24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Hon na plukovníky

Některé události budí dojem, že předseda vlády Petr Nečas pověstným výrokem o policejních plukovnících a podplukovnících, kterým nebude dovoleno, aby rozhodovali o tom, kdo bude ve vládě, na ně vyhlásil hon. Jeho

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 23.5.2013 13:10

Dočkejme času

Nemám žádný důvod pro obhajobu pana Lessyho, kterého v mých očích dostatečně diskvalifikuje to, že je mužem masmediálního tvůrce korupčních kauz (R. Johna). Ani pana Martince, který se choval přinejmenším velmi nestandartně (skoro vyděračsky).

Souhlasím s autorem, že největším bolákem naší spravedlnosti je naše postkomunistické soudnictví, které je záměrně postaveno na naprosté neodpovědnosti všech jeho součástí za své konání (i nekonání). Jeho bohužel úspěšným "pravdoláskovým" cílem byla nemožnost odsouzení komunistických (osmašedesátnických) zločinů, který prospěl i jiným darebákům. Jeho logickým výsledkem je arogance, lenost a zkorumpovanost soudců. Nemám proto ani dost vážný důvod věřit očividně chladnokrevně mocichtivé a přitom podivné masmediální "omyly" provádějící paní Bradáčové, jejíž koncepce připomínající totalitní systém prokurátorů je velmi problematická.

Podle ovoce má být souzen strom a pro mne to především znamená, jestli konečně přestane účelové zneužívání spravedlnosti proti konkurentům a politickým protivníkům (EU-skeptikům) a především jestli ustanou a budou rychle napraveny nebezpečné pokusy o kriminalizaci politického rozhodování (Julínek, primátor Svoboda, Vondra, Parkanová..).

Velmi zajímavý bude i náš postoj ke světově bezprecedentnímu souzení našich občanů (našeho státu) za činy, které se staly na našem území a měli poškodit náš stát ve Švýcarsku, které má ve svých bankách patrně nejvíc špinavých peněz na světě (a bankovní tajemství je v něm stále platným zákonem, který obhajuje i proti tlaku USA a DEU).

P. Papež 22.5.2013 8:32

Ukázka českého "práva"

Hodně tendenční článek. Bohužel na Martince ještě vyplavalo daleko víc věcí, než pan Pospíšilobijec uvedl. Ukázka, jak pracuje právník na objednávku a jaká je právní spravedlnost.

P. Schuster 22.5.2013 14:20

Re: Ukázka českého "práva"

Jsou toho již plné noviny, v listopadu 2008 Švýcaři již upozorňovali Českou republiku o podezřelých kontech Romana Janouška a je zajímavé, že se v médiích těsně poté, co do Prahy dorazila švýcarská žádost o Janouškovo proklepnutí- tedy v listopadu 2008- objevila informace o schůzce tehdejšího primátora Prahy a Janouškova blízkého přítele Pavla Béma s náměstkem protikorupční policie Martincem.