29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Já snad budu volit Babiše!

Dne 1. června tohoto roku v podvečer se mi ozvala telefonem jistá moje známá. A doslova zařvala do mobilu: „Viděl jsi tu k…. Sommerovou? Na čtyřiadvacítce? Tohle že bude sedět parlamentu? Do pr…., já snad budu volit Babiše!“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
T. Zlesa 3.6.2021 8:15

Bublinismus. To je definice toho, co ohrožuje veřejný prostor. Jako žije paní Sommerová v bublině SVÝCH přátel, s názory zde v článku odsouzenými, tak i pan Vlk žije v bublině SVÝCH. V bublině žijí v IVK, v bublině žijí ekologisté, uhelní energetici, jaderní energetici... a také diskutéři na Neviditelném psu. Někteří dokonce v hrůze před hloupostí jiných bublin rezignovali na volby. A všichni bublinisté mají pocit, že svět se řítí do katastrofy, protože nesdílí názor jejich bubliny.

Nebo je to jen jiný název pro demokracii v praxi? :-)

P. Selinger 3.6.2021 8:15

Bohužel o tom, kdo do parlamentu příjde za odešlého Feriho jako náhradník, nerozhoduje jeho strana, ale pořadí, ve kterém po volbách zůstal jako první z nepostoupivších do parlamentu, a to byla Sommerová. Takže zkliděte hormony a Babiše nevolte !

P. Jaroš 3.6.2021 8:14

Trikolóra stále funguje, byť ji mainstream ignoruje...

J. Nevrkla 3.6.2021 8:14

Pořád je na výběr mezi Trikolórou a SPD. Já je tedy vidím jako jediné přijatelné, se zdravým rozumem.

I. Pávek 3.6.2021 8:07

Dobře napsáno. Vdobě pro vás nejtěžší - nerozhodní je třeba se obrátit k autoritě Nejvyšší to je k Bohu. Ten je nanejvýš milosrdný a spravedlivý a jestliže Váš žal bude opravdový, milostivě Vám oko v trojúhelníku osvětlí mysl. Sledujte jen obzor na východě ve 4 hodiny ráno. Jinak jeho zástupce je každý farář, takže v neděli na mši do kostela. Ujišťuji Vás, že doba feldkurátů je špatnou minulostí. Nezepomeňte si vzít alespoň 10Kč na ofěru, je to trapné když před Váma pak ministrant potřepává kasičkou. ;-)

J. Anděl 3.6.2021 8:04

No, možná.

Ale on je článek spíš vyjádřením o (ano, subjektivně vnímaných) problémech s těmi, co nejsou Babiš, než o Babišovi. Minimálně z poloviny z toho je o paní Sommerové.

I kdyby byl Babiš nacistický válečný zločinec, nesedí ve vězení, sedí v čele vlády, je součástí nabídky politických stran. Pro mě je nevolitelný a je mi vlastně úplně lhostejné, jestli je to kvůli tomu, že je chaot, zavedl EET, byl estébák, nebo je to masový vrah. Já nejsem soudce v jeho kauze, já jsem volič. Přesněji řečeno, já ho od začátku nechtěl volit pro jeho představu řízení státu jako firmy a pro to "nekecáme, makáme", což může být ještě nebezpečnější (pes, který neštěká, může kousat). Neboli nechtěl jsem ho volit pro věci, které možná udělá, ne pro věci, které možná udělal.

Sommerovou v rozhovoru zkouknu, uvidím-li to podobně jako pan Vlk, nebo jinak. Ale dojem, že si snad letos nevyberu, mám.

A. Stárek 3.6.2021 7:59

Článek začal dobře, ale Babiš je opravdu pro příčetného člověka nevolitelný. Vždyť si si stačí poslechout, jak mluví, pokud nejde o projev, co mu napsal předem někdo jiný. To je opravdu utrpení - kdokoliv si vedle něho stoupne a řekne cokoliv, tak je to po Babišovi balzám pro duši, jen proto, že ta věta dává smysl (a je jedno, že dotyčný jinak lže stejně, jako Babiš). A samozřejmě i bije do očí, jak chaoticky vláda pod jeho vedením pracuje, jak on se snaží do všeho motat a za všechno mít zásluhy, což prakticky vede k tomu, že nefungují ani věci, které by zcela normálně fungovaly, kdyby se je on nesnažil řídit. A že je Babiš škodná, pijavice, přisátá na stát, v obrovském sporu zájmů, o tom není sporu.

Ovšem koho volit, to je opravdu otázka za sto bodů. Momentálně má k volitelnosti nejblíž -pro mne- ODS, ale to by nesměli být v tom slepenci a museli by se vrátit k pravicové politice - vždyť už tak ani nemluví, natož aby pravicoví opravdu byli.

P. Han 3.6.2021 7:57

Jmenovalo se to Zvláštní oddělení. Někde ovšem, např. ve Vojenských stavbách, Útvar obrany.

J. Flekal 3.6.2021 7:55

Já vím koho nebudu volit a vím proč. Nebudu volit Piráty, kteří jsou v podstatě kolektivistická parta, oblečená do nového kabátu dodaného EU. Nebudu volit ODS , které jsem byl členem, zklamala mě.

O. Musil 3.6.2021 7:54

Paní Sommerové (nikoliv soudružce, jak jí tituluje pan Vlk) je kolem 70. V tom věku už má leckdo problémy se životem, mnozí tedy už ani to ne. A že má různé radikální názory, inu zastupuje část voličů, kteří mají podobné názory. Nepochybuju, že své voliče i podporovatele má například i Volný poslanec.

L. Novák 3.6.2021 7:45

;-D R^

L. Novák 3.6.2021 7:43

Ufff! To je něco... ;-D

Pravda, ani já nemám koho volit, takže mě u voleb neuvidíte. Žádné "menší zlo" jako nouzové řešení už tady není. :-P

L. Machala 3.6.2021 7:34

R^

V. Kain 3.6.2021 7:33

Volit tu stranu (strany) které nedostávají v mediích prostor a když tak malý.A to je Trikolora.Její program by měli uvítat všichni,kteří chtějí návrat k normálnímu životu.

J. Krejčí 3.6.2021 6:55

Podobně se mne zeptala známá.Odpověděl jsem?Nevím koho volit, vím koho nevolit: Nevolte KSČM, ani Okamuru, ani Babiše. S ostatními budeme muset nějak vyjít! Nejsou dokonalé strany, jsou jen nedokonalé, špatné a ještě horší.

M. Vlasák 3.6.2021 6:55

Bohužel, máte až moc pravdu. Zdá se že jsme zešíleli, stejně jako v roce 1946. Krize stran a absence jejich cílů a ctností je až neuvěřitelně velká.R^

P. Jirkovský 3.6.2021 6:54

Pořád stejná blábolivá bagatelizace jak minulosti, tak Burešova zločinnýho počínání. O tom, jak to chodilo na PZO neví pan Vlk nic, o "zvláštních úkolech" (ne zvláštních odděleních!) na podnicích jakbysmet, píše jen to, co se traduje u všech, kdo mají pocit, že ONI mají právo vykládat a překrucovat fakta po svým. Smutnej konec.

J. Jelínek 3.6.2021 6:41

Trochu to máte pomotané, nic ve zlém. Dělat někomu medvědí službu znamená dotyčnému škodit. V tom případě ovšem dělá opozice svou práci dobře.

V. Mokrý 3.6.2021 6:12

Jo, z které strany.

R. Langer 3.6.2021 6:02

Velice trefné shrnutí, jste moudrý. Jj, vidím to stejně. ;-)

R. Langer 3.6.2021 6:00

A které komunisty budete volit? ;-D

R. Langer 3.6.2021 5:59

No, přesně tohle tvrdím o té idiotské opozici od samého počátku. Ti idioti svou naprostou tupostí dělají jedině medvědí službu Babišovi. :-P

D. Stirsky 3.6.2021 5:48

Bylo-li by to kratší, bez vulgarit, stařecké zapšklosti, urážek, dehonestací a vzteku, tak s názorem, že opo-strany se chovají tak, že přihrávají Babišovi voliče, bych souhlasil. Mimochodem! onen film o mládeži z ČKD mohl být zajímavý, byla tam 4 učiliště! Myslím, že Burian + Dědeček nazpívali písničku "Holky z ČKD", smál jsem se, slyšel jsem ji na Portě.

I. Dvořák 3.6.2021 5:37

Pane Vlku, v tomto článku se Vám povedlo nahromadit jen spoustu dojmů. Vašich dojmů. Fakta, ta jste jaksi pominul. Zvlášť mne zaujalo Vaše "fňuknutí", že nám kdosi rozkládá stát. No to je opovážlivost. To už tu kdysi bylo a ono se jim to tehdy podařilo. Zaplať bůh za to. Velmi zajímavá je i Vaše myšlenka, že předseda vlády s minulostí agenta STB, je jaksi normálka. Koho to podle Vás zajímá, že. Sečteno a podtrženo, z Vašich slov se line vůně koblih. Velmi silně. Ať Vám chutnají.

Š. Hašek 3.6.2021 5:33

Paní Sommerová má veliké problémy se svým životem, a tak to řeší politikou. A v tom rozhovoru již naznačila, že to to bude brát jako psychologickou poradnu - ona ví všechno, správně a bude všem radit.

Neukotvená osoba.

V. Mokrý 3.6.2021 5:28

Což by bylo špatně. Právě co nejvyšší volební účast je více než potřebná.

T. Kohout 3.6.2021 4:14

Bohužel, je to tak.

J. Jurax 3.6.2021 1:56

Řekl bych, že staří mužové do moudrosti, tolerance i nadhledu dorostli. Už jenom proto, že jsem též označitelný za starého muže.

A z toho nadhledu dnešní staří bílí mužové moudře soudí, že tolerance nemůže být bezbřehá. Neboť toho tolik zažili.

A sledujíce dnešní politické pinožení u nás, stěží mohou nepociťovat jisté rozčarování a smutek, kam jsme to z toho opojení svobodou před třiceti lety politicky dopracovali.

Nebo snad soudíte, že politická situace u nás opravňuje k optimismu? Vláda podporovaná komunisty, k moci se deroucí mladí nadšeně rudozelení a eurohujerní svazáci Pirstanu bomzující do brusele uz teď, pitoreskní slepenec Spolu stmelený jen antibabišismem, jenž pravicové postoje nezaujímá už ani hubou, ANO se socany v holportu rukou společnou spáchavší bezprecedentní sekyru do státních financí, rozhazující z cizího plnými hrstmi a poslušně kejvající na každou peachovinu z brusele, jednostrunná SPD, co ví proti čemu je, ale neví, pro co je, a pár trpaslíků s malou nadějí proboxovat se k moci. To je výběr před volbami. A k tomu na Hradě to co jsme si tam zvolili jako nejméně špatnou možnost z ještě horších.

Ale ovšem, mohlo by být i hůř ... :-) ... ale tak zle, abych volil Babiše snad přece jen nebude ... :-)

S. Donát 3.6.2021 1:17

Řadím se mezi ty zoufalé, kteří nemají koho volit. Od doby své plnoletosti jsem nevynechal jediné volby. Možná to bude teď poprvé :-(

D. Müller 3.6.2021 0:24

Proč v dnešní době staří mužové nedorůstají do moudrosti, toleranci a nadhledu k tomu našemu pinožení? Vždyť tolik zažili. Zůstal jim v duši jen vztek a smutek? Zdá se, že je to tak.