodují s lukrativními státními posty, jednotliví levicoví ministři nezvládají svůj resort a dokonce ani premiér neukočíruje svoje pudy a já bych měl něco takového znova volit? To jste tedy doopravdy k smíchu...

To jste zamrznul v roce 2006?

O. Kadlec 12.8.2013 18:52

Re: Ono asi takto:

Vy jste ten článek nečetl, pane Linhrat.

Podívejte se pořádně a zkuste najít, kde autor píše, že máte ty kteří právě padli znovu volit. Píše opak, že selhali.

J. Marešová 12.8.2013 14:07

Jak typické

Stále se jen píše, že "modří ptáci" jsou zloději - ti co to tvrdí by se měli   zamyslet, jak to vypadalo, když byla 8 let u moci ČSSD, jestli se neprovalily nějaké korupční aféry. Poslední vláda jen dala podnět Justici k vyšetřování kauz, které byly už" vyšetřeny" parlamentní vyšetřovací komisí a byly zameteny pod koberec. Proto to vypadá, že jsou to aféry poslední doby. Stačilo sledovat v TV, jak dlouho vydrželo na ulici nezamčené jízdní kolo - ve veřejnosti úplně vymizela morálka - 40 let doby, kdy vše bylo všech a kdo nekradl okrádal rodinu je stále ve většině občanů. Naopak, když někdo odevzdá nalezenou věc, málo kdo ho za to hodnotí kladně. Kde jsou doby, kdy se společnost řídila desaterem - které je vlastně morálním kodexem - morálka současné společnosti upadá a to nejen u nás, ale v celé Evropě. Je to znát i na kultuře - populární jsou nejvíc jednoduchost, násilí, vulgarita - slušnost a citlivost je spíš k smíchu.

V. Linhart 12.8.2013 15:10

Re: Jak typické

 Od roku 2003 mé rodině bylo ukradeno pět bicyklů vyšší střední třídy v nominální hodnotě kolem 60 000, - Kč. Nikdy by mě nenapadlo, že bych nárok na úhradu mohl uplatňovat v Lidovém domě, vždy jsem se pokládal za oběť divoce liberálního tržního prostředí, nastoleného z Jánského vršku(tehdy), kde neexistují čisté a špinavé peníze, jen lesk z nich a požitky. Dík za otevření očí,madam Marešová... Jen na okraj podotýkám, že Favorit, mojí matkou pro mě koupený v půli sedmdesátých let mi byl zcizen těsně po volbách v r.1991, to už se ten úpadek morálky začal naplno projevovat...

D. Švik 12.8.2013 11:10

Souhlas

Škoda, že je Konzervativní strana tak neviditelná.

M. Stuchlik 12.8.2013 12:48

Re: Souhlas

KonS nemá za zády Lukoil a proto ani media.

D. Polanský 12.8.2013 14:02

Konzervativní strana

Tehle starně moc fandím, ale jak uvádíte je zatím bohužel neviditelná, má veliký intelektuální potenciál, jenomže chybí jí tah na branku. Přesný opak ODS. Intelektuální vyprahlost, ale všichni by chtěli mít.

V. Linhart 12.8.2013 15:14

Re: Konzervativní strana

 Této straně též moc fandím, ale při minulých volbách jsem jí nedal svůj hlas pro to, že vychvalovala politiku a styl ODS. Kdo chválí gaunera, je sám gauner, pane Polanský, a když budu chtít v obecní radě Pepíka, nebudu kvůli tomu volit jeho kámoše Frantu. Její intelektuální potenciál končí tam, kde její vize o povolební spolupráci.

P. Vítek 12.8.2013 9:41

Dobry clanek i web

http://pravyprostor.cz/svedsko-chudsi-nez-si-myslite/

M. Malovec 12.8.2013 9:10

S kauzou

Klausová - kníže bez očištění od kmotrů a omluvy pravicovým voličům nemá ODS šanci vůbec. S očištěním, omluvou a zapomenutím na Klause může s paní Němcovou s návratem některých voličů počítat za 4 roky. Čím delší bude doba vlády levice a čím méně průšvihů pravice, tím větší šance pravice má. Bude-li ovšem chtít opět ten bordel po levici uklízet. 

J. Novák 12.8.2013 8:52

Drápale, drobná přátelská rada,

Hostivici se velkým obloukem vyhněte, mohl byste dostat na budku.Jediné, co si Hostivičtí na Rathovi "pochvalují", je že dřív když jsem řekl že jsem z Hostivice, nikdo nevěděl odkud jsem teď to ví každý.

Co myslíte dělá jim to radost ? Kecáte a evidentně nevíte o čem, čekám omluvu.

Rath měl různé nápady, třeba vykácet lípy na náměstí a založit zřejmě Rathův růžový sad, no seběhli se hostivičtí s motykami a lípy stojí dodnes.

Užvaněnej troubo.

Mocný Šedovous

J. Boleslav 12.8.2013 11:41

Re: Drápale, drobná přátelská rada,

Nemáte pravdu. Informace p. Drápala o vztahu hostivických ke Dráthovi pocházejí z médií, konkrétně z MF Dnes. Jeden tamní dobrák pravil, že nevadí, že Dráth kradl, protože kradl i pro ně. Obdobné stanovisko zaujali další. K bli.tí.

K. Loucký 12.8.2013 13:57

Re: Drápale, drobná přátelská rada, (ad J. novák 254)

Když jste přesvědčen, že máte pravdu, proč máte ještě potřebu autora urážet?

J. Kanioková 12.8.2013 22:22

To je to základní, co Šedovous umí... nadávat

P. Gabriel st. 12.8.2013 8:51

Pravice ve sněmovně není nevěrohodná!

Ona  to totiž žádná pravice není. Ona totiž.pravice, tak jak je tradičně politicky chápána musí stát pevně na konzervativních hodnotách! Ale taková politická strana ve sněmovně  DNES VŮVEC NENÍ! Strany, které tam jsou, jsou jenom (s výjimkou kolektivistických komunistů)  jenom různými variantami liberalismu se silně pragmatickými sklony. V případě socdem etatistického liberalismu, v případě ODS a Top09 pak individualistického liberalismu. Až to bude občany a voliči pochopeno natolik, že se začnou poohlížet po volbě konzervativních stran a konzervativních politiků, máme zaděláno na skutečnou politickou změnu a můžeme začít mluvit o pravici v naší politice. PŘED TÍM SE ALE MUSÍME ZBAVIT KLAUSOVSKO - ZEMANOVSKÝCH LŽÍ V NAŠICH MYSLÍCH.

P. Vítek 12.8.2013 8:05

Pane Drapal neco tak neobjektivniho a nespravedliveho jsem od vas jeste necetl.Skoda.Nebo si vas s nekym pletu.

P. Maleček 12.8.2013 7:42

Pravdu o ODS do kamene tesat

"Václav Klaus svou amnestií završil své celoživotní dílo" - toť slova, která by se měla do kamene tesat. Ale s drobným dodatkem - že to propuštění tisíců zlodějíčků a násilníků mělo zamaskovat ukončení soudů velkozlodějen jeho "méně schopných" kamarádů, kteří se při Klausem organizovaném rozkrádání státu nechali díky své hlouposti a také nadutosti nachytat i tou, Klausovými lidmi, zdecimovanou policií a justicí. A tak jim, chudákům, nezbylo než své soudy donekonečna natahovat.

Bohužel pravda je i tom, že ODS má díky Klausovi to rozkrádání státu přímo geneticky zakódováno a už to nikdo nikdy nezmění. Byť jsou v ODS tisíce slušných, ale naivních lidí, kteří na chod ODS mají nulový vliv. Mezi ně však nepatří paní Němcová. Ta vliv měla a má. Ale v zájmu udržení funkce mlčí a nekoná. Co jí pak v důsledku odlišuje o těch, kteří za jejího mlčení, tedy krytí - slovy "klasika" na státním kradou tak, že ani poledne nedrží?

P. Vítek 12.8.2013 8:06

Re: Pravdu o ODS do kamene tesat

Jste proste malecek

J. Maleček 12.8.2013 16:10

Re: Pravdu o ODS do kamene tesat

Rozhodně protestuji :-)

Už jsem si zvykl, že můj pan jmenovec má při vyslovení jména Klaus rudou mlhu před očima, a já to pak za něj odnesu. Ale přejmenovávat se kvůli tomu nebudu ...