6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Troix 11.10.2009 23:16

Konečně někdo rozumný

A komuse to nelíbí .....

MR 9.10.2009 14:00

Pan senátore,

a co si myslíte, že tím vyřešíte? Že problém vězí úplně v něčem jiném a že hazard posunute jen do oblasti šedé a černé ekonomiky Vám zřejmě vůbec nedochází.

Ale někteří lidé na to slyší a to je důležité - až žijí preference!

k 9.10.2009 11:20

Re: Nemáte patent na rozum.

Už jste někdy slyšel o fungující činnosti "spočítané tak aby provozovatel zkrachoval"?

Nikdy jsem nehrál, ale přesto se mi zdá, že daleko nebezpečnější jsou lidé, kteří nás musí neustále "zachraňovat". On totiž spasitelský kompex je příznakem duševní choroby.

josef krouman 8.10.2009 20:23

Re: Mimo, jako vždy

ty herny nalévají alkohol proti vůli hráčů? Hráči tam vstupují dobrovolně a dobrovolně chlastají, stejně jako tam jiní nevstupují a nechlastají. Nemám s nimi žádné slitování a nemám pro ně žádnou omluvu. Pokud s edopustí trestných činů ať jsou potrestáni jako všichni ostatní. Proč se má neustále 99% společnosti zabývat 1 % odpadu a zbytečně na to vynakládat veřejné prostředky, kterých je možno využít smysluplněji?

Matematik 8.10.2009 17:51

Re: Mimo, jako vždy

Nemáte pravdu. Hraní je jako půjčka u lichváře. Je to závislost a ti lidé se dostanou do velkých problémů a roste kriminalita, protože ti hráči se pak snaží sehnat peníze jakkoliv. Některé herny nalévají alkohol, takže ti hráči pak mají i snížené IQ a pro pár stovek jsou schopni čehokoliv. Jste dost nechápavý, že vám to nedochází. Ne regulovat, já říkám zakázat. Stát nemá podporovat svinstvo. Ať hrají a provozují to ilegálně, ale o to větší tresty budou mít při dopadení.

Matematik 8.10.2009 17:38

Re: Nemáte patent na rozum.

Hazardní hry jsou spočítané tak, aby provozovatel nezkrachoval. Zrušit hazardní hry je nutnost. Je to nemoc a lidé, kteří je hrají jsou závislí. Je to dokázané lékařsky a gamglerství se musí léčit. Vláda ale hazard nezakáže, protože tzv. "slušní podnikatelé" platí velké daně a  tím vlastně pomáhají hospodářství. Podobně vláda nezakáže prodej cigaret ačkoliv cigarety nejsou lehké drogy, jak se o nich píše a způsobují mnoho nemocí. Vládní mafie je propojena s tzv. "slušnými podnikateli" a je jim velmi vděčna za jejich příspěvek do státní kasy a někdy i do kapes mafie.

Minutus 8.10.2009 16:31

Plácáte nesmysly

Je spousta nepovolených drog a zcela určitě to jejich spotřebu omezuje. Pokud to nevidíte, je to váš problém.

Minutus 8.10.2009 16:29

Re: Hazard je potřeba tvrdě zdanit

To říkáte vy.

Minutus 8.10.2009 16:28

Re: Hazard je potřeba tvrdě zdanit

Blbé řeči tu máš akorát ty. Vyděláváš na automatech? Pak jsi u mě špína.

Fafa 8.10.2009 15:34

Bombone

to nechte. Spasitelu proti nasi vuli a za nase penize bude vzdycky dost. ;-)

BOMBON 8.10.2009 14:52

Re: Hazard je potřeba tvrdě zdanit

R^R^R^;-)

BOMBON 8.10.2009 14:51

Re: Mimo, jako vždy

R^R^R^

BOMBON 8.10.2009 14:50

chjo

zase vylezl jeden z dementu, co citi potrebu nekoho zbuzerovat "v jeho zajmu" a rad by za to jeste bral penize....

to je eklhaft....

... 8.10.2009 14:48

Re: svoboda prosazet vsechny sve penize a zadluzit rodinu

"Vase svoboda zit v normalni spolecnosti svepravnych lidi?"

Zákazem heren nezmizí idioti, kteří jsou schopní tam prohrát kalhoty - budou stále existovat a budou dělat něco jiného, třeba si půjčovat od Providentu. Je potřeba to neomezovat a těmto lidem nedávat ani korunu, pokud budou chyceni při krádeži, tak je zřezat tak že je ani vlastní matka nepozná a vypustit zpátky ven. Přirozený výběr by to vyřešil hned a průměrná inteligence v populaci by se zvedla o pěkných pár procent. Jenže to by pak Paroubkovi, Svobodovi, Filipovi, Topolánkovi, Liškovi a Kalouskovi ubylo voličů a to se přece nesmí stát...

... 8.10.2009 14:45

Nemáte patent na rozum.

Pitharte, proboha, zemři už konečně na rakovinu nebo tak něco.

Pokud je někdo blbej a myslí si že v herně vydělá a dostane se z těžké finanční situace, tak si nezaslouží mít žádné peníze, kde bydlet a co jíst. Nikdo nikoho nenutí hazardní hry hrát. Kdy už konečně vám papalášům dojde, že si chceme žít svoje životy podle sebe a ne podle toho, co nám řeknete že máme nebo nemáme dělat? To vás musíme vyházet z oken?

Pamětník I. 8.10.2009 14:35

zákaz nebo regulace

Ani ten Svoboda nechce hazard všeobecně zakázat, pouze přenechat občanům na úrovni obcí nikoliv státním úředníkům právo rozhodnout kde nechtějí a kolik a kde chtějí herny mít. Však oni si už ochranu svého životního prostředí před nekalými živly zařídí ve volbách tak jistě, jak si volí neúplatné zastupitele. Někde ano, někde budou Karlovy Vary. Před lety pražský radní pro bezpečnost Jiří Hermann na základě veřejného průzkumu vypracoval návrh kam přemístit pražské prostitutky z Perlovky resp. centra Prahy, aby nevadily a byly přitom potřebným dostupné. v návrzích občanů jednoznačně zvítězila ulice mezi Masaryčkou a Florencí, kde ani tramvaj nejezdí a normální člověk nejde ani ve dne natož v noci. Z nějakých záhadných důvodů se návrh nepodařilo uvést do života, asi by byla dotčena nějaká životní práva někoho.

Nula 8.10.2009 14:32

správně

Ale pan JUDr. Petr Pithart by měl také konkrétně uvést, kolik energie osobně vynaložil , aby se omezil zničující vliv hazardu, produkující v článku dobře postiženou mtavní bídu, i ekonomicky a sociálně devastující tuto společnost

ER 10/09 8.10.2009 14:32

Re: svoboda - degresivní daň z příjmu fyzických osob ČR 2009

Zavedení stropu na sociální a zdravotní pojištění má zpětný vliv na výši daně. Sám ministr financí Eduard Janota mluvil o chybě v zákoně.

Jsme jedinou zemí na světě, která má degresivní daň z příjmu, a tento stav navíc vytváří prostředí pro daňové úniky.

Janotův balíček obsahoval i návrh zvýšení procenta daně z příjmů nad strop pro zdravotní a sociální pojištění. Avšak tento návrh byl po dohodě ODS a ČSSD stažen.

Od solidní pravicové strany bych očekávala, že uzná chybu a bude souhlasit s úpravou daně tak, aby „rovná daň“ byla skutečně rovná.

Od sociální demokracie bych očekávala, že bude hlasitě protestovat a roznese ODS na kopytech. ČSSD nic z toho neudělala a požadavek mírně progresivní daně ve vší tichosti vyměnila za ústupky v sociální oblasti.

RomanL 8.10.2009 13:55

Re: Hazard je potřeba tvrdě zdanit

Minutuse je potřeba tvrdě zdanit, řekněme 80% To pomůže nejen státní pokladně, ale taky jej omezí. A navíc je potřeba ho regulovat, o tom žádná. Protože má blbé řeči proti skupině obyvatel a proti jednotlivci. Je to totiž třídní komunista a proto patří do vězení.

kovozemedelec 8.10.2009 13:40

OMYL - v krizi klesaji i zisky z hazardu

Lide prichazeji o praci a neni co rozfofrovat, hernam klesaji zisky.

Je pravda, ze velci hraci jsou schopni ovlivnit kdekoho - stejne jako farmaceuticke firmy.

Hodne diskutujicich nema predstavu o ziskovosti hazardu, navratnosti vlozenych investic - ale jeste jsem nevidel platek, ktery by otiskl podrobnou analyzu. A asi neco takoveho ani brzy neuvidime a tak budou virit emoce a nejak se to uhraje do ztracena.

I. 8.10.2009 13:28

Re: další výron

Díky. Nejde o to, hazard zakázat, ale dát mu pravidla a taky, aby z něj zbyly nějaké daně. Z ostatních příspěvků se mi líbí ta nadřazenost - ale jen do okamžiku, kdy je gembler okrade a jejich výplatu prosází. S hazardem jde i drobná zločinnost, to je třeba si uvědomit.

8.10.2009 13:09

Re: Jdi se bodnout

Psal o hazardu, ne o tom jak vypadáš,chudáku.

MGM 8.10.2009 13:00

Opět pokus o prohibici

Co udělá prohibice se společností je už tolikrát, tolikrát vyzkoušené a přesto se takové pokusy opět opakují. V takovém případě mě už jen napadá, že se někdo chce podílet na těch ziscích, které mafiím v těchle případech vždycky ztuční. Ale že zrovna křesťané?

sdf 8.10.2009 12:58

Re: Jdi se bodnout

;-DTaky všechny ty strany kde kdy byl nakonec skončily

lordpavka 8.10.2009 12:06

Jdi se bodnout

tlustoprde.Takový rozumbrada bez krku i páteře! Kolik už jsi prolezl stran Čipero? ;-D;-D;-D

Ludva 8.10.2009 11:04

Hazard proti strojům ?

Nepochopím, jak člověk s trochou inteligence může házet peníze do stroje nastaveného tak, aby vyhrál. Ať se přihlásí někdo, kdo na automatech dlouhodobě vyhrává. Jestliže lidovci požadují platit milión korun na deset let za každý automat, tak asi vědí, kolik zisku to přináší.

jhm 8.10.2009 10:50

svoboda prosazet vsechny sve penize a zadluzit rodinu

Jiste kazdy ma svobodu prosazet vsechny sve penize a zadluzit rodinu. Nektery to pak vyresi provazem, jiny vykrade banku, dalsi se necha lecit od sve zavislosti v lecebne. Naklady nese spolecnost, zisky jsou privatizovany. Ano je pravdepodobne ze po zakazu legalnich heren nekdo udela cernou hernu. Kdyz uz mluvite o svobode prohrat svuj prijem a zadluzit se, kde zustava Vase svoboda zit v normalni spolecnosti svepravnych lidi?

brabus 8.10.2009 10:33

Mimo, jako vždy

soudruhu křesťane Pitharte, jste mimo mísu. Problém je v tom,  že zase chcete jenom regulovat. Ať je v Praze klidně více heren než v celé Evropě. Já tam nikdy nepůjdu. Že tam někdo prohraje celou výplatu, tak je to jeho svobodné rozhodnutí,. A když kvůli penězům na hraní někoho okrade, tak má dostat takovou sazbu, až z toho pojde. A jestli má stát problém s hazardem, tak ať ho zakáže. Pokud je ale dovolený, tak proč regulovat?:-/

PPP 8.10.2009 10:06

Re: Pokud táta od rodiny

Potom by v herně existovala směnárna, která by měnila stravenky za žetony.

Jura Jurax 8.10.2009 9:44

Re: Pokud táta od rodiny

Pokud táta od rodiny prohraje za jednu noc podporu v nezaměstnanosti, tak by měl být zbaven svéprávnosti, protože tímto skutkem prokázal, že svéprávný není. A ta podpora by měla být vyplácena ve stravenkách a bonech platných jen v extra obchodech, mezi které by herny a nálevny pochoitelně nepatřily.