9.5.2024 | Svátek má Ctibor


Diskuse k článku

POLITIKA: Impeachment jako prevence

Křiklouni z Milionu chvilek demonstrují před Hradem a dožadují se odstoupení prezidenta republiky, který zneužil svou pravomoc ve prospěch blízké osoby.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
L. Polehla 2.4.2022 8:39

Když nastoupil poprvé, tak to opravdu slíbil a dodržel! Když nastoupil podruhé, tak si nejsem jist. A fakt je ten, že v udělení milosti není ničím omezen. Taky by mě zajímalo jaký je názor autora na udělení milostí prezidenta Havla třeba cyklistovi Šimůnkovi (4 mrtví), nebo synovi paní Čáslavské (1 mrtvý)?

K. Salajka 2.4.2022 8:28

Mikuláš Minář? Ten vzdělanec, co má na rozdíl od prezidenta pravomoc rozhodovat o tom, kdo bude ministrem ve vládě?

Vratislav mohl vzít Pavla Blažka s sebou. Ten se totiž zná s emirem od té doby, kdy mu vyběhal jako ministr spravedlnosti zastavení trestního stíhání pro pedofilii v Nuslích - to ale nebyla amnestie potřebná.

My, co se právem zabýváme, bychom se asi měli seznámit celým rozsudkem, než vyhodnotíme kvalitu rozhodnutí o milosti.

L. Machala 2.4.2022 7:11

Čím hůře, tím lépe - to vždy byla základní linie politiky pana prezidenta, cílem pak bylo jednak ukájení choutek jeho nepěkného charakteru, ale též plnění příkazů z Východu. Vášeň páchat zlo a škodit této zemi neopouští pana prezidenta, ani když už byl skoro na smrtelné posteli. Arogantní zvůle, se kterou Zemanem jedná, ukazuje že Hradní žumpa je opravdu bezedná. Ze Zemana se tak stává ještě mnohem odpudivější individuum, nežli byli jeho komunističtí předchůdci dosazovaní do prezidentského úřadu přímo Moskvou. Nejtragičtějším odkazem jeho politického působení tak bude těžký rozvrat právního a morálního vědomí národa.

J. Nevrkla 2.4.2022 6:59

Zeman není jediný, kdo podléhá válečnému nadšení. Odvolat celou vládu přece nelze, alespoň ne impeachmentem.