26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Hvězdná hodina Sobotkových odpůrců

Způsob, kterým se Bohuslav Sobotka rozhodl vyřešit situaci, do níž se sám vmanévroval, nemohl být kontraproduktivnější. O tom, že se Andrej Babiš coby ministr financí automaticky ocitne v přímo obludném střetu zájmů, věděl Sobotka přece už v okamžiku, kdy se rozhodl ho ve své vládě akceptovat.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 5.5.2017 12:26

A vy myslíte, že Kalousek by to za svoji

zásluhu nepropagoval?

J. Jurax 5.5.2017 22:19

Re: A vy myslíte, že Kalousek by to za svoji

Úspěch má mnoho otců, neúspěch je sirotek ...

P. Klíma 5.5.2017 11:41

Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Není znám případ, kdy někdo donesl Finančnímu úřadu daně navíc.

Z toho je zřejmé, že optimalizace daní panem Babišem není nenormální a není v rozporu s dobrými mravy.

Takže by si už závistiví mravokárci mohli na pana Babiše najít něco pravdivého a nebo se jít už konečně vycpat.

V. Kain 5.5.2017 12:40

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Nemáte o těch dluhopisech ani páru jinak byste takovou blbost nemohl napsat.Babiš vydal dluhopisy jenom pro sebe,nebo je snad ještě někdo kdo je vlastní?A co třeba 50 milionků sofistikovaně uzmutých pro čapí pelech?To také určitě není v rozporu z dobrými mravy podle vás.Běžte za pane Bočkem který z Kosteleckých uzenin vybudoval podnik který měl jméno,ovšem než se tam vloudil Babiš s jeho Agrofertem.Dneska je jediným majitelem Agrofert čili Babiš.A jaké že mají Kostelecké uzeniny dneska jméno? Jednou větou,to se nedá žrát.Tak si klidně volte toho slováka kterému ničemnost kouká z očí.

Z. Rychlý 5.5.2017 16:54

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

S tou ničemností bych s vámi souhlasil. Ale jinak se dopouštíte omylů. Nikde není psáno, že dluhopisy se musí nabídnout veřejnosti. V dluhopisech hledáte nezákonnost zcela marně. Možná by se něco našlo ve způsobech jejich zaplacení.Tedy jestli vůbec transakce proběhly jak mají, a to i časově. Má Dáti/Dal v účetnictví se oblafnout nedá. Čapí hnízdo a Uzeniny jsou velmi pravděpodobně kulišárny, ale ... tady už se dělo věcí! Čemu věřit. Z ohrožení státu premiérovou konkubínou se stal problém kabelek; MUDr.Kristus pokročil v transformaci vody na víno a mění víno v bankovky zcela legálně, atd, atd.

A kvalita potravin? To není problém jen Kosteleckých. Zákazník je pán, a když dává zákazník přednost ceně před kvalitou, pak se mu vyhoví. Vždyť po špičkové technologické úpravě chutná sója skoro jako maso, je zdravá a hlavně - ta láce!

Babiš je přirozeným zhmotněním myšlének typického českého voliče. Kdyby tu teď nebyl Babiš, tutově by se objevil jeho klon. A vývoj nezastavíte. Nejprve jsme měli Spasitele Prvního zvaného Vávra (VV), teď jsme u verze Spasitele Druhého zvaného Babiš (ANO). A ďábel má jistě rozpracovanou verzi třetí. Třeba Mene Tekel Merkel.

T. Hraj 5.5.2017 13:50

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

To je pozoruhodná implikace, kterou jste vyprodukoval!

Není vůbec ZŘEJMÉ, že Bališovy "optimalizace" nejsou nemorální, ba ani že byly zákonné. Jediné co zřejmé je je to, že vyšetřování finančního úřadu trvá poněkud dlouho.

Z. Rychlý 5.5.2017 17:06

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Pane Klímo. Ti co neoptimalizují nosí na finančák jednoznačně daně navíc. Co se ovšem peklu dá, už se z něj nevydá. Optimalizace je normální a není v rozporu s dobrými mravy. Naprostý souhlas.

V rozporu s dobrým mravem je však to, že někdo optimalizuje daně s pomocí rozsáhlého aparátu v astronomických denních částkách a neštítí se mávat praporem EET a vytáhnout z vesnických tancovaček stokoruny. Taktéž jeho střet zájmů v podobě přiklepávání dotací do ekologických zhůvěřilostí je kolosální. I estébácká minulost měla být na překážku ke jmenování ministrem. Koupil si stát - a teď ho řídí jako svou vlastní firmu. Alespoň v tom nelže.

V. Pavelka 5.5.2017 18:00

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Že by Babišovy právníci byli hloupí ? Čapí hnízdo je na hraně, ale trestné není .

V. Pavelka 5.5.2017 18:07

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Jak OPTIMALIZOVALA Česká televize , koupila kamery ?nebo si to rozdala do obálek ?

J. Jurax 5.5.2017 22:21

Re: Každý, doslova každý člověk optimalizuje daně.

Dobrý mrav v politice? U politika?

D. Nowodny 5.5.2017 10:44

Příznivá bilance

je fakt, nebo potěmkinské počty ___?

J. Lepka 5.5.2017 10:32

???

Vaše formulace, paní Rakušanová, má velmi daleko k vaší proslulé objektivitě a zbývá jen položit otázku : Proč ?

Z. Rychlý 5.5.2017 10:10

Docela zábavné klání !

Buranský ješita spolu s práskačem proti slizké slibotechně za peníze jiných ... Jen ať si navzájem rozbijí hubičky!

J. Kanioková 5.5.2017 16:51

:))))))

P. Smatlak 5.5.2017 9:26

Ha Ha

Pani Rakušanová nevím jak to myslíte a jestli Zemana za to jak se prezentoval ch ́válíte tak přede mnou jste s prominutím stejné neomalené hovádko jako on.Ale tak to u rádoby filosofů a lidí co se živí nebo živili žvaněním bývá.pOKUD MAJÍ ČEŠI JEŠTĚ ROZUM A NEMYSLÍ POHLAVNÍM ALE MOZKOVÝM ORGÁNEM tak by tohoto nabubřelého a přemoudžřelého hulváta narcise,zahleděného do sebe sama, neměli volit.Bůh ,Zeman a potom dlouho nic to je filosofie Zemana a ostatní jsou jen povl a žumpa,jak nazývá novináři i když sám se chová ještě hůře a k tomu podle..To už jsme tak blbí,že volíme někoho kdo nás ne v podstatě ale fakticky ponižuje a chvá se jako nadčlověk a nebo diktátor? Lidi proberte se a nevolte tohoto pazgřiva co hájí bývalého estébáka,podrazáka a podvodníka, pindíka Babiše. A pokud tyto dva exoty bez skurpulí a morálky budete volit tak už nemá cenu se k něčemu vyjadřovat a to přísloví,,že blbost je nevyléčitelná platí ne dvoj. ale trojnásobně.A potom si to vyžerte ,prorože nás nebude čekat nic dobrého.

M. slavík 5.5.2017 11:31

Re: Ha Ha

Volím toho, kdo jedná v mém zájmu, nebo v zájmu, který považuji pro mně a stát za nejlepší. I kdyby měl ocas a rohy. Tedy Zemana..........

J. Chaloupka 5.5.2017 12:29

Výběr nebyl moc velký, Zeman nebo Schwarzenberg.

Mám k Zemanovi hodně výhrad, ale rychlost s jakou náš bývalý ministr zahraničí přispěchal, abychom jako stát uznali Kosovo, mne dostal. To je jako by ty Sudety daroval Němcům. I z toho důvodu jsme jako rodina dali hlas Zemanovi. Na rozdíl od mnoha moudrých jsme na tom Kosovu byli a viděli, jak to tam vypadá.

L. Písařík 5.5.2017 8:20

Rakušanka taky koupená??????

Dosud jsem věřil v pravdivost zpráv na ČR+, Teď už nemohu.

M. Šejna 5.5.2017 8:18

proč paní Rakušanová lže?

zemědělské eurodotace jdou přes lidovecké ministerstvo zemědělství a nikoli přes Babišovo MF. Eurodotace na rozvoj regionů jdou přes ministerstvo pro místní rozvoj a nikoli přes ministerstvo financí. Paní Rakušanová při své averzi vůči Babišovi začíná lhát stejně, jako ostatní jeho odpůrci.

Babiš je ve střetu zájmů pouze z hlediska finanční správy, tedy v připadě kontroly jeho firem, zda řádně platí daně.

Z. Rychlý 5.5.2017 10:00

Re: proč paní Rakušanová lže?

A co přísady do nafty ?? To teda sorry jako? Anofert si bez dotací ani neškrtne - a sám si je schvaluje. Dotace = legalizovaná zlodějina.

A. Nový 5.5.2017 11:57

Re: proč paní Rakušanová lže?

Šejna za to nemůže, to ty koblihy. :-)

M. Šejna 5.5.2017 12:11

bezmozek Nový

bezmozek Nový společně s Rychlým nepochopili, že já píšu o střetu zájmů. Přísady do nafty (FAME = MEŘO) nejsou střet zájmů a nejsou to ani dotace. Leda, že by si bezmozkové mysleli, že od nástupu Babiše do funkce ministra financí se ty přisady do nafty dávkují jinak na základě pokynu samotného Babiše. Pak ovšem nepomuže Novému ani kobliha, ani tlustá peněženka, pak pomůže ústav pro choromyslné.

A. Nový 5.5.2017 12:48

Re: bezmozek Nový

Jak je ta pohádka o koblížkovi a lišce, mysliteli Šejno? :-))

T. Kohout 5.5.2017 7:58

?

Vidím to jinak. Zeman se definitivně znemožnil. U mě určitě. Otřesný zážitek, ta show co zorganizoval na Hradě, asi si myslel, že je to prima vtip, tam říkat "Slávkovi", aby si seřídil mikrofon... atd.

T. Hraj 5.5.2017 13:53

Re: ?

Vidím to podobně ... ... , takže to už jsme v téhle zemi dva.

P. Maleček 5.5.2017 7:33

Zeman si svou hvězdnou hodinu pěkně pos....

To když podlehl své stařecko-alkoholové nenávistnosti a pokusil se, i vyhecován Babišem Sobotku co nejvíc ponížit a zesměšnit.Čímž si to nejen u váhavců, ale i u mnoha svých, aspoň jakž tak myslících příznivců pěkně pos....

Ony se některé věci prostě nedělají. Samozřejmě jeho tupohlavě skalní řičí nadšením.

J. Štrobl 5.5.2017 8:09

Re: Zeman si svou hvězdnou hodinu pěkně pos....

Nojo, taky se mi zdá, že největší kašpar na Hradě byl Zeman.

J. Chaloupka 5.5.2017 12:31

Myslím, že se s tím zesměšněním ani nemusel snažit.

Sobotka se zesměšnil sám. A dnes tuplem. Bohužel už si asi nevšiml, že nemáme monarchii a tak vládce nepotřebuje šaška.

T. Hraj 5.5.2017 13:59

Re: Myslím, že se s tím zesměšněním ani nemusel snažit.

Zesměšnil by se, pokud by demise podal a nechal se převést Zemanem, který by následně Babiše neodvolal. Takto však pohotově zareagoval na Zemanovo nerespektování ústavních zvyklostí. Babiše navíc nyní odvolá a ten už nebude mučedníkem (ať už Zeman odvolání přijme či nikoli). Šaškovství v tom nevidím (to předváděl Sobotka mnohokrát v minulosti).

J. Farda 5.5.2017 14:34

Re: Zeman si svou hvězdnou hodinu pěkně pos....

Alzenheimer je pěkné svinstvo! https://www.novinky.cz/domaci/436966-zeman-po-dvou-dnech-poprel-setkani-se-sobotkou-o-kterem-pritom-mluvil-na-kameru.html Anebo je to svinstvo bez Alzenheimera!