2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Handrlata…

Handrlata české politiky, dodáme. Český jazyk má úžasnou schopnost, umí vytvářet slova mazlivá a směšná zároveň, navíc přenosná na jiné pojmy a mnohdy odvozená ze světových jazyků – ovšem s nezaměnitelným českým puncem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 23.3.2012 22:26

Je to tak.

Přidám ještě k jmenovaným případům politicko-hospodářských čachrů našich politiků dnešní článek v Deníku, že včera byl v Ostravě odsouzen za úvěrové podvody vysoký krajský činitel ČSSD Mor.slezské kraje J.Stoklasa na 7 roků basy.  Když k tomu si přidám nedávno odsouzeného exposlance z Ostravy za ČSSD P.Wolfa, také za podvody, tedy čem je u nás lepší ČSSD od ODS?

K. Podhajský 23.3.2012 9:14

Skvele napsane,

vystizne, presne vystihujici nasi soudobou politickou scenu vcetne politicky ambiciozne nenasytneho Velkeho Kmotra jez stavi na omezenosti a totalni zaslepenosti obcanu CR, kteri v nem vidi neco co neni a ani nemuze byt. Je to jednooky kral mezi slepymi a omezenymi spoluobcany.

V. Mlich 23.3.2012 9:23

Re: Skvele napsane,

Popisuje stav, ale nenavrhuje řešení. Tím částečně je kroužkováni ve volbách, alespoň někteří zasažení se dostali mimo politiku.

R. Langer 23.3.2012 10:49

Re: Skvele napsane,

Kroužkování málo. Volit jinak!

M. Pivoda 23.3.2012 13:40

Řešení existuje!

Hulík nenavrhl řešení? Není třeba hned zavádět přímou demokracii jak to dělají ve Švýcarsku (to by byla příliš radikální inovace do českých zvyklostí), stačí učinit stávající zastupitelkou demokracii plně transparentní. Občané ČR jsou ve většině pro tuto variantu nápravy věcí veřejných - viz výsledky seriózního výzkumu zde:

https://sites.google.com/site/fmriliedetectors/vysledky-pruazkumu

V. Kain 23.3.2012 11:16

Re: Skvele napsane,

Perfektní diagnoza těch bukanýrů v parlametních a senátorských seslích.Někteří nikdy nic jiného nedělali,než že žvanili v parlamentu.Je potřeba všechny ty Sobotky vymést.Vidělo by se,že nejsou schopni samostatného života.

J. Kanioková 23.3.2012 7:15

Tak pro mne je psychopatem především pan Hnízdil !

Ne, že by se v politice psychopati nevyskytovali, ovšem věřím, že tak jako v kterémkoliv jiném oboru... Ovšem u psychiatrů je možné, že je to procento vyšší, říká se, že hranice mezi psychiatry a jejich pacienty je tenká a nevýrazná. Mnohdy o tom kdo, je kdo, rozhoduje jenom to, na jaké straně stolu, kdo sedí.

Jeho urputná Klausofobie je pověstná, a před podpisem Lisabonské smlouvy to dotáhl k dokonalosti..  Ne, že by byl sám, ale byl iniciátorem...

http://jdem.cz/t89g3  -   http://jdem.cz/t89h4