19.5.2024 | Svátek má Ivo


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Merlin 11.12.2005 21:11

Znárodňováním vstříc světlým zítřkům.

Paroubek se nedávno v televizi div nebušil do hrudi, když vykřikoval, že soukromý majetek je posvátný. Teď  najednou otočil, jak je jeho zvykem, a bude se vesele znárodňovat. Komunisti se musí tetelit blahem.
baci 11.12.2005 20:16

k .u. k.

Moje babička,vždy vzprávěla příběh o mlynáři v okolí Konopiště,který vyhrál soudní proces o majetek"s tím tlustým a nábožným"Ferdinandem d Este,tedy druhém muži K.u.K.monarchie aby dokázala tehdejší spravedlnost v soudech
a zatím v této době,v této zemi
už jen dotáhnout milionářskou daň
dekret o znárodnění II
upevnit národní frontu
 
zákon o vyvlastnování je připraven
zákon který bude sahat na majetek krajů bude v úterý
a když projde další krok bude zákon umožnující sahnout na majetek soukromý
Sch.glosátor 11.12.2005 17:32

Výroba ?

Jenom montážní závod. Dnes tu, zítra jinde. Kvalifikovaná pracovní síla ? Pár lidí. Zbytek jednoučeloví lidští roboti. Rovnost vlastnických práv před zákonem ? To je v pořádku. Změníme zákon. Že by zpětný pšouk neokolonialismu ? Spíš cunami.
Petr Hejl 11.12.2005 17:29

WWW stranka o kauze Nosovice-Hyundai

http://www.lednice.org/nosovice je WWW stranka o kauze Nosovice-Hyundai Obsahuje texty, obrazky, dokumenty, odkazy atd. Je ladena proti vystavbe. Zdravi Petr Hejl
Martin Hronza 11.12.2005 14:43

Konzervativní akademie

Vážení přátelé,
oslovuji vás přátelé, protože většina čtenářů tohoto internetového deníku je pravicového smýšlení, jak ostatně ukázala anketa, které je mi osobně nejbližší.
 
Osobně odmítám toleranci komunistické ideologie (a zní odvíjejícího se socialismu), která bezprostředně ovlivňuje českou sociální demokracii. Mám ji za ideologii zločinnou, která nerespektuje jakákoliv práva v jejich základní podobě, v jaké jsou zapsána v Listině základních lidských práv a svobod. Příkladů z minulosti máme spousty a odvažuji se tvrdit, že po zesílení poltického vlivu komunistů ve více zemích by se situace i mohla vrátit. Mohla by přijít kolektivizace, která v sovětském Rusku totálně zničila veškeré soukromé zemědělství, a která zapříčinila problémy, ze kterých se už Sovětský svaz nedokázal vymanit; kolektivizace, kterou tak horlivě následovali i čs. komunisté.
Martin Hronza 11.12.2005 14:42

Konzervativní akademie

Bojím se vyvlastňování i přes ujišťování, že by tak KSČM neučinila. Ona totiž vidí v soukromém vlastnictví základní překážku k vytvoření blaha lidu. K tomuto tématu se vztahuje i následující: nedávno jsem na ČRo Vltava poslouchal pořad, ve kterém jakýsi nadšený, mladý komunista tvrdil, že by vyvlastňování mohlo probíhat nenásilnou cestou. Pochopil bych tuto myšlenku u osmnáctiletého adolescenta, ne však u čtyřicátníka či padesátníka, vystudovaného sociologa, který mu se vším zápalem přitakával. Naštěstí byl diskusi přítomen i pan Milan Uhde, který upozornil tato, že kolektivizace nemůže probíhat bez násilí, neboť soukromí zemědělci půdu dobrovolně nevydají a stejně tak i další soukromníci nevydají své "stroje". Potom tedy bude muset KSČM poslat tyto lidi do internačních táborů, aby je neobtěžovali svými kapitalistickými myšlenkami.
Martin Hronza 11.12.2005 14:41

Konzervativní akademie [pokračování]

Pokud se na soukromé vlastnictví podíváme z trochu jiného úhlu, tak musíme konstatovat, že věci v soukromém vlastnictví jsou mnohem lépe opečovávané a zabezpečené. Pokud je něco společného, tak se to buď rozkrade, anebo přinejmenším poškodí. Lidé se vždy chovají k vlastnímu lépe než k cizímu.
ČSSD by s lidmi, kteří takové myšlenky podporují nejraději uzavřeli koalici. Já takovými lidmi pohrdám a volit je nebudu. udu volit OSD, jako jedinou stranu, která důsledně chrání vlastnická práva.
Na závěr bych vás také, přátelé rád upozornil na projevy hostů při kongresu ODS v rně. Doporučuji si je poslechnout nejen proto, že jsou to projevy naprosto zásadní, ale i proto, že v přepisu těchto projevů nejsou všechny odbočky zaznamenány. ohužel hosté na kongresu dalekosáhle převyšují svou úrovní členy. Doporučuji zejména projev Mikuláše Dzurindy, jako slova, která strčí do kapsy všechny české politiky. Dále doporučuji projevy pana Ševčíka a Štěpánka.
 
Srdečně vás zdravím
x 11.12.2005 8:52

x

kritik 11.12.2005 8:46

VOLEBNÍ PROGRAM ČSSD

Volební program ČSSD: hloupost, drzost, hulvátství, chvástání, plané sliby, podrazy, zrada, spiknutí, podvody, úplatky, rozkrádání, nájemné vraždy, diletantství, tunelování, špehování, fízlování. Hurá - vejde se to na tři řádky a každý to hned pochopí!
!!! 10.12.2005 21:27

Paroubek je prase...

...a Rath je krysa
Sch.glosátor 11.12.2005 17:36

Asi mi něco uniklo.

Že by platnost lustračního  zákona byla rozšířena po vzoru Norimberských....?
martin 10.12.2005 20:19

kocoure

bacha, já jsem našel jen novinové články kde je buď speciální zákon nebo lex specialis. Byl by to sice fór, ale raději bych hledal dál až to uslyším na vlastní uši.
kocour 10.12.2005 19:43

On ten mamlas vážně řekl LEG specialis?

No to je fór jak NOHA.
franta 10.12.2005 19:20

A já jsem pořád spekuloval

proč byl ten Tošenovský v Koreji za peníze Hyundai ? Asi je tam byl přesvědčovat, aby tady tu fabriku nestavěli.
Blaho, Blaho, to chce studený obklad a hlavně napřed si zamést před vlastním prahem  
R 10.12.2005 18:10

jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Otázka je, jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst, o kterých mluví státní úředníci, to je dohromady s dodavateli až 12 tisíc. Vlastně správná otázka by měla znít,  jestli se najde 12 tisíc severomoravských nezaměstnaných, kteří se díky Hyundai stanou zaměstnanými.  Místní nezaměstnané už dost přebrala automobilka v Kolíně svými nábory. Je třeba si taky uvědomit, že Slovensko a Polsku bude blízko nejen pro dopravu komponent a třeba pro Slováky z Kysucka a dalších severozápadních oblastí je odedávna Ostravsko tradiční oblast, kde jezdí za zaměstnáním. A Slovensko a myslím i Polsko mají sociální dávky nadstaveny na viditelně nižší úrovni než u nás, takže pokud Hyundai bude mít mzdy nadstavené na tyto sociální dávky - třeba okopírují výši mezd podle sesterské automobilky KIA  u Žiliny, budou tam dělat spíš  nakonec Slováci a Poláci než naši nezaměstnaní. Nedávno jsem mluvil s jednou známou a ta mně tvrdila, že ve fabrikách Siemensu v Frenštátě jsou Slováci a Poláci mezi zaměstnanci úplně běžná věc.
Jenda 10.12.2005 18:51

Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Pokud tu ta fabrika bude platit dane tak at v ni delaj treba ti Paroubkovi martani. Kdyz se holt mistnim nevyplati makat.
jezevec 10.12.2005 19:04

Re: Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Hm.
Jenže právě ta fabrika bude mít desetleté daňové prázdniny - a dotace na pracovní místo stála tolik peněz, že kdyby to dali malým českým podnikatelům, vytvoří dvojnásobek pracovních míst. Jen to holt tak hezky nevypadá v novinách.
Ladislav N. 11.12.2005 2:51

Re: Re: Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Někde jsem to počítal, bylo to zhruba půl milionu na pracovní místo...
jezevec 11.12.2005 11:23

Re: Re: Re: Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Tož právě.
Kdyby dali každému živnostníkovi, který se přihlásí že vytvoří pracovní místo, padesát táců, splatných po roce jeho kontinuity - bylo by více pracovních míst za desetinové náklady.
jhm 10.12.2005 22:27

Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Třetí fabrika na auta v Čechách? Už ta u Kolína nijak nezvýšila zaměstnanost v kraji. A teď to zachrání Hyundai u Ostravy? Rád bych byl optimistou, ale mám svoje pochybnosti že se státu pobídky vrátí.
R 10.12.2005 23:54

Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Já myslím, že pokud se tam mají přijmout naši nezaměstnaní, není jiná cesta než prostě snížit sociální dávky na úroveň Slováků a Poláků. Jinak vlastně připravujeme fabriku s daňovými prázdninami pro ně.
A druhá věc snížit ochranu práce v Zákoníku práce a snížit odvody za pracovní místo, aby byl větší důvod pro stavbu fabrik dodavatelů u nás a ne v Polsku a na Slovensku. A aby přijmout nového nezapracovaného neosvědčeného zaměstnance z řad našich nezaměstnaných byla přijatelnější volba než "dovézt" nějakého poláka nebo slováka zapracovaného v oboru.
Bohužel je velmi malá pravděpodobnost, že současní politici, ať už od socanů nebo ODS něco takového udělají. Myslím, že to ODS neudělá ani po případných vyhraných volbách.
novicek 11.12.2005 1:01

Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

A tak je to všude, zahraničním investorům se na zlatý míse naservíruje něco, co kdyby se mezi malé české jen tak hodilo, zhodnotí to třikrát. Kecy o pracovních místech jsou hezky poslouchatelný, ale pak tam stejně nemakaj Češi, ale Slováci, UK, Poláci, protože Češi, a hlavně v místech, kdë dlouho práce nebyla, už zapomněli ráno vstávat. V kolíně mají problémy nalákat je i na byty, protože jsou dražší než za sociku, tak kdo tam teď bude makat? zase ti samí, jak píšu shora. Co ty Korejky, nebo co to bylo u Berouna, jak je Klaus omilostňoval? Ženská tam práci těžko hledá, ale tuhle práci nevezme. A blbečci, kteří v těchhle akcích vidí spásu, si nevidí na špičku nosu.Pracovní místa budiž, ale naši nezaměstnanost to nesníží a ještě se zničí životní prostředí, likviduje se kvalitní zemědělská půda a další negativa. Tak ať to vystaví v Ostravě na nějakých výsypkách (nebo jak se říká těm zničenejm místům po fárání), a můžou zaměstnat půlku Ostravy, umožnit chlapům, aby nemuseli fárat a bát se, kdy se jim nepovede vrátit se nahoru. Taky nebudou muset zajišťovat bydlení a dopravu, protože tam bude plno místních a ti zbývající budou většinou zase ti, kteří tam jsou zvyklí dojíždět. Jen to chce se neposrat před každým, kdo si prstem ukáže, že se mu u nás něco líbí. Naši politici jsou schopni zbořit i Karlštejn, když nějaký máčo řekne, že tam postaví fabriku. Kolik takovejch už tu bylo a kolik jich už skončilo a přestěhovalo se jinam, dál na východ. A v plánu jsou další, co tu chtějí skončit. Držím palce Nošovickým, aby se ubránili, jinak tady za chvíli budou jen fabriky pro cizí pracovníky, spalovny odpadů pro cizí odpady , krematoria pro cizí mrtvoly, jen my se tu budeme dusit a nakonec nás ten cizí popel zasype.
telos 11.12.2005 21:03

Re: jestli ta fabrika přinese skutečně tolik pracovních míst

Úvahy, o budoucím přínosu pro současné nezaměstnané, ponechávám věštcům a věšteckými schopnostmi obdařeným paroubkům. Pro mne je především zásadnější to, že takovéto snahy o prosazení svého za každou cenu, zavržení demokratických práv a uplatňování stalinistických metod, nemůže omluvit žádný ekonomický argument!
R 10.12.2005 17:50

Stát ukáže prstem

Ta problematika výkupu je asi skutečně dost složitá. Stát ukáže prstem - ano, tady bude stát průmyslová zóna a stát si řekne, za kolik se ty pozemky vykoupí.  A místní obce a města se musí podřídit. Problém je v tom, že asi nejdřív by se měl získat souhlas okolních občanů, třeba nějakým referendem. Taková fabrika sníží kvalitu prostředí a ceny nemovitostí v poměrně dost dalekém okolí, aspoň na takové vesnici v předhůří Beskyd a proto by taková zóna měla mít prokazatelný souhlas tohoto okolí. A co se týká výkupní ceny, kupují se sice pole, ale budou z toho státem sledované stavební pozemky, proto by se měla výkupní cena pohybovat na úrovni  stavebních pozemků v nějaké atraktivní oblasti.
Na druhé straně chápu, že Hyundai nepočká, než proběhne nějaké místní referendum, ale zase průmyslové zóny se už připravují pěkných pár let.
jezevec 10.12.2005 17:07

je to ještě o trochu horší

paroubkův dodatek ve skutečnosti zní:
Soukromý majetek je nedoknutelný s výjimkou vyvlastnění pro podporu PŘEMÍSTĚNÍ nových pracovních míst, . . . . .
Neb montovny zahraničních prospektorů žádná pracovní místa nevytvářejí - jen pracovní síly koncentrují na jedno místo regionu, nebo přesunou praovní síly z jednoho regionu do jiného.
Petr Weidner 10.12.2005 16:33

Soukromy majetek v Cechach.

Ceska spolecnost ma velice problematicky a ne zcela vyjasneny pomer k intituci soukromeho majetku. Pokazde v jeji historii se nasla nemala cast ceskeho obyvatelstva, ktera byla ochotna svym spoluobcanum jejich majetek ukrast. Slo jen o konstelaci spolecenske situace, historickeho kontextu doby a event. podobu pravnich norem, ktere toto jednani umoznovali a do budouca vytvareli pro toto jednani alibi.
Omlouvam se za chybejici diakriticka znamenka. Neziji v CR a nemam ceskou klavesnici.
Václav 10.12.2005 14:58

Ach ta fakta

Zjistěte si kolik byla tržní cena těch pozemků v Hranicích a nezaměňujte to laskavě s vysoce přemrštěnou cenou, kterou požadovala paní Regecová a kterou ji zcela určitě poradil ten zatracený advokát. Ta cena hraničila s lichovu či vydíráním a to nemá s trhem mnoho společného. Ano, dosáhla svého, jenže bohužel tak trochu zapoměla na realitu, na to že tady máme socanskou vládu se silnou falangou komunistů v zádech. Dopadlo to tak jak muselo. Stát či přesněji řečeno socani si na další paní Regecové chtějí připravit zvláštní zákon. Ostatní majitelé pozemků jí mohou poděkovat, protože kdyby nebyla tak hladová, tak to nejspíš nemuselo takhle dopadnout. Je to smutné, ale je to tak.
Ladislav N. 10.12.2005 15:23

Re: Ta cena hraničila s lichovu či vydíráním

Co to člověče plácáte o lichvě a vydírání? Chtěl někdo po Regecové, aby prodala pozemek? Nebo jej ona sama nabízela k prodeji? Ujasněte si pojmy, co je lichva a vydírání. Lichva je, že český stát účtuje plátcům daní nejvyšší poplatky z prodlení na světě. (!!!) Vydírání rozhodně není to, že odmítnu prodat vlastní pozemek za cenu, která mi nevyhovuje. Vydírání naopak je, pokud mi tu nízkou cenu někdo vnucuje s výhružkou, že jinak budu vyvlastněn. Máte pojmy popletené komunistickou výchovou! Možná byste taky měl vysvětlit, jak může být za "veřejný zájem" považován záměr soukromé (navíc zahraniční) firmy postavit si továrnu na pozemcích, které nejsou v jejím vlastniství ani ve vlastnictví státu...
Václav 10.12.2005 16:46

Re: Re: Ta cena hraničila s lichovu či vydíráním

Tahle problematika je v našem státě dost komplikovaná,a já znovu opakuji, že jsem nikde neschvaloval postup úředníků. Ovšem ve státě, kde by všichni jednali jako paní Regecová bych teda také žít nechtěl. Město tam nebylo v rovné pozici s protistranou, a ta toho zneužila. Není to nic o komunismu, ale já prostě nejsem ze sportu zvyklý kopat do soupeře, který leží na zemi. Možná jsem v tomhle hloupý, ale naštěstí je tady ještě pořád dost podobně hloupých lidí, co dokážou myslet taky na něco jiného než na mamon.