7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
krmič 13.1.2009 14:39

Re: Dotaz

Ale spojení "starý mládenec" český jazyk zná. ;-)

Didi 13.1.2009 8:50

Vážený autore

asi se neshodneme, protože na rozdíl od Vás si myslím, že opravdu pravicová strana by měla být založena pouze na ekonomickém a politickém liberalismu. Individualismus a svoboda jednotlivce a jeho svoboda se volně rozhodovat jsou důležitými hodnotami. A v rámci zachování svobody jednotlivci občas dobrovolně a na základě vlastní úvahy vytvářejí pospolitosti – rodiny, obce a případně stát.

Svobodný jednotlivec si sám kvůli sobě uvědomuje, že žije ve společenských vazbách své rodiny, přátel a obce, které jsou součástí svobodné společnosti a není důvod, proč mu toto uvědomování direktivně nařizovat.

Klerikarismus a nacionalismus jsou stejně jako socialismus výrazně kolektivistické ideologie a tudíž v rozporu s výše uvedenými tezemi.

A stejně tak odmítám operovat s termínem "nutné zlo". Buď je pro mne něco opravdu zlem a pak se mu budu bránit všemi dostupnými prostředky, anebo daná činnost je pro mne v dané situaci, po zvážení možných alternativ a krátkodobých i dlouhodobých důsledků, nejvýhodnějším postupem (byť chápáno ve smyslu nejméně nevýhodným) a pak ji dost dobře nemůžu považovat za zlo.

VLK 13.1.2009 17:16

Re: Vážený autore

Asi se neshodnete. Vy jste liberál, on konservativec. To, co tam má liberálního, to je jen trocha mouky do jíšky, to nejsou nudle v té polívce. Toto není vývar s nudlemi, který Vy rád, to je kroupová.

OC 13.1.2009 8:47

Trapné vlastenčení

K tomu jedna myšlenka klasika: Spousta problému by zanikla, nebýt trapného vlastenčení 

vladimír314 13.1.2009 8:37

přečetl jsem jenom

ty tučné řádky a je to pěkně sofistikovaná demagogie, navíc okořeněná rádoby "křesťanským" zaštítěním, ale rozhodně je to pozoruhodná charakteristika autorovy duše, děkuji. Tohle není můj šálek pravicového thé, i když jinak jistou úroveň skepse vůči bruselským úředníkům mám a Klausovým argumetacím rozumím.

Štváč 13.1.2009 8:16

stanou se z vás

náckové evropy, tak, jako je nejvyšší nácek na hradě.

J.M. 13.1.2009 9:01

Re: stanou se z vás

Štváči, co kdybyste místo hloupého štvaní si nastudoval, co je to nacismus a jak se projevuje. Ale oni komouši neradi slyší, že mezi nacionálním socialismem a internacionálním socialismem je rozdíl tak nepatrný, že je vidět až po podrobném studiu. takž opatrně s tím nálepkováním nacismem.

Babu 13.1.2009 8:06

Svoboda

3.odstavec: " form;...] uznávám metafyzicky odvozená univerzálně platná přirozená práva a svobody form;...], kterými jsou všechny lidské osoby jako jednotlivci nadány od Boha form;...]" 

8.odstavec: "Rovněž je nutné si uvědomit, že naše práva a svobody nám nespadly s nebes, ale byly tvrdě vybojovány generacemi našeho národa před námi."

Tak jak to s tou svobodou je: mame ji od Boha anebo ji nam vybojovaly nasi predci - spadla z nebes nebo ne?

čtenář zdrojů 13.1.2009 8:24

vážený Babu

já jsem to po přečtení 3.odstavce přestal číst, protože právě 3.odstavec je souborem neuvěřitelných pitomostí. Ale teď  po Vašem upozornění to dočtu. Srandy není nikdy dost.;-D

cipísek 13.1.2009 8:34

Čtenáři ...

já jsem přestal asi po třech řádcích číst.Na Vaši radu se prokoušu dál,díky.:-D

pirat 13.1.2009 9:59

přesně

jak mile jsem viděl ten 3 odstavec nasral jsem se, přestal číst a odplivl si (komentářem)

Tx 13.1.2009 7:34

Poněkud zmatené

a trochu z 19, století. Já jsem pravicový, ale jak píšete: Proto je ostatně nutné odmítnout multikulturalismus, genderismus, politickou korektnost, feminismus, homosexualismus, masovou imigraci bez asimilace jako fenomény, které rozkládají a ničí individuální svobody i národní pospolitost).

       Jsem pro, ale proč do toho pletete homosexualitu? Já tedy buzík nejsem v žádném případě, ale je to stejné, jako byste psal: je nutné odmítnout lidi s rakovinou, chřipkou, ochrnuté, jednonohé...  Ti lidé se takto narodili, nedá se s tím nic dělat a znám spoustu těchto lidí velice slušných. Takový přehnaný feminismus, kdy za to, že pustíte dámu sednout Vám dá ona facku, považuji taky za blbost, ovšem pro stejné šance jsem. Pravicový neznamená středověk. Ty ostatní atributy plně beru, ty Evropu ničí.  

ja 13.1.2009 8:54

Re: Poněkud zmatené

Drobné upřesnění: Autor sem neplete homosexualitu, ale homosexualismus! A to je rozdíl! Prostě homosexualita je tělesné postižení jako třeba 6 prstů na noze, a nemá smysl z ní dělat přednost.

Mejla 13.1.2009 5:56

Autore, jděte nejdřív cca 20 let pracovat, abyste poznal, jak funguje lidská společnost.

A teprve potom ji můžete chtít vést. Zatím jdete ve šlépějích salónních úředníků a "princ" Grossa a Íčka, žijíc ve světě kaváren a rautů. Stěží získáte opravdu pravicové anebo konzervativní voliče.

Hubený 13.1.2009 6:53

Re: Autore, jděte nejdřív cca 20 let pracovat, abyste poznal, jak funguje lidská společnost.

Tihle nejchytřejší,nejlepší,nejvzdělanější to všechno ví přece nejlíp ... poradí Vám jak se máte dívat na svět,poradí jak investovat,poradí koho volit.Vědí jak se mají vychovávat děti ač sami je nemají protože na ně pro samou práci nemají čas.Vědí prostě vše líp než  Vy nebo já ....:-/

plane 13.1.2009 16:18

Re: Autore, jděte nejdřív cca 20 let pracovat, abyste poznal, jak funguje lidská společnost.

Váš popis ruzných oranžových, rudých a zelených socialních inženýrů není uplně přesný: oni vám neporadí, ale úředně nařídí.

Olin 13.1.2009 17:01

Re: Autore, jděte nejdřív cca 20 let pracovat, abyste poznal, jak funguje lidská společnost.

Z textu není nikde patrné, že by autor měl ambice vést společnost. Je ale zřejmé, že autor není na úrovni zkyslých dědků, jichž je tento pes plný a kterým dvaceti- až čtyřicetiletá usilovná práce na moudrosti nepřidala. 

Osobně už jsem zažil dost seminářů, kde mě a moje vrstevníky školili lidi o generaci mladší a o úroveň lepší. A je zajímavé se tam rozhlížet, kolik lidí se učí a kolik jich tím vším pohrdá. Čím to asi je - kromě toho, že věk přináší v první řadě osobní zkušenosti, tedy stereotypy? Je to taky tím, že jen velmi málo lidí se setká v práci /nejspíš libovolné branže/ s něčím co buduje a podněcuje. Ke všemu mnoho lidí o skutečnou práci nestojí. Vykonávají prostě nějaké zaměstnání, které je v kombinaci s rodinou zkazí. Valná část společnosti prostě zapadne do toho, co dobře popisuje Dilbert. A ti, kdo se prosadí. pak "vedou společnost". V naší zemi Topol s Paroubkem tuto "dvacet let pracující" generaci představují až zábavně přesně. Alfa-samci společnosti.

Svatopluk 13.1.2009 3:24

Omlouvám se, že Vám do toho kecám, ale

nemyslím si, že někdo čeká na vyhraněně ideologické postoje. Já bych (jako příklad voliče) očekával něco jako to, co nabízel Reagan - postoje, vyvěrající ze zdravého rozumu, poctivosti a v podstatě dosti základní (nikoli složité) morálky. Říká se, že prosazoval pouze několik málo zásad, ale prosazoval je stále a bez vyjímky. Co mi chybí, je to, co míníte udělat s justicí - resp. nesmyslným vztahem (poddanosti) občana k ní, restitucemi pro obyčejné (zatím ne)vlatníky, zákony, kde závisí na penězích a ne právu (a tím ti, jejichž práva nejsou hájena zůstávají chudí jenom proto, že jsou poctiví) ...

Váš článek je asi dobře míněn, pro Vás to asi něco znamená, ale pro mne jsou to jen slova, protože nevidím, jak je chcete naplňovat.

bruner 13.1.2009 2:17

koláč je rozřezán, karty jsou rozdány

na politické scéně je (bohužel nebo bohudík) již pevně ukotveno, že napravo je ODS, nalevo  socdem s komunisté a uprostřed (i když se značnými šrámy, ale stále přes 5%) KDU. Tento stav vyhovuje a je proto neměnný a i když článek popisuje ctnostnou stranu, přesto tato nemá šanci své myšlenky prosazovat. Vždyť co je lehčího, než je prosadit v již zaběhnuté struktuře ODS. Proč tak nečiní? Protože jsou to věci neprosaditelné.

pavpek 13.1.2009 1:48

Já vám řeknu, jak dopadnete-

Špatně.Nejdřív oslabíte pravici.-vytvořením nové, pravicovější a lepší pravice.Pak Vám nakopou

prd.... voliči, od nichž očekáváte 25%, budete rádí, když dostanete 3%.A pak to se ztrátou zabalíte.Když jsem četl Vaše kecy o svobodnější české republice, nezávislé na EU, tak jsem se bavil.U nás je pod Klausem svobodnější ten, kdo mu leze do prdele a to děláte neustále.A přitom není pravda, že je více svobody, naopak, ten ješitný dědek svobodu bere, vzpomeňte si na JUDr,.Langera, tomu můžete vyprávět o svobodě, kterou mu Váš narcis Klaus přinese.Bavíte mě, ale jen hlupáci mohou věřit věřit téhle báchorce.A dobře , že si narazíte frňák.%Připomenu Vám to.