6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Hladovka

Na jaře 1978 bylo zahájeno trestní stíhání desíti signatářů Charty 77 a zakladatelů VONS, tedy Výboru na obranu nespravedlivě stíhaných. V této desítce byl Václav Havel, Jiří Dienstbier, Václav Malý a další známé osobnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Vondráček 16.11.2011 22:12

autorovi :-)

Ve vrcholné politice se pohybujete poměrně dlouho, ovšem za vše špatné mohou Ti druzí. Myslíte si, že Vám toto bude někdo věřit ??  Děláte ostudu jak kněžskému stavu tak i své rodné straně !

J. Charvát 16.11.2011 19:17

Co takhle volby?

Pana Bublana je obtížné si vážit. Už jen to, že z faráře, což je jistě úctyhodné povolání, zběhl a dal se na tajné služby a posléze socialistické politikaření. Takovému člověku je obtížné věřit. A porovnávat probdělé noci (za silně nadstandardní a navíc z hlediska výsledků zaručeně nezasloužený plat)  s odporem disidentů proti minulému režimu? To je hodně pokleslý humor. Krom toho, zatímco za komoušů se o mnoho víc než soukromá hladovka či podepisování petic proti režimu dělat nedalo (kdo to opravdu zkusil jako Mašíni se sem ještě dneska bojí vstrčit nos), dneska k prosazování změn prosím slouží volby. Pane Bublane, posečkejte, dočkáte se. A (ne)chci vidět ty změny k lepšímu, které Vaše osvědčená partaj udělá, až je pravděpodobně vyhraje.

P. Skřivan 16.11.2011 17:56

Řekl bych, že srovnávat ČSSD s Chartou 77,

je minimálně drzost.

J. Ráž 16.11.2011 17:34

Vážený pane Bublane

Věřím a doufám, že ve Vás zůstal zbytek slušného člověka je Vám zle od žaludku při sledování toho, jak chápou demokracii i vaši "parteigenosse". Je škoda, že nemáte v době, která už dovoluje údajně beztrestně hovořit pravdu, stejnou kuráž, jakou jste měl jako farář.

Ale přes to je mi záhadou, proč nenacházíte odvahu veřejně odsoudit "přešlapy" vašich stranických souputníků, o kterých jste v minulosti jako ministr vnitra musel vědět , popřípadě i to, že trestně stíhaný Březina dělá pořád náměstka primátora v Praze.

"Kdo mlčí, nikoho jiného nezrazuje, jen sebe."(Werner Schneider)

P. Skřivan 16.11.2011 17:57

Re: Vážený pane Bublane

Ministr vnitra za stávající situace nemůže být slušný člověk ... .

J. Štrobl 16.11.2011 14:46

Ano, pane Bublane, jiný svět je možný.

Měli byste se tedy vzít s poslanci ODS za ruce a táhnout ze sněmovny.

M. Bezouška 16.11.2011 12:20

pane Bublane,

říkáte, že je důležité "postavit se proti". Obávám se, že se hluboce mýlíte. Důležité je být "pro něco", i když to zrovna nemusí být politika současné vlády. Potíž vaší strany i vaše osobní je, že jste soustavně proti něčemu, pozitivních snah, a mám na mysli smysluplné iniciativy, nikoliv pastelkovné a podobné nesmysly,  je u vás socialistů jako v latríně medu. Připomeňme si (i když se o tom špatně mluví, to kvůli vrozenému jemnocitu) výsledky osmiletého působení ČSSD jako vládní strany - kromě Zemanovy legislativní smršti -  ona skutečně smrští byla, zejména co do důsledků - je to ohromná nula, nezmíníme-li ovšem fantastické dluhy. Člověk musí být opravdu chucpe, aby mohl vystupovat podobně jako vy. (Pro méně znalé - chucpe je jiddiš výraz, označující například mladíka, který brutálně zabil své rodiče a u soudu se pak domáhá shovívavosti, protože je vlastně sirotek.)

J. Schwarz 16.11.2011 9:33

Nechápu, proč je třeba

trvat na společném řešení pro všechny, když je "společnost" rozdělená tak půl na půl. Aby po čtyřech či osmi letech, kdy vyhraje volby "druhá strana" byly předchozí úpravy zrušeny a nastolena, zase "pro všechny" pravidla jiná? Proč raděj  neprosadit, aby každá společenská vrstva měla právo na řešení vlastní? Kdo nestojí o státní "sociální "zabezpečení", ať se zabezpečí na stáří sám. Lepší je umožnit každému jít svou cestou, než si "demokraticky vynutit"  občanskou válku. "Pravdu a lásku" si ani násilím, ani obstrukcemi vynutit nelze. A pokud si někteří myslí, že právě oni  jsou ti lepší, solidárnější a přátelštější, nebylo by i pro ně lepší aby se od oněch "dravců a egoistů" odstřihli? Čím to, že "okrádaní" trvají na tom, že musí být spolu se zloději členy stejného "solidárního společenství", jen zloději že musí přestat krást? Logika říká, že kdyby údajní "zloději" odešli, neměli by už možnost "ty dobré a poctivé" okrádat. "Dobří a poctiví" se tomu ale brání jako čert kříži. Není pak ta "dobrota" a "zlodějství" spíš věcí terminologie než faktů?

P. Schuh 16.11.2011 8:10

Hanba Vám

Každý člověk a zvláště politik, by měl mít svojí čest. Moje čest by mi nedovolila takto znevážit práci v poslanecké sněmovně a to i přesto, že s kroky současné vlády ostře nesouhlasím.

P. Kolář 16.11.2011 7:59

Pane Bublane

podle Vašeho výkladu bylo to trapné představení v parlamentu vlastně hrdinství.To snad nemyslíte vážně.Nevím,proč jste vlastně tu svoji úvahu psal,že by za tím stála snaha obhájit bláboly vašich poslanců kterým zjevně chyběl pocit studu?

P. Krešňák 16.11.2011 7:29

Vážený pane Bublane....

Zatím na mě dopadá Vaše politika a politika ČSSD. Jsem zaměstnanec, a na státu nijak neparticipuji jen každý měsíc skončí 60% mých příjmů ve státním rozpočtu a účtech zdravotního a sociálního zabezpečení. Pokud toto považujete za správné, tak se styďte. Toto není solidarita ale sprostá loupež. Myslím, že to ale víte a o to je to horší.

Krešňák petr

O. Kadlec 16.11.2011 1:43

Ale vy jste byl přece ve vládě, pane!

...a byl jste špatným ministrem vnitra. Nedokázal jste s naší neschopnou policií nic dobrého, a jen jste si zkazil pověst tím že jste zbytečně rozehnal jednu párty. Nakonec to politickými zásahy prolezlé vnitro skandalizoval váš nynější nástupce.

Tak na co obstrukce? K čemu? Další negativní otisk? Odejděte z politiky, to bude to nejlepší co můžete pro politiku udělat.

M. Trhlík 16.11.2011 15:26

Re: Ale vy jste byl přece ve vládě, pane!

Pane Kadleci a s kým chcete tu politiku dělat? Zatím se mi to jeví tak,že stáčí    sáhnout mezi "chytré" diskutující a není co řešit.Jen s podívejte,kolik bývalých neschopů,kteří se nikde neosvědčili se povaluje na jiných místech a nikomu to nevadí.Prostě diskutující mají vytipováno,pár nesympatických lidí a nejen ministrů,či politiků a ti to odskáčou.Ale zatím se nikomu nic nestačilo dokázat.No a  když není politik zvolen,odchází do jiné strany a tam s zase uchytí.

O. Kadlec 16.11.2011 18:55

Re: Ale vy jste byl přece ve vládě, pane!

Teď vám ale nerozumím. Já politiku (už) nedělám. Jsem ale toho názoru, že politik který zklame v exekutivě má odejít do privátního života.

Bublana mají všichni, co je znám, za čestného chlapa. Ajťsi - ale je to politik který zklamal. Jenže v jeho straně nejsou takové poměry aby to vůbec někdo rozpoznal - kdo je dobrý a kdo špatný ministr. A takoví lidé nám vládnou. Děs...to snad skutečně raději VěciVeřejné - jakkoli to nemyslím vážně!