5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Izrael versus Česko

O tajných službách se dá říci ledacos, to hlavní je, že by měly být tajné. V našem případě se z obsazení místa ředitele BIS stalo veřejné drama s vyústěním odkládaným za přijatelnou mez.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Stárek 8.8.2021 22:02

Proč tedy opozice využívá BIS k politickému boji s Babišem? Proč si nepočká, až vyhraje volby a nedosadí šéfa BIS podle svého gusta? No prostě proto, že nadřazuje své politické zájmy nad zájmy republiky.

J. Koubek 8.8.2021 15:37

Záleží na tom, zda chceme mít agenta cizí rozvědky šéfem naší.

V. Čermák 8.8.2021 19:14

Také záleží na tom, jaké trumfy mu připravili jeho CIA poradci...Rv

J. Ziegler 8.8.2021 11:40

Důležité je, že Mossad považuje BIS za kvalitní tajnou službu. Výkřiky amatérů, vlastizrádců a proputinovských kolaborantů na tom nic nezmění.

V. Čermák 8.8.2021 13:16

Protože hraje podle CIA notiček. To se samozřejmě Mosadu líbí, ale normálním Českým občanům líbit nemusí , stejně jako se jim nelíbilo, když dříve STB hrála podle notiček KGB. Tož tak, trdlo Ideologické...;-D

V. Suchodol 8.8.2021 23:20

A hele,...pan Chytry, ktery vi naprosto vsechno co se deje v zakulisi. Sranda na kvadrat....;-D

J. Ptáček 8.8.2021 9:28

To jsme my, Češi. Místo abychom byli rádi, že máme velmi kvalitní rozvědku, značná část politiků dělá všechno proti ní. A BIS přitom chrání všechny: příznivce i odpůrce. Nakonec nás bude chránit rozvědka úrovně jako v srpnu 1968. Na Ruzyň si přiletí kdo chce, regulovščici budou sami organizovat nejprve přistávání okupačních letadel, potom příjezd půlmiliónové hladové armády špinavých páchnoucích vetřelců. Dnes kvůli vzteklé paranoi hradního mstitele. Doufejme, že aspoň střízlivého.

P. Hák 8.8.2021 10:44

To nejsou špinaví páchnoucí vetřelci, ale doktoři a inženýři, kteří nás kulturně obohatí. A kromě toho stejně žádní nepřijdou, říkala to Roithová.

K. Křivan 8.8.2021 10:54

"...máme velmi kvalitní rozvědku, značná část politiků dělá všechno proti ní...." Tak co s nimi ? Kulku ! Piráti na ráhna !

M. Hoblík 8.8.2021 8:03

Organizovat tajné služby a bombardovat cizí země, to bychom se opravdu mohli od Židů naučit!

K. Křivan 8.8.2021 10:58

Organizovat tajné služby, to je bhulibá činnost. Bombardovat cizí země, její obyvatele, to je arabské svinstvo. Vyhladit Gazu ! Smrt islámu.

J. Stárek 8.8.2021 22:06

Bombardovat cizí země i s jejich obyvatelstvem je specialita USA, od nich se to učí všichni ostatní.

V. Suchodol 8.8.2021 23:21

Kde USA bombarduji mirumilovne obyvatele??

J. Vágner 7.8.2021 22:05

Je mi líto, ale zkušenosti Izraele jsou k nám nepřenosné. Základní rozdíl spočívá v tom, že izraelské tajné služby na rozdíl od našich, bez jakýchkoliv pochyb pracují výhradně jen ve prospěch státu Izrael.

V. Čermák 7.8.2021 22:46

R^

P. Hák 8.8.2021 8:09

R^

F. De Winter 8.8.2021 8:20

R^

J. Ráž 7.8.2021 15:10

Koudelka za dlouholetou spolupráci ze zahraniční rozvědkou (CIA) dostal od ní nevyšší vyznamenání. Já z toho důvodně vyvozuji, že Koudelka je dlouholetým agentem CIA. Otázkou tak je, jak může být spolupracovník zahraniční rozvědky ředitelem české bezpečnostní agentury.

PS. Pro oponenty tohoto názoru: BIS je agentura určená pro zajištění vnitřní bezpečnosti České republiky a spolupracovat se zpravodajskými službami cizí moci může BIS uskutečňovat pouze se souhlasem vlády. CIA je naopak zahraniční špionážní agenturou USA. Tak jak mohl K. dlouhodobě úspěšně jako osoba spolupracovat s CIA jinak, než že jim dodával informace o vnitřní bezpečnosti České republiky?

V. Pokorný 7.8.2021 9:37

Jmenovat nejvyššího udavače a ředitele BIS podgenerála pana Koudelku znovu ředitelem této zájmové tlupy BIS? Pro mne ani náhodou. Odpad a vyděrač, i když sám vydíraný. A vyznamenaný. Pravda, sice přímo od CIA, ale nešť. Fuj.

J. Vala 7.8.2021 9:48

tak u vas v FSB ho asi hodne nemaji radi, ze ? Tedy sice pana plukovnika neznam, ani nic o nem tvrdit nemuzu, ale je mi v zasade sympaticky kazdy, komu z Vychodu nadavaji. Zhruba asi jako kdyz si kdysi clovek precetl moskevskou Pravdu. Jinak - pro zajimavost- podobne dneska funguje idnes se zamerenim proti Nemecku- zadne pozitivni clanky o Nemecku neotiskuje a negativni clanky jsou zalozeny bud na zcela vymyslenych a nedokazatelnych faktech, nebo na polopravdach.

J. Vala 7.8.2021 8:53

tak srovnavat izraelskou a ceskou tajnou sluzbu z komplexniho hlediska je asi jako srovnavat americkou letadlovou lod tridy Nimitz s nafukovaci matraci na Machove jezere. Izrael je prakticky oblicen staty, ktere se bud nepratelsky tvari, nebo maji ve svem programu Izrale do posledniho obyvatele vyhladit. Navic v druhe linii stoji Iran, ktery by jako uspech povazoval jakoukoli skodu zpusobenou Izraeli bud neprimo ( presfinancovani syrskych a jinych bojovych uskupeni) nebo primo - vlastnimi raketami, eventuelne vybavenymi atomovou hlavici. Tzn. ze napsat, ze Izrael sousedi se sudem strelneho prachu, by bylo vyrazne podhodnoceni situace, protoze strelny prach nepatri mezi zbrane hromadneho niceni.........

Jeste k tomu srovnani - kdyz cesky prezident se opakovane setkaval s predstaviteli Ruska na vysoke urovni a poradci ceskeho prezidenta maji uzke vazby na Moskvu, tak si predstavte izraelskeho premiera, jak jezdi na navstevy do Damasku a do Bejrutu, nedej Jahve do Teheranu :-)

Tim dlouhym uvodem jsem jenom chtel napsat, ze Izraeli jde o holy zivot, zatimco Ceske republice o to, zda budou jeji obyvatele pit trtinovy rum na Bermudach, slivovici ve Vizovicich nebo vodku v Irkutsku.

Takze - z ceskeho hlediska - jde o ho.....protoze v Cechach je nejdulezitejsi, kdy si koupim nove auto, jestli uz soused si koupil chalupu a kam pojedem letos na dovolenou. Tajna sluzba je pod rozlisovaci schopnost ceskeho volice

V. Suchodol 8.8.2021 23:24

Stopro souhlas.R^

I. Samson 7.8.2021 1:33

Nuž neviem, akokoľvek s obsahom článku autora nemožno nesúhlasiť. Ide ale predovšetkým o to, ako spravodajské ("tajní" sa často ohradzujú proti tomu, že sú "tajní", sú predsa "spravodajci") služby spolupracujú a vymieňajú si citlivé informácie. V Izraeli je to podľa môjho názoru určite lepšie ako napr. v USA, kde sme po 11. septembri zistili, že je tam 19 (slovom devätnásť!) spravodajských služieb, ktoré si nerady odovzdávajú ́infos ́.

Izraelu však na rozdiel od USA ide o holý život, v hre je štátne, národné, náboženské, kultúrne, historické aj etnické prežitie. Luxus nekoordinácie medzi rozviedkou (Mosadom) a Šin Betom ("kontráši") si nemôže dovoliť. Ako návod na samovraždu by to inak nebolo zlé.

K. Kužel 7.8.2021 6:54

R^

K. Křivan 8.8.2021 11:02

R^ !!