7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hysterický Jiří Pospíšil a tonoucí ODS

Váhal jsem, zda je vhodné, vyjadřovat se k dění uvnitř ODS, s kterou nemám nic společného, popřípadě zda její nehody mají být předmětem veřejného zájmu. Ale strana nepřímo zasahuje do našich životů a rozhodla se svobodně prát své špinavé prádlo před televizními kamerami. Usoudil jsem tedy, že si o pár štiplavých poznámek přímo řekla.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 13.8.2013 19:11

Pan Jemelík

Klasický Jemelík. Bušit do Pospíšila hlava nehlava, pravda nepravda. Ovšem udělat z Hrdličky čestného člověka, po 20 letech jeho působnosti v pozadí různých afér a hlavně s velkým ziskem pro sebe, je opravdu směšné.

M. Malovec 13.8.2013 18:47

Pane Jemelíku,

za ostražitost při budoucím čtení vašich příspěvků stojí pobouření nad vyloučením z ODS právě Hrdličky.

J. Boleslav 13.8.2013 10:14

Konečně si zase p. Jemelík

kopnul do Pospíšila, jak dřív bývalo jeho snad každodenním zvykem. Nevíte náhodou někdo, co mu vlastně ten Pospíšil udělal?

R. Brzák 13.8.2013 9:43

S celkovým vyznění článku souhlas.

Jen se neobávám, že by ODS zcela pozbyla sil a vlivu. Její jedinou a největší šancí je její členská základna. Její největší hrozbou jsou její nejvyšší představitelé, usazení a zakonzervovaní ve svých funkcích, obklopení sítí lobistů a dobrých známých, nebo rovnou loutkovodičů. Pro udržení se u moci se dopouštějí nedemokratičnosti a populismu - kterým zrazují základní ideu, na které mohou stavět.

A. Reček 13.8.2013 10:32

Re: S celkovým vyznění článku souhlas.

Ano, článek autora má v mnohém pravdu. Ale to, že zatím má ODS ještě slušnou členskou základnu je dáno tím a pouze tím, že byla vedoucí stranou pravého politického spektra a soupeřila se socany o první post v parlamentu.  Jenže už to tak chodí nejen u nás, že propadne- li na spodní parlamentní příčky, celá řada členů odchází. Vzor není daleko - p.Mečiar se svou HZDS (dnes už není ani v parlamentu) a p.Dzurinda s SDKU (zatím se 7% hlasů se udržel) a členstvo jim utíká!  Najdou někoho na restartování strany do původní podoby?

R. Langer 13.8.2013 14:46

Re: S celkovým vyznění článku souhlas.

Obávám se, že ta strana se do původní podoby už restartovat nedá...

V. Petrová 13.8.2013 8:56

Ž V Á S T

V. Vaclavik 13.8.2013 7:07

ODS jen tak do propadliste dejin nezmizi

To je spis prani, nez realita. My Cesi totiz strasne dame na neco, co drive tak nejak fungovalo, a bude stacit nejaka nova tvar a par slibu a bude zadelano na dalsi zhoupnuti volicskych preferenci smerem domu.

Mizi jen strany rychlokvasky, ty ktere nejsou ani ryba ani rak, ktere jsou kockopsi, ktere se vezou na vlne nejakeho modniho medialniho zajmu a tlaku (jak jsme se bali Paroubka, jak Sladka, dodejte si sem dalsi jmena). V minulosti mizely take strany nepraktickych intelektualu (US, ODA a asi nejake dalsi ktere si nepamatuji, protoze politku nemusim mit denne na taliri). Zvyk mizet maji take odnoze anebo moc uzce zamerene strany, na nejaky problem zpravidla medialne nafouknuty a kdyz ta bublina splaskne... Spolu s US a ODA bych klasifioval dnesni SSO jako dalsi intelektualni stranu (dnes ovsem i bez sanci jake ty dve strany dostaly) v dnesnim politickem ovzdusi.

Obcan se zivotni maturitou by nejake rychlokvasky nevolil, kazda politicka strana, nez se dostane k moci, by mela prokazat svoji zivotaschopnost i bez prebend a sani u statniho ceciku kdyz presahne pet %, aspon dve volebni obdobi, cili cirka osm let na ideove vyzrani (bez hacku na z), aby se ukazalo, ze do toho jde nikoli kvuli kreslum a korytum, ale ze ji  jde o neco vic. Nase verejnost je politicky nezrala, nezodpovedna, jen diky tomu muze znovu a znovu dostat nejakou sanci zamorsky intelektual bez jakekoli politicke praxe, kach rovnou do voleb a kdyz to nevyjde, zpet do sve slonovinove kukane, pripraveny nastoupit az se zase bude neco volit...

Lid je ideove bezradny, proto se drzi pomerneho volebniho systemu dle logiky, ze dve, nebo vice hloupych hlav je lepsi, nez jedna hloupa, ze se tim stridanim a koalicnim vladnutim tak nejak vynuluji, ani ryba ani rak, chytra horakyne apod. prichazi na mysl. A ti keri bezradne nevypadaji, jako treba v internetovych diskuzich, se drzi sveho ideoveho kopyta jako se krestane drzi sve viry, je to jen skryvana bezradnost.

Kral, tedy obcane jsou nazi, ideove nazi.

J. Boleslav 13.8.2013 10:39

Re: ODS jen tak do propadliste dejin nezmizi

Je to tak, máte naprostou pravdu.

M. Varadinková 13.8.2013 2:06

Pospíšil, miláček pravdoláskových médií

patří do  havlistické "páté kolony" uvnitř ODS.

Nečasova chyba nebyla, že ho vyrazil, ale že nezdůvodnil proč. Čímž z něho (za vydatného přispění médií) vytvořil mučedníka a tím mu ještě dál zvýšil popularitu.

P. Pavlovský 13.8.2013 0:57

Když jej z hodiny na hodinu odvolal z funkce ministra předseda vlády Petr Nečas, zdálo se, že jeho kariéra je u konce. Naopak, jeho vnitrostranický vliv zesílil. Pro veřejnost patří k nejviditelnějším tvářím ODS.

Bodejť ne, když jako jediný z lídrů ODS vyhrál krajské volby!

Voliči mu chtěli vynahradit nezdůvodněné odvolání.

Důvod tu ovšem byl: Nagyová!

A samozřejmě i nechuť ke jmenování Bradáčové.

J. Vyhnalík 13.8.2013 2:07

Re: Když jej z hodiny na hodinu odvolal z funkce ministra předseda vlády Petr Nečas, zdálo se, že jeho kariéra je u konce. Naopak, jeho vnitrostranický vliv zesílil. Pro veřejnost patří k nejviditelnějším tvářím ODS.

Pokud někdo vyčítá Nečasovi malou průbojnost, neměl by mluvit o Pospíšilovi jako o perspektivním politikovi.

Jiří Pospíšil v té době začal pracovat pro nadaci Medy Mládkové a jak sám přiznává to byl jeho životní sen a naplnění.

Podívejte se na záznam Show Jana Krause, kde byli hosty Meda Mládková a její chráněnec Jiří Pospíšil. Pochybuji, že si i poté budete myslet, že Jiří Pospíšil je nadějný politik.

L. Krajicek 13.8.2013 5:07

Re: Pochybuji, že si i poté budete myslet, že Jiří Pospíšil je nadějný politik.

Řekl bych to jinak. Jedinou nadějí Jiřího Pospíšila je politika  :-))

J. Boleslav 13.8.2013 10:13

Re: Pochybuji, že si i poté budete myslet, že Jiří Pospíšil je nadějný politik.

Pospíšil je mediálně velmi zdatný politik, o jeho reálné pracovní zdatnosti by asi bylo možné pochybovat. Proto ho Nečas odvolal.