6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hledají se populisté

Dne 26. listopadu byla založena nová strana a aby to nebylo hned od začátku tak jednoduché, smotala dohromady názvy Strana regionů a Realisté. Z Wiki se dozvídám, že zakladatelé podali žádost a tu že Ministerstvo vnitra přijalo. Ještě že ne milostivě přijalo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Hlosta 31.12.2016 9:50

Oč jde autorovi? ;-))

Předvolební boj zatím nezačal, pokud nemyslíme ten neustálý od voleb do voleb. Tak je pochopitelné, že příliš rychlý start může být přepálený a volič později unavený a chtivý většího rozsahu slibů, které strana nemůže po volbách realizovat. Realisté sami o sobě svým vznikem jsou určitou nadějí pro občana a trpělivost je též součástí potřebné reality v politice. Jsou věci možné a nemožné. Nemožné je vznik strany s předem nalinkovaným programem a zároveň být stranou demokratickou.

Autorovi, který jakoby se bral za stranu Realisti, akorát je nspokojený, že strana stagnuje hned ze startu, doporučuji vstup do té strany a tam zapracovat na demokratické úrovni k jejímu úspěchu. Tedy pokud autor nemá spíše ambici tu stranu předem dehonestovat a umenšit její šanci dostat se do parlamentu. Pokud ano, pak se dnes snažil dobře. ;-))

K. Janyška 31.12.2016 9:23

Protože realisté byli vždy jen socialisté. Bez principů a

bez morálky. Už to, že stavějí na guru italských fašistů Paretovi a v jejich základním mottu se neobjevuje slovo svobodný občan, ale začíná se až rodinou je velmi alarmující... Dzp.

P. Hlosta 31.12.2016 9:52

Re: Protože realisté byli vždy jen socialisté. Bez principů a

Ujasněme si to - fšichni jsou socialisti, akorát vy ne! ;-)))

K. Janyška 31.12.2016 10:01

Re: Protože realisté byli vždy jen socialisté. Bez principů a

Ano. Všichni kdo neznají kompozitivní teorii jsou socialisté. Nemohou být nikým jiným. Žijí mentálně a intelektuálně osazeni kontruktivistickým racionalismem... Dzp.

P. Boublíková 31.12.2016 4:32

Není nad dobrou radu

a nezávazné kibicovani, nechcete si raději založit svou stranu? :-)

V. Kotas 31.12.2016 5:17

Re: Není nad dobrou radu

Jó, jó, kibic, drž tlamajznu, než tě přes ní majznu.

K. Janyška 1.1.2017 9:56

Re: Není nad dobrou radu

Ovládejze se, blázne... Dzp.

P. Khail 31.12.2016 12:10

Re: Není nad dobrou radu

To je fakt, kdo kibicoval za komunistů toho hned pěkně srovnali. To byly časy. Asi se vám stýská, že? Nebo myslíte, že každý kdo má na věc nějaký názor by si měl založit stranu? To by bylo veselo, víc než na Silvestra. Aha, vy jste to možná myslela jako silvestrovský vtip, tak to potom ano.

J. Bruner 31.12.2016 0:58

Babiš to nemá

navěky. PENTA si chce taky líznout. Ovšem pro voliče je to prašť jako uhoď.

V. Kotas 31.12.2016 5:23

Re: Babiš to nemá

A ta se bude zaštiťovat tím, že nekradla, ani nikdo z nich nebyl v seznamech. Přece jen si počkám na ta jména, která budou veřejně presentována jako členové Realistů.