26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Já snad budu volit Babiše!

Dne 1. června tohoto roku v podvečer se mi ozvala telefonem jistá moje známá. A doslova zařvala do mobilu: „Viděl jsi tu k…. Sommerovou? Na čtyřiadvacítce? Tohle že bude sedět parlamentu? Do pr…., já snad budu volit Babiše!“

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Musil 3.6.2021 9:07

Tak každému kdo měl v první třídě počty musí být jasné, že se po volbách bude koalice skládat hodně těžce. Babiš aspoň rovnou říká, že se nejlépe se mu vládne samotnému, což by se mu ve spolupráci se Zemanem mohlo docela dlouho dařit.

V. Církva 3.6.2021 10:25

To je jasné. Šlo by ale třeba požadovat ANO bez Babiše a s jinými podmínkami. Šlo by vzít do vlády SPD.

Jen ne s marxisty! Zkrátka určitě budu volit proti Pirátům. SPD je snad cestou proto, že SPOLu a PiSTAN nebudou mít polovinu. Můžou přizvat ČSSD jestli se vůbec dostanou. Ale nepatrná šance je, že by mohl někdo Fialovi poradit že s komouši se paktovat nelze a pod tlakem vytvořit něco nepirátského.

Všichni nadávají na Zemana, a přímou volbu, ale Drahoš by samozřejmě nechal sestavit vládu PiStan, Spolu by uhnuli a ČSSD si rádo zavládlo. Prezident i když denilní pročínský má i positiva. A to by mohl ukázat.

O. Musil 3.6.2021 11:55

Do voleb je ještě daleko a ANO ještě ani oficiálně nezahájilo kampaň, zatím jen všemožně varuje před Piráty. Jinak ANO bez Babiše existovat nemůže, on je jediným vlastníkem všeho kolem hnutí. SPD je Okamurův podnikatelský subjekt, to nejhorší, co by se mu mohlo přihodit, je účast ve vládě.

A koho bude volit? Fakt nevím. Zatím vím jen, koho ne.

Z. Mikula 3.6.2021 8:51

Nejhorší je, že obsah článku je zcela přesný, dokonce větou, že ČT 24 je obsahem silně kritická vůči vládě je vtipnou parodií na fakt stupidní jednostrannosti, zvláště u veřejnoprávní instituce. Nejvíce mě zklamala ODS svým programem až do posledního předvolebního dne na téma antibabišismu, (ačkoliv programově má nejblíže k hnutí ANO, t.č. vydíraného levicovou ČSSD a KSČ) a falešným spojenectvím s celou širokou národní frontou s levicovými ale jinak ideově nejasnými Piráty, neznámou partou desítky starostů z celk.počtu 6,2 tis., tápající TOPkou mezi Kalouskem a Knížetem a pozůstalými Hada na tři.

M. 6S6. 3.6.2021 8:48

Je to smutné čtení......ale dost reálně popisující dnešní stav. No na horní palubě se stále tančí..tak proč si ještě pár měsíců neužít.....

J. Vrška 3.6.2021 8:38

https://www.youtube.com/watch?v=F_pFhyHKOPY

J. Tulejová 3.6.2021 8:27

Výborně, pane Vlku. R^R^

V. Církva 3.6.2021 8:24

Pan Vlk naprosto správně (a Sommerová je fakt odporná). Jen bych připomněl, že lze volit přímou demokracii, pro natvrdlé SPD, pokud neudělají nějaký evidentní průšvih.

Zrovna včera, mi ale liberálové nadali do komunistů, když jsem napsal, že pak už asi jedině volit ANO.

Jenže především co nejdál od Pirátů. Protože TOP09 jsou Piráti light, nebo-li progresivisti jako Piráti, ale alternativa pro ty, kdo ještě stranu s opravdovými marxisty nevolí. No a pan Fiala už se dal slyšet že sice vyhraje volby, ale půjde s Piráty. Přeloženo, volby nevyhraje ani náhodou ale na jeho stafáž Pirátům se můžeme spolehnout.

S marxismem a vítači nejde dělat kompromisy. Je ale možné volit ty co jim budou krýt záda?

R. Langer 3.6.2021 8:48

Já jsem vám nenadal do komunistů, já jsem vám vynadal za to, že se nedokážete vymáčknout SROZUMITELNĚ! Já s vámi souhlasím i v tom, že než to hodit těm bruseloušům z opozice, tak je lepší i ten Babiš. I když ten za dotace té Bruseli odkrývá taky všechno, nic moc...

V. Kuhaj 3.6.2021 8:22

Dobrý popis současné opozice, díky. Ano, melou jako kdysi zapálení komunisté. Asi je to taková povaha. Hlavně že vyhlašují, že s komunisty se nepaktují. S partají ne, ale svou agitovaností a pohotovostí k demagogii a urážení druhých jsou úplně stejní.

V. Mokrý 3.6.2021 8:24

Jo, žáci lepší svých učitelů.

R. Langer 3.6.2021 9:14

Inu, bruselouši. Co jiného od nich čekat. :-P

T. Zlesa 3.6.2021 8:15

Bublinismus. To je definice toho, co ohrožuje veřejný prostor. Jako žije paní Sommerová v bublině SVÝCH přátel, s názory zde v článku odsouzenými, tak i pan Vlk žije v bublině SVÝCH. V bublině žijí v IVK, v bublině žijí ekologisté, uhelní energetici, jaderní energetici... a také diskutéři na Neviditelném psu. Někteří dokonce v hrůze před hloupostí jiných bublin rezignovali na volby. A všichni bublinisté mají pocit, že svět se řítí do katastrofy, protože nesdílí názor jejich bubliny.

Nebo je to jen jiný název pro demokracii v praxi? :-)

V. Mokrý 3.6.2021 8:22

Ano, tak nějak to bude.

Problém však je, že mnozí těch jednotlivých bublin, nejsou schopni/ochotni ani vyslechnout názory těch druhých a téměř automaticky je odsuzují/nálepkují.

Žádná snaha o nějaký rozumný kompromis.

R. Langer 3.6.2021 9:26

Jo, bruselouští bublinisté žijí evidentně v jiném vesmíru, společně s vámi. ;-D

P. Selinger 3.6.2021 8:15

Bohužel o tom, kdo do parlamentu příjde za odešlého Feriho jako náhradník, nerozhoduje jeho strana, ale pořadí, ve kterém po volbách zůstal jako první z nepostoupivších do parlamentu, a to byla Sommerová. Takže zkliděte hormony a Babiše nevolte !

V. Mokrý 3.6.2021 8:27

Jenom ať si to tam těch pár měsíců paní Sommerová užije. Ona už hormony bude těžko zklidňovat.

R. Langer 3.6.2021 8:51

Jo, volte tu úplně blbou Sommerovou. Vždyť je to jedno. Máte dobré volební preference. ;-D

J. Nevrkla 3.6.2021 8:14

Pořád je na výběr mezi Trikolórou a SPD. Já je tedy vidím jako jediné přijatelné, se zdravým rozumem.

I. Pávek 3.6.2021 8:07

Dobře napsáno. Vdobě pro vás nejtěžší - nerozhodní je třeba se obrátit k autoritě Nejvyšší to je k Bohu. Ten je nanejvýš milosrdný a spravedlivý a jestliže Váš žal bude opravdový, milostivě Vám oko v trojúhelníku osvětlí mysl. Sledujte jen obzor na východě ve 4 hodiny ráno. Jinak jeho zástupce je každý farář, takže v neděli na mši do kostela. Ujišťuji Vás, že doba feldkurátů je špatnou minulostí. Nezepomeňte si vzít alespoň 10Kč na ofěru, je to trapné když před Váma pak ministrant potřepává kasičkou. ;-)

A. Stárek 3.6.2021 7:59

Článek začal dobře, ale Babiš je opravdu pro příčetného člověka nevolitelný. Vždyť si si stačí poslechout, jak mluví, pokud nejde o projev, co mu napsal předem někdo jiný. To je opravdu utrpení - kdokoliv si vedle něho stoupne a řekne cokoliv, tak je to po Babišovi balzám pro duši, jen proto, že ta věta dává smysl (a je jedno, že dotyčný jinak lže stejně, jako Babiš). A samozřejmě i bije do očí, jak chaoticky vláda pod jeho vedením pracuje, jak on se snaží do všeho motat a za všechno mít zásluhy, což prakticky vede k tomu, že nefungují ani věci, které by zcela normálně fungovaly, kdyby se je on nesnažil řídit. A že je Babiš škodná, pijavice, přisátá na stát, v obrovském sporu zájmů, o tom není sporu.

Ovšem koho volit, to je opravdu otázka za sto bodů. Momentálně má k volitelnosti nejblíž -pro mne- ODS, ale to by nesměli být v tom slepenci a museli by se vrátit k pravicové politice - vždyť už tak ani nemluví, natož aby pravicoví opravdu byli.

Z. Zatloukal 3.6.2021 8:23

Tak jsem právě zjistil, že jsem nepříčetný..

V. Mokrý 3.6.2021 8:28

:-) R^

V. Kuhaj 3.6.2021 8:51

I já se tímto hlásím ke straně Nepříčetných.

J. Flekal 3.6.2021 7:55

Já vím koho nebudu volit a vím proč. Nebudu volit Piráty, kteří jsou v podstatě kolektivistická parta, oblečená do nového kabátu dodaného EU. Nebudu volit ODS , které jsem byl členem, zklamala mě.

R. Langer 3.6.2021 9:27

To ODS, které jste byl členem, dávno neexistuje. Tu jsem volil také. :-(

L. Novák 3.6.2021 7:43

Ufff! To je něco... ;-D

Pravda, ani já nemám koho volit, takže mě u voleb neuvidíte. Žádné "menší zlo" jako nouzové řešení už tady není. :-P

P. Jaroš 3.6.2021 8:14

Trikolóra stále funguje, byť ji mainstream ignoruje...

J. Krejčí 3.6.2021 6:55

Podobně se mne zeptala známá.Odpověděl jsem?Nevím koho volit, vím koho nevolit: Nevolte KSČM, ani Okamuru, ani Babiše. S ostatními budeme muset nějak vyjít! Nejsou dokonalé strany, jsou jen nedokonalé, špatné a ještě horší.

V. Kain 3.6.2021 7:33

Volit tu stranu (strany) které nedostávají v mediích prostor a když tak malý.A to je Trikolora.Její program by měli uvítat všichni,kteří chtějí návrat k normálnímu životu.