5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Jablko od stromu, strom od jablka

Otázka otců a dětí mne napadá vždy, když se zjeví v mediích nějaké to jméno některého z členů tzv. "lepších pražských rodin". A předvedou něco, co zvedne ze židlí velkou část obyvatel. Právě teď se předvedl Martin Stropnický, momentálně ministr obrany ČR, svým výrokem, jak by u nás lidi těžko nesli "přítomnost vojsk".

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Z. Bureš 17.5.2014 6:54

Pane Vlku......................

.....díky - moc hezky a pravdivě jste popsal "sortu" čechů, ze kterých se chce Čechům (s velkým Č).....akorát tak blejt !!!

P. Maleček 17.5.2014 6:51

Další Vlčí vytí nad Havlovou sochou v Bílém domě

Hezké a zábavné povídání pane Vlku, ale tak maximálně do havlisticky nenávistného baru s nahými děvami u tyče. tedy když pominu, že jste jen, tak nějak po Plzeňsku, obšlehl pointu textu, který se před týdnem visel na řadě webů.

To co popisujete je v běžném životě zcela normální. Většina dětí se vzbouří proti tomu v čem žijí jejich rodiče a do čeho je často hlava nehlava tlačí. A je jedno zda švec či politik. To na co jste měl v souvislosti s dětičkami na západě žijících levičáků zabrnkat spíš je mnou oblíbené: kdo v mládí nefandí levici nemá srdce, kdo po třicítce nefandí pravici nemá rozum.

To vzorně reprezentováno mladým Dienstbierem či Špidlou. Většina dalších elitních levičáků jsou jen vichcánci - s tím měkkým i to zní líp, kteří oblbováním sociálně slabších si zajišťují svůj luxus. To se sosany Škromachem, Grosem či aktuálně Tominovou-Marksovou v čele.

Já Stropnického (starého, mladý je jiná kapitola, tam ten rozum, stejně jako u Agáty viditelně absentuje) mezi ně nepočítám. Jeho pravda nešikovný povzdech byl jen konstatováním reálné situace v Česku. V Česku se za vyslovení pravdy upaluje - byť teď jen v médiích. To, že si polínko přihodil i pan Vlk mě po pravdě překvapilo - zvláště k páně Vlkově historickým znalostem.

Ale když kopnout si do Havla, byť zprostředkovaně přes dětičky prominentů je tak sladké - zvlášť když on bude tu sochu v Bílém domě mít - a pan Vlk ne.

P. Han 17.5.2014 6:40

Re: A Vy pane autore

Třídního? Nestačí obyčejný původ? "O syna nemám starost, chce být také uhlobaronem."

B. Hudzieczek 17.5.2014 2:46

A Vy pane autore

svoje komunistické myšlení rozhodně nezapřete, když posuzujete ostatní prizmatem třídního původu. Takže si asi nemáte navzájem co vyčítat.

J. Vyhnalík 17.5.2014 1:23

Další s podobným CV

Jenom namátkou: otec Andreje Babiše byl pracovníkem PZO a jeho syn studoval gymnasium ve Švýcarsku; otec Karla Janečka a spolumajitel jeho miliardového byznysu byl zaměstnancem rozvědky a byl nasazen v Německu, mladý Karel studoval v Berlíně; otec Pavla Teličky, František, pracoval na velvyslanectví ČSSR ve Washingtonu, kde se také Pavel narodil...

M. Prokop 17.5.2014 0:18

1*

Souhlas.