17.5.2024 | Svátek má Aneta


Diskuse k článku

POLITIKA: Focolare finisce

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Gabriel st. 11.8.2010 18:36

Autor plácá a plácá...

Neskutečný blábol! Vedle fokolarínů byli a jsou mezi lidovci příznivci jezuitů, karmelitánů, saleziánů, dominikánů,  taky pravoslavní, protestanté, lidé nehlásící se k žádné konkrétní církvi ani církevnímu hnutí, ba dokonce i nějaký muslim by se našel. Což autorovi jaksi mimochodem uniklo. Proč asi?

Jediné paralelní centrum rozhodování pak představovala v KDU-ČSL  Kalouskova odbojná poslanecká skupina, formálně vedená exposlancem Severou.

V. Plocek 11.8.2010 11:49

Nenechme se ukolébat

V článku se konstatuje, že odchodem lidové strany se prakticky anuluje moc katolické  církve zasahovat do chodu státu a tudíž do života běžných  v česku většinou nevěřících lidí.  To je velký omyl. Nastupující nový kardinál bude asi úžasný psycholog, který nebude veřejně tlačit na pilu. Ale zpoza pozadí se bude snažít zasahovat do různých státních a jiných aktivit. Poslední příklad. Krátce po nástupu hladce bez humbuku "dosáhl dohody o Sv. Vítu v Praze". Není důležitý výsledek , ale způsob jak toho dosáhl. V tichosti mu všichni odkývali požadavek jinak fomulovaný se stejným cílem - ovládnout katedrálu.  A to tato záležitost neovlivňuje zásadně zmíněný život.   Výúka o sexu to již je jiné kafe.Všichni víme, že v dnešní době je nutná jako sůl, čím dříve, tím lépe. Ale církev má jiný názor.  Lze chápat jako první veřejný pokus zasahovat do státního sektoru - školství. To při názorech církve na interrupce, a homosexualitu a další. A stát místo aby razantě řekl stop, to je náš job, tak vyjednává = ustupuje.  

P. Gabriel st. 11.8.2010 18:43

Re: Nenechme se ukolébat

"Výuka o sexu" je věcí rodičů, jejich plným právem a odpovědností. Škola se do toho nemá co plést a motat v i tak přesexualizovaném světě dětem hlavu.

No a "dohoda" o katedrále, ono se to nazývá slavnostní prohlášení, protože prezident nemá žádné právo uzavřít v této věci jakoukoliv dohodu, je pro katolickou církev "ohromě" přínosná a "všichni" katolíci arcibiskupa Duku za ni "ohromně" chválí. Umožňuje totiž katolické církvi konat v kostele sv Víta dokonce i katolické mše. To je ohromný výdobytek! Karel IV. se v hrobě obrací! 

V. Zatloukal 10.8.2010 8:03

no to jsou mi věci

Kalousek a Semín, to je mi sestava...

V. Pavel 10.8.2010 7:27

Pane Bože!

Fokolaríni a jejich starosti! Ty bych si přál mít!