19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Helenka z plakátu

Helena Válková patřila k „tvářím z plakátu“, jejichž využití (a v daném případě následné zneužití) hnutím ANO vyvolávalo ve voličích iluzi, že Andrej Babiš bude vládnout zásadně prostřednictvím nezpochybnitelných odborníků.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. slavík 22.2.2015 13:49

???

Helenka z plakátu vypráví jedním dechem o své dohodě s Babišem na jednoletém ministerském působení a zárověň si stěžuje na své "odstranění"....Hmmm?

V. Plocek 20.2.2015 22:39

Re: Helenka z plakátu

V žádném případě necítím potřebu se pí. Válkové zastávat. Že na práci zcela nestačila je také jasné. Ale po zkušenostech s našimi politiky  a záběry např. z parlamentu nejsem přesvědčen,  že jsou u nás "komplexní" politici -  tj. lidé na vyšší odborné výši, ale zároveň schopní vést v tomto případě ministerský pracovní kolektiv a ještě s morálkou, odporující korupci a dalším vymoženostem současné české společnosti a co je nejdůležitější,  odolávající ostatním parlamentním kolegům. Proto ten důraz na podporu strany, která delegovala.  A  podporou rozumím analýzu problému, návrh na řešení, a kontrola , zda je stanovené plněno. Ale to jsou dnes jen fráze. Takže odstraníme paní ministryni a máme na rok pokoj do dalšího odstraňování. Výsledkem jsou nefunkční ministerstva  a další úřady, nečerpání financí z EU,  rozestavěné dálnice (8 km přes Středohoří!!!) atd atd.

L. Harvánek 20.2.2015 21:17

Helenka z plakátu ...

Necítím se být odborníkem přes justici a spravedlnost.Něco mi zde ale dost smrdí.Obsazovat ministerské křeslo už dopředu s vyhlídkou,že ministr bude působit jen pár měsíců je hotový zločin.Neboli výsledek řízení státu jako firmy.Ještě jste ochotni dávat hnutí Ano preference?

J. Urban 20.2.2015 13:55

Re: Je lítost na místě?

Souhlas. Buď to byli naivní hlupáčci nebo lidé, kteří musejí z nějakých důvodů Babiše poslouchat. Jiná sorta mne nenapadá.

J. Urban 20.2.2015 13:49

Re: Válková není taková dáma...

Používat ji jako kopačku do ANO není až taková hloupost, nicméně každý svého štěstí strůjcem. Zapletu-li se - byť v "dobré vůli" - s estébákém, nemohu se následně podivovat či pohoršovat nad jeho estébáckými metodami.

J. Fleiszner 20.2.2015 10:27

Válková není taková dáma...

Nějak se zapomíná na vážné průšvihy Válkové. Třeba nezákonné vyhození generálního ředitele VS ČR. Jako poradce si k tomu přízvala bývalého generálního ředitele VS ČR, který musel z funkce odejít a jen tak tak sám neskončil v kriminále. Válková není taková dáma, jak se jí někdo snaží prezentovat. Používat jí jako kopačku do ANO je zbytečná hloupost.

J. Boleslav 20.2.2015 9:35

Re: Helenka z plakátu

Byla odvolána, protože se na svém postu neosvědčila. Tak už to (nejen) v politice bývá. Litovat jí určitě netřeba, naopak.

J. Boleslav 20.2.2015 9:34

Re: Je lítost na místě?

Lidé, kteří se dobrovolně stali Burešovými poskoky, si žádnou lítost rozhodně nezaslouží.

J. Boleslav 20.2.2015 9:33

Re: Kdo jinému jámu kopá ......

Válková byla na svém postu stejná diletantka jako většina jejích ANOnistických kolegů. Škoda jí vůbec není, snad jedině jako komičky.

K. Tregl 20.2.2015 9:31

Je lítost na místě?

Pan Jemelík vyslovuje lítost nad odchodem prof. Válkové, zejména pak se způsobem, jak k jejímu odchodu došlo. Cožpak všichni ti, kteří pomohli Andreji Babišovi do vládního křesla a dělali křoví na volebním plakátu ANO netušili, o co mu jde a jak se bude chovat v budoucnu?

Vždyť přeci jeho výrok:" Stát se musí řídit jako firma", mluví zcela jasně. Je jejich další osud hoden lítosti či naopak?

J. Boleslav 20.2.2015 9:30

Re: Kdy už

Má hodně peněz, takže si koupil mnohá media a ta se na náladách a preferencích značně podílejí. Takže to, než ho lidé prokouknou, potrvá bohužel podstatně déle, než tomu bylo v případě Veverek. I když princip hry jeho partaje/nepartaje je v podstatě totožný.

J. Boleslav 20.2.2015 9:27

Re: Ono by bylo také zajímavé

Máte pravdu, je to tragédie, když tolik lidí považuje bolševicko-estébáckou stvůru za spásu národa.

T. Kočí 20.2.2015 7:51

Re: Kdy už

To bude trvat! V Babišovi je dobrého, jak v zadeli medu.

E. Vašátko 20.2.2015 7:13

Ono by bylo také zajímavé

podívat se zblízka na důvody, proč si Babiš chce podřídit ministerstvo spravedlnosti k obrazu svému. Nějak moc rychle se zapomnělo na potíže tohoto pána s lustračním zákonem a na to, že i přes veškerou snahu na Slovensku ten spor stále ještě běží. Potom je tady také tvrdý a stále větší rozpor zájmů, kde se ministr financí může kdykoliv podívat do hospodaření svých konkurentů a jako podnikatel se podle toho může zařídit. To se mu to potom podniká - řeči o tom, že firmu neřídí mu mohou věřit (a to určitě ne všichni) jenom jeho loutky v parlamentě. A rozumný člověk na ministerstvu (a chce se říci i na mnisterstvu vnitra) by mu mohl hodně plivnout do vixu. Když mohli policajti ze dne na den svrhnout bez jakhokoliv důvodu vládu, kde je řečeno, že by totéž nemohli- a z daleko pádnějších důvodů - udělat i na MF ?

K. Januška 20.2.2015 6:58

Ministerstvo nespravedlnosti

Pane Jemelíku, domnívám se, že v období činnosti této ministryně by se z ministerstva nespravedlnosti nestalo takové, které by dbalo o dodržování zákonů. Každý soudce slíbil prezidentu republiky, že bude dodržovat zákony. Ústava soudcům přikazuje, že svými rozhodnutími nesmí ohrožovat svou nestrannost. Opak nestrannosti je podjatost. Žádný soudce nesmí vynášet podjatá rozhodnutí. Nesmí vynést takové rozhodnutí, ze kterého by mohl mít nějaký osobní prospěch.

V době jejího ministrování se soudci stali nejúspěšnějšími tuneláři republiky. Přisoudili si miliardové částky a litera Ústavy je jim lhostejná. Škoda, že Váš spolek se nebouří.

B. Hamáček 20.2.2015 6:46

Kdy už

Kdy už voliči konečně pochopí co je ANO ve skutečnosti zač ? A přestanou ho volit (momentálně jde o preference) ?

P. Maleček 20.2.2015 6:38

Kdo jinému jámu kopá ......

Válková jen spadla do jámy, kterou vykopala na Marvanovou a prohloubila uposlechnutím Babiše přijmout místo ní Pelikána, který měl od Babiše průhledný úkol Válkovou zaříznout.

A to tím, že na ministerstvu způsobí rozvrat, který pak na Válkovou s pomocí Babišových médií hodí.

Takže má jen to co si způsobila sama.

V. Plocek 20.2.2015 0:53

Helenka z plakátu

Příklad pí. Válkové bohužel ukazuje, že slušný člověk se v české politice neuplatní.  Zmíněná dáma mohla mít skutečně problémy s komunikací, ale pokud principiálně pracovala nebo chtěla konat, bylo povinností její strany a šéfa Babiše ji podržet, a to nejen slovy ale i činy, tj. konkrétní pomoci lidmi ANO na ministerstvu.  Ale v Česku se takto nekoná, ale uteče se od "bývalého kamaráda, přítele, kolegy" zkrátka koho chcete, s tím, že následně děláte, že ho nevidíte. Nic nového pod sluncem. Již jako malý kluk (hluboko za totality) jsem to přes otce zažil na vlastní kůži. Kdy ohromní otcovi kamarádi, najednou dělali, že nevidí (když měl konflikt z bolševickým prokurátorem). .