7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Jágr a tvrdá soft power play

V Bratislavě začalo mistrovství světa v ledním hokeji. Tuzemští fanoušci národního sportu už ale stačili v této sezoně zaznamenat minimálně dva jiné její vrcholy. V obou připadla hlavní úloha Jaromíru Jágrovi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Prokop 14.5.2019 10:06

Re: A nebylo jenom POLDI Kladno a jiná mužstva,

Sportovce, které pod krytím ZVS Dukly a Rudé hvězdy kradly civilním klubům.

Dnes bez ZVS může mladý sportovec sportovat ve svém civilním klubu.

V. Kotas 14.5.2019 6:38

A nebylo jenom POLDI Kladno a jiná mužstva,

podporovaná podniky. Byla také DUKLA Jihlava, která dál vychovávala mladé sportovce. A nejen ona, ale všechny oddíly DUKLY po celé republice a nejen v hokeji.

R. Langer 14.5.2019 5:49

No, shrnul bych to asi tak,

že Jágr dělá svou práci, a Mlejnek taky. Teď už se jenom zbývá zamyslet nad tím, z koho tady asi máme větší uzitek. ;-)

J. Novotny 14.5.2019 1:45

Pan hokejista a majitel klubu Jágr se rozhodl, že využije možnost stát se tváří olympiády v Pekingu a pomoci s rozvojem hokeje v Číně. Pan politolog Mlejnek se takto rozhodnout nemohl, protože mu tu možnost nikdo nikdy nedá a to ani v oboru politologie.

Pokud má pan Jágr v Číně cokoli v souvislosti s olympiádou dělat, musí se potkat s organizátory olympiády, organizátory hokejové soutěže, vedením čínské reprezentace a případně s majiteli čínských klubů. A to je prakticky ve všech případech Čínský stát. Setkání s prezidentem tak může otevřít dveře, které by jinak byly zavřené, motivovat místní bafunáře, ke vstřícnosti. A tedy může velmi napomoci propagaci a rozvoji hokeje v Číně, pokud toto setkáni pan Jágr patřičně využije.

Být tváří olympiády se nepochybně vyplatí i v jeho marketingových příjmech, nejen od čínských společností a spolupráce s čínskou reprezentací může přinést příjmy českému hokeji (a nepřímo i českému turistickému ruchu).