4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Yaroukh 16.9.2007 2:37

Re: Proč Havel nezačne u sebe??

Havla nemusím, ale tohle je IMO trapné kidání špíny.

Yaroukh 16.9.2007 2:35

Re: .....

Je hezké, že Havel říká "nepříjemné pravdy" (já bych tomu říkal spíš "názory") bez servítek. Méně hezké je, jak se Havel vyrovnává s vítězstvím jiného názoru (mezinárodní dohled)...

Mě nakrnul jeho tlustou čárou za ninulostí, a později podporou Paroubkovi, která byla IMO zapřičiněna antipatiemi ke Klausovi potažmo ODS, a to je dle mého názoru malost. (Tím myslím podporu Paroubkovi, ne samotné antipatie ke Klausovi.)

Yaroukh 16.9.2007 2:26

Re: Nebezpečný je svými názory Blahník

hm, a že Havel podporoval Paroubka je taky jenom detail, viď

tak spinkej dál

Fafa 16.9.2007 1:05

Re: who is who

Dobre Ringo, pekne jste to vygoogloval. Nemohl byste take treba rict neco k veci, tim myslim clanek a v nem publikovane nazory.  

Joska 15.9.2007 23:49

Re: Proč Havel nezačne u sebe??

Vy jste fakt myslitel! Za 1.) Co to melete o podvodu na Dubčekovi? 2.) Jakou jinou cestu zvolení Havla byste si představoval, když se žádná revoluce nekonala? 3. Komu je co do toho, komu prodám svůj majeteK? ( Tady však s Vámi souhlasím, že mne to docela " ranilo") 4. To, že věnoval dost peněz na dobročinnost ( a nemusel! už vidím Vás v jeho situaci!) se myslím dostatečně ví a vidím na tom jen vše dobré. Vy ne?

Alena 15.9.2007 23:41

.....

Ponechme teď stranou, chtěl-li nebo nechtěl pan Havel svým kontroverzním šprochem pomoci polské opozici, jak je mu zhusta podsouváno, stejně tak je pro tuto chvíli vedlejší, zda je či není polská demokracie skutečně tak bezvadná, za jakou se navenek vydává. Ve věci Havlovy »urážky« Polska je podstatná exprezidentova nátura. Ten zvláštní člověk po většinu svého pestrého života vyslovoval nepříjemné pravdy bez ohledu na následky, a také si kvůli tomu užil své. Tím vůbec nechci říct, že cokoli plácne, si zasluhuje potlesk na otevřené scéně, jen to bych rád zmínil, že když se nebál být nepopulární ani jako štvanec, ani později v prezidentském úřadě, těžko po něm chtít, aby si bral servítky jako svobodná soukromá osoba, z nevděčné státní funkce vysvobozený penzista. Havel prostě je, jaký je, a kdyby byl jiný, sotva by někdo stál o jeho názor a považoval si za čest, když ten podivín přijme pozvání na přednášku, do rádia či televize nebo do novin. Že pokaždé nebude říkat, co od něho zvoucí chtěl slyšet, je nabíledni. Tento týden nabídl Václav I. Polákům podle jeho mínění pravdivý pohled do zrcadla jen proto, že k tomu byl vybídnut. Jestli se to některým urážlivým magorům nelíbí, neměli se ho na nic ptát.

Alena 15.9.2007 23:31

Re: Havel - trapný mudrlant

To fakt miluju , když někdo zaštiťuje plurálem svůj vlastní názor...Kdo je to my? Ty a tvůj strejda?(Y)

Joska 15.9.2007 23:11

Nebezpečný je svými názory Blahník

Havel NIKDY neohrožoval demokracii, na rozdíl od Blahníkova génia Klause. To, že má občas nekonformní názory neznamená, že je pro nás nebezpečný. Blahník nevidí, neslyší a a jeho vzdělání je mu zcela k h...u. To se stává. Havel má instinkt a ví (tuší) kde se rodí nebezpečí. Nakonec ani jeho vize nepolitické politiky není zas až tak k odvržení, uvážíme-li jaké monstrum nám předkládá naše současná partajní politická " elita". ( Samozřejmě vím, že se nic lepšího na světě doposud nevymyslelo a tudíž nechci nic měnit) Článek autora považuji za jeden z nejhorších publicistickejch počinů se kterými jsem se kdy setkalRvRvRv

Bobo 15.9.2007 22:55

Po bitvě, každý generál.

Havel je už obyčejný občan a může si mluvit co chce. To je jako u piva, mi taky nikdo nekáže, co bych měl nebo neměl. Nějak se tady množí moralisté, dějináři a mlýnské kameny v jedné osobě. a za bolševika byli obyčené sralbotky.

Joska 15.9.2007 22:55

Re: Havel - trapný mudrlant

Jak komu

Joska 15.9.2007 22:53

Re: Co kdo poslouchal nebo disidentoval má pro presidenta nulový význam

Myslím, že byste měl výtky spíše obrátit na V. Klause...

stepa 15.9.2007 21:22

Re: Re: Proč Havel nezačne u sebe??

No opravdu nechápu jak s Havlovou zlodějnou souvisí Klaus.

A už vůbec jak rok 1977.  Ale třeba to bude rok kdy ti vyrazili pupínky na zadku, jako alergie na Klause. Tak si to konečně namaž a nevopruzuj.

Tenhle článek je o Havlovi.

vlasta 15.9.2007 21:10

Zlatá slova!

bebe 15.9.2007 20:09

Havel - trapný mudrlant

Po zvolením presidentem  v r.1989  zkazil všechno, na co sáhl.  Poznali jsme, že je to  trapný, sebestředný mudrlant, navíc  zcela zřejmě agent cizí mocnosti.   Právem skončil asi jako prázdný, neoblíbený  žvanil.   My ho známe,  jestli  v zahraničí   "světového dramatika a humanistu"  neprokoukli, my  tedy ano.  Ty jeho prázdné tlachy   nám lezou akorát na nervy.

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 20:00

Pro pochopení, pokud je snaha POCHOPIT !

V letech 1990 až 1996, kdy jsem byl ředitelem ŠÚ, byl úřad a jeho právník nucen řešit nemálo problémů a sporů, jak to v životě chodí: restituce budov, také pozemků,  delimitace majetku plynoucí z  rušení krajských národních výborů, aplikace nového zákona o správě a samosprávě ve školství, přechody na právní subjektivitu středních škol, na všech typech škol a školských zařízení desítky a desítky konkursních řízení, protože výměny ředitelů z doby totality byly na pořadu dne.  Některé spory byly řešeny a rozhodnuty soudem, jak je běžné a normální, když se strany sporu nedovedou domluvit.  To je v demokracii běžné.  ŠÚ nebyl zřizovatelem mateřských a ani základních škol, nebyl zřizovatelem ani středních škol.  Cokoli v té které obci bylo rozhodnuto, nemohlo jít mimo řádně zvolené orgány: rady měst a obcí, případně zastupitelstva měst a obcí.   Nenastal za celých šest let jediný případ, kdy by s rozhodnutím ŠÚ nebyl vyslovený souhlas zřizovatelů a dokonce tehdy velmi aktivních odborů...  Jablonecký školský úřad byl pravidelně vyhodnocován jako jeden z nejúspěšnějších... Dokud nenastoupil neumětelský Ivan Pilip, který školství nerozuměl a kritiku netrpěl.  Když se dověděl, že kandiduji na senátora, tak mě uprostřed prázdnin bez udání důvodu odvolal z  funkce ředitele.  Vyvolalo to obrovskou vlnu protestů a stal jsem se přes noc známou osobou, dokonce  i v parlamentu... Poslancům musel pan ministr dát "důvod"  pro odvolání, tak mu nezbylo než "upravit" fakta.

Výsledek postupu pana ministra Pilipa:  Vízek se stal ještě za ministrování pana Pilipa senátorem, dokonce předsedou výboru přes  "školství, vědu, kulturu a lidská práva".  Osm let byl v parlamentu a čtyři roky radním města Jablonce nad Nisou.  Občané pochopili, kde je pravda...  

Loki_F 15.9.2007 19:58

Re: Buvol: Autor dle mého názoru dobře vystihl vlastnosti V. Havla.

Díky, Buvole, ušetřil jste mi psaní a vyjádřil i můj názor!

Havel je bohapustý kafral, který  zjevně velmi často ani nevěděl o čem mluví, což s postupnou destrukcí a opotřebením jeho duševních schopností je stále výraznější a zřejmější i pro jeho obdivovatele a klaku. Proto také reagují tak podrážděně i v této diskusi. };D)

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 19:58

Příležitost diskutovat má KAŽDÝ.... Právo kádrovat nemá nikdo !

Ale z vrozené zdvořilosti odpovím:  Na personálních dokumentech velkých organizací nepochybně bývá podpis toho, na koho statutární orgán  (tady ředitel organizace) přenese danou kompetenci. Buď to byl vedoucí příslušného odboru ŠÚ či příslušného oddělení ŠÚ, případně právník ŠÚ... Ale určitě to byl slušný, odborně zdatný,  pracovitý, morálně a politicky bezúhonný člověk.  Nikoho jiného bych na svém úřadě nestrpěl...   Tečka. 

Další opakované útoky na autora textu a vytahování osobních věcí různými anonymy považuji už za chorobný stav... Diskusní stránky byly přece založeny k diskusi o textech a ne o jejich autorech.   Proto se za reakci na přímou výzvu omlouvám těm, kteří mi opakovaně volají a píší, abych "hlupáky" nechal být, protože pařez zůstane pařezem....

PetrK 15.9.2007 18:40

Re: A já bych mu doporučoval,

aby -ehm - těch kapek nebylo - ehm - moc, protože mohou vzbuzovat - ehm - blbou náladu, či spíše protihavlovské nálady.

PetrK 15.9.2007 18:26

Re: Re: Havel je za svým zenitem,

Souhlasím s Vámi, spíš se mělo jednat o zařazení komunismu do stejného postavení s fašismem. Teď policie zakročí proti pravicové úchylce, ale my se musíme dívat na prvomájové mítinky komunistů (a to nám je ještě přinese ČT soudruha Janečka a spol.).

I-Worm 15.9.2007 18:04

Re: Havel je za svým zenitem,

jistě očekáváte, že by voliči komančů po zákazu jejich matičky strany volili ODS. I když tomu na první pohled hodně nasvědčuje, vězte, nebylo by tomu tak. Mladí snad (určitě?), ale  oni asi komanče volí spíše ti starší.

I-Worm 15.9.2007 17:59

Re: Proč Havel nezačne u sebe??

jasně, co je to proti sto milionům, které slíbil Klaus obětem povodní v roce 1977...

stepa 15.9.2007 17:48

Proč Havel nezačne u sebe??

Třeba když podvodem na Dubčekovi získal poprvé funkci prezidenta (podporu bolševického parlamentu mu za koryto premiéra a později poradce dohodl bolševik Čalfa).

Nebo když si s pomocí stbáckého agenta Junka přihrál 50 melounů státních peněz ze státního podniku Chemapol. Pak je věnoval na dobročinost. Své vlastní nadaci!!! Budovat velký pomník Vékému Václavu!!! Dobročinnost jak noha!!!

jirka.s. 15.9.2007 17:01

Re: Další možnost pro francka!!!!

Už se tě, francku, nebudu ptát, zda-li jsi se omluvil bývalé ředitelce mateřské školy v Desné paní Ivě Flígrové, uznávám, bylo to ode mne naivní. Bude mi naprosto stačit, když mi sdělíš, čí jméno bylo podepsáno na výpovědi, kterou dostala od Školského úřadu v Jablonci nad Nisou dne 17. května 1996 a ve které nebyl respektován § 48 odst. 1 písm. d).

Byl tam snad  podepsán jakýsi "právník" zřizovatele oné mateřské školy anebo spíše jedna velmi známá, profláknutá sv/ině, co seděla tehdy na židli vedoucího onoho Školského úřadu. Poděl se tedy s námi o její jméno.

Pro zájemce bližší na  http://www.psp.cz/eknih/1996ps/tisky/t008400.htm#_d .

Halama 15.9.2007 16:24

Havlobijci a poseroutkové,kteří za bolševika nedávali na záchodě do zdi .....

se rojí  a přidávají k jakémusi Blahníkovi.Kdosi vespod přidal Blahníkovo putování časem ...

Stačí to k tomu si udělat názor na Blahníka i na jeho přitakávače ........:-/

F.VÍZEK 88.100.57 15.9.2007 16:18

Obdiv - neobdiv, láska-neláska nejsou podstatné !

Ponechá-li si Václav Havel schopnost  říkat, co si opravdu myslí a přestane si brát "servítky", bude to cenné pro naši politickou scénu. Doporučoval bych mu "houšť a větší kapky" ! 

os 15.9.2007 16:03

Re: who is who

...jak vlastni clanek, tak vas doplnek se mi libil....diky

Magor Milda 15.9.2007 15:29

Co kdo poslouchal nebo disidentoval má pro presidenta nulový význam

spíš to vypadá na poněkud mdlou inteligenci nebo kulišáctví, co nám Václav Havel s naší rodnou KSČ předvedl. Jeho presidentská éra pravdy a lásky vejde do dějin jako doba přechodu KSČ s vlajícími prapory k vytunelování a převzetí české ekonomiky. StB se zdařilo, zamést ty nejdůležitější stopy, vytvářením zfalšovaných záznamů mají být ty pravé zneškodněny. ĆSSD se stala za Havla stranou, která demagogicky rozdělovala majetek státu a občanů, tím hodlala získat pro sebe většinu.

Plojharova strana a jiné relikty Národní fronty se se svojí minulostí za Havla nevypořádaly. Takže dědictví Pravdy a Lásky se příští dvě generace nezbavíme.

josef 15.9.2007 14:40

o každém vypovídají výsledky jeho práce,

jenom Havel se ke stavu naší republiky nezná a dělá, že za nic

nemůže

PetrK 15.9.2007 13:23

Havel je za svým zenitem,

a to už hodně dávno. V listopadových dnech a krátce poté sehrál významnou roli, ale už tam se dopstil chyb: obrovská amnestie, žádný zákaz KSČ (ač byli soudruzi pěkně zalezlí). Jeho chyby a omyly postupem doby rostly, k tomu se přidala averze vůči Klausovi (zřejmě pro rozdílný náhled na ekonomická a politická témata) a v neposlední řadě dlouhodobé Havlovo prezidentství vycházející více z jeho vizí než z reality. Každopádně se však pustil na hodně tenký led, když chtěl Polákům dávat svoje doporučení, což se mu také okamžitě vrátilo.

Buvol 15.9.2007 13:13

Autor dle mého názoru dobře vystihl vlastnosti V. Havla.

Pro disent to byly vlastnosti vhodné, ale pro praktickou politiku zničující .... Skoro všechno, co dělal jako president, se obrátilo ve svůj opak. Namátkou jmenuji generální amnestii, která nebývalou měrou přispěla k nárůstu zločinnosti. Pomlčkovou válku, která zpečetila rozpad státu. Jeho první presidentská cesta, místo aby vedla do Bratislavy, vedla do Mnichova .... Největší nehorázností pak byl jeho omlouvací seriál vůči tzv. sudetským Němcům, se kterým začal už v prosinci 1989 a pokračoval v něm prakticky po celou dobu svého presidenství. Projevoval přitom tak neskutečnou indolenci ba přímo idiocii, že se dostal až na samou hranici velezrady! Nabízet kancléři Kohlovi o své vůli dvojí občanství pro sudetské Němce, mluvit o odsunu při státní návštěvě ve Vídni, že to byla msta .... už vypadá jako projev čirého šílenství! Přitom každému soudnému člověku je jasné, že nejpozději v roce 1993 by došlo za přítomnosti sudetáků k druhému Mnichovu, případně občanské válce a možná i k jeho "vynálezu"- humanitárnímu bombardování ..... Ty další eskapady, co naděl, jako ted ta ostuda v Polsku, jsou proti tomu už jen taková groteskní vložka ....