19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: Fiktivní prezidentův klobouk a jeho nevolníci

Není pochyby o tom, že to byl T.G. Masaryk, který po rozpadu Rakouska-Uherska vtiskl českým občanům představu o smyslu demokratických občanských hodnot i o atributech vykonávání prezidentského úřadu Československé republiky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Sever 28.12.2014 11:03

Po mém soudu ...

... lidé volili toho Zemana z před deseti let. Zemana, kterému zapomněli jeho Bamberg, kufřík z metra ap., Zemana který ale dokázal vytáhnout z bláta káru ČSSD atd. Oni nemohli zakalkulovat jeho osobnostní devastaci alkoholem za oněch deset let. Tím jej nekritizuji, jen konstatuji. Jen velmi málo normálních chlapů by v takovémto "vyhnanstvi" neselhalo. A chlast je potvora - padly mu za oběť lepší mozky.

Teprve dnes vidíme, že nosit ten prezidentský ouřad (a omnoho víc tu přece nejde) mohla nesrovntelně důstojněji nosit paní Roithová, nebo pro zbytek světa pořád ještě šlechtic, pan Schwarzenberg. Velice lituji, že nekandidovala paní Němcová, která (nikomu to nevnucuji) měla a má pro tento úřad všechny kompetenční a osobnostní předpoklady - bojím se, že nekandidovat (resp. "nevybudovat si" z postu předsedkyně Parlamentu sponzory své kampaně) byla její životní chyba, kterou už nenapraví ani Ona a my už vůbec ne. To, prosím, opravdu nikomu nevnucuji, ale Jí to v duchu vyčítám.

J. Jurax 26.12.2014 23:52

Jen mne tak napadá

co byste všichni chtěli za zázrak při tak tristní nabídce prezidentských kandidátů? Vzpomeňte si, co to za typy kandidovalo?

Zeman již za zenitem, hojící si komplex z porážky uštědřené mu vlastními spolustraníky a Klausem, pospávající rétoricky originelní stařičké kníže nechávající se svým volebním štábem ztrapňovat jako pankáč, univerzální splachovací Bobo, alternativní naivka Fischerová, jak maorský náčelník potetovaný originál (diplomaticky řečeno) Franz, socan Dienstbier raději nekomentovat, byvší komunista Fischer, jehož premiérování bylo ještě v neblahé paměti, eurohujerka Roithová, nevýrazný Sobotka mocně handicapovaný příslušností k ODS ...

Prostě nejsou lidi ...

O. Mayer 26.12.2014 23:51

co by musel udělat ?

.. inu stačilo by , aby se nechoval jako hovado.

J. Kanioková 26.12.2014 21:33

Holt..

Zdá se, že Masaryk je coby symbol oživován z potřeby obdivovatelů Václava Havla. Ti potřebují vytvořit iluzi, že on a jen on je JEDINÝ a opravdový následovník TGM.

Vidím v tom dva možné zájmy - 1. pokušení zbavit se skrze zmanipulovanou veřejnost demokraticky zvoleného prezidenta necelé dva roky po volbách, nebo už neutuchající další předvolební kampaň..

Obojí je neskutečná hloupost..

Docela by mě zajímalo co by musel Zeman udělat, aby jste mu odpustili, že je prezidentem?

Š. Hašek 26.12.2014 21:49

Re: Holt..

Je naprosto zřejmé, že pokud se nynější president republiky i jen postaví před občany, ještě ani nevysloví první větu,"demokraté" z tábora pravdy to budou považovat za nebetyčnou drzost. A babišnovináři již mají hotové komentáře. Trapnost, trapnost, ubohé.

Máme se na co těšit. Už tady bylo. Pohled dále než za volební období/humna brusele se trestá. Nyní frčí adorace láskyplné stejnosti, nebo také rovnosti a bratrství ve víře, atd.

Je vidět, kolik občanského smýšlení mají spoluobčané, kterým to ve volbách "nevyšlo".

J. Václavíková 26.12.2014 21:59

Re: Holt..

Co třeba, aby se zkusil chovat jako člověk svého úřadu hodný, ne jako nedůstojný naparující se ubožák, který se domnívá, že si zjedná vážnost ponižováním okolí. O jeho kolaborantství nemluvě.

V. Čermák 26.12.2014 23:05

Paní, přiznejte si to,

ten jeho dnešní projev nebyl vůbec špatnej, že ?

J. Václavíková 27.12.2014 9:15

Re: Paní, přiznejte si to,

Vám se tak jistě může jevit.

J. Podzimek 26.12.2014 21:24

Fiktivní prezidentův klobouk a jeho nevolníci

Naprstý souhlas ................... prezidentem  je v ČR  asi buran, bohužel začíná být, resp. je našemu státu nebezpečný .................... P.

V. Čermák 26.12.2014 23:08

Re: Fiktivní prezidentův klobouk a jeho nevolníci

Vy budete asi jeden z těch neuznaných rádobyelitářů, jejichž kandidát v přímé volbě propadl a Vy jste to stále ještě nedokázal strávit. A nebezpečí vypadá úplně jinak.

I. Dvořák 26.12.2014 20:25

Souhlas.

I já to tak cítím.  Volba Zemana na hrad byl jeden velký omyl. Momentálně nebyl nikdo lepší po ruce. Je to velká škoda, protože v době ve které žijeme je v politice ušlechtilých vlastností jako šafránu. Preziden masarykovského typu by v této oblasti mohl napoci změně. Bohužel Zeman dělá pravý opak.

M. Prokop 26.12.2014 17:17

Vyžadovat občané mohou,

mít, s tímhle elektorátem, těžko.

Z. Baldova 26.12.2014 15:24

Autor vystihl pana Zemana na jednicku

o tom neni pochyb

J. Boleslav 26.12.2014 18:03

Re: Autor vystihl pana Zemana na jednicku

Souhlas.

Z. Baldova 26.12.2014 15:22

Pane autore Vas clanek je A-1 dik

L. David 26.12.2014 15:18

Nestydím se za to, že jsem volil Zemana, byť není zrovna

ideální osobností. Avšak pro zájmy občanů ČR byl v té neslavné nabídce kandidátem relativně nejlepším.

Určitě lepším, než zaprodanec iluminátů Schwarzenberg, který by nás do područí strůjců NWO "nonšalantním, šlechtickým" jednáním dotáhnul nato šup.

Z. Baldova 26.12.2014 15:23

Re: Nestydím se za to, že jsem volil Zemana, byť není zrovna

Proste jste trubicka ktera si nevidi ani spicku nosu Vy zaprodance

V. Kain 26.12.2014 16:44

Re: Nestydím se za to, že jsem volil Zemana, byť není zrovna

Jak šlápnete Baldovce na kuří oko,tak je celá říčná a pro sprostý výraz nejde daleko.Jakmile se někdo špatně vyjádří o poserplíně tak tato pravdoláskařka startuje jak jawa 250.

M. Prokop 26.12.2014 17:18

Re: Nestydím se za to, že jsem volil Zemana, byť není zrovna

Jak vás tak čtu, ani se nedivím, že se nestydíte.

To by vyžadovalo přílišné duševní nároky.

O. Mayer 26.12.2014 23:55

.. zaprodanec iluminátů?

.. třeba byste mohl zkusit omývat si přirození vlažnou vodou

J. Jurax 26.12.2014 23:59

Re: .. zaprodanec iluminátů?

Vyjde to levněji než si koupit medvídka mývala :-)

J. Řezák 26.12.2014 12:20

Zeman je tragická postava.

Ano, jenže koho jsme, dop iči (abych užil prezidentský slovník) měli volit? Co se nám nabízelo: 1. sklerotické ušišlané knížátko s červenými froté ponožkami ke smokingu, které usne i při vlastním projevu. 2. židokomunistický všehoschopný prospěchář. 3. jakýsi namodralý Frankenstein, monstrum tetované snad i na žaludu, jeho podobizna ve školách by mohla sloužit ke strašení dětí. 4. Zkrachovaný doktůrek, sebestředný blbeček šedivý vlasem i názorem, bez vlastní myšlenky, papoušek svého guru Klause. 5. bývalá komunistka a  svazačka se/roucí se do jakékoliv funkce kdykoliv a kamkoliv; jediné dvě přednosti má na hrudníku, ale už to také není ono. 6. Matka Tereza, specialistka na adventní konzerty, jinak ovšem na hov.no, kdysi snad herečka. 7. Polojaponský exot, nikdo neví, odkud přišel, o politice ví totéž, co bod 6. Zapomněl jsem na někoho? Divíte se, že se z tohoto bláta jako Fénix vzbnesl náš jednooký král mezi slepými? Alkoholik a prasečí hlava? Koho, proboha, jsme měli volit?

Z. Baldova 26.12.2014 15:15

Re: Zeman je tragická postava.

Mate pravdu kandidati byli tragedie i kdyz bych radeji videla  misto Zemana toho spiciho knizete On nam jak doma tak ve svete urcite takovou ostudu by nikdy neudelal  Zeman je alkoholik a od takoveho cloveka nemuzete nikdy neco realneho cekat. Ten nam pripravi jeste mnoho skaredych  prekvapeni

B. Rybák 26.12.2014 15:30

Re: Zeman je tragická postava.

V podstatě s Vámi souhlasím. Problém je v tom, že ti nejhorší z těch kandidátů (1, 2, (3?), 6) vyprodukovala EU-hujerská (P&L) mediokracie, která vytvářela i hodnocení ostatních kandidátů, jinak by kandidáti 4, 5, nemohli dopadnout tak špatně (už proto, že to nebyli vlastizrádní EU-hujeři).

Jediný Zeman nad ní dokázal zvítězit. Nikdy jsem ho nesnášel. Ale musím uznat, že prezidentský úřad a obzvláště jeho prezidentská zahraniční politika (např. obrana Izraele) včetně jeho neúcty k politicko korektní inkvizici je tím nejlepším co kdy v politice udělal (Což nenávistný řev EU-hujerů, P&L a neosocialistických obamovců jenom potvrzuje!)

Obávám se, že je to poslední alespoň relativně nezávislý český prezident. Po něm už přijdou jenom trapní a skutečně morálně ostudní EU-hujeři!

M. Prokop 26.12.2014 17:20

Re: Zeman je tragická postava.

Tu jeho "nezávislost" si ovšem jen malujete.

Před EU panáčkuje a jediné, co bych mu snad i odpustil, je závislost na alkoholu.

Š. Hašek 26.12.2014 21:40

Re: Zeman je tragická postava.

Přesné, pane Rybáku.

Vážení,

Vám se fakt nezdá, že kdyby president republiky Miloš Zeman řekl, že: 1 plus 1 jsou 2 (např.), tak klaka spustí takový virvál, že budou zaléhat uši. Prostě určitá část "demokratů" jen nesnese zvolení protikandidáta! Vždyť na netu se to přímo hemží příspěvky typu "stejně jsem ho neposlouchal, nečetl, ale je to ovar". Věru pěkné vysvědčení pro některé voliče. A ti si mysleli, že volbou knížete (nebudu dále komentovat osobu) část jeho urozenosti přímo "vstoupí do jejich těl".

Je to ale asi jinak.

J. Boleslav 26.12.2014 18:03

Re: Zeman je tragická postava.

Dle mého názoru by asi kdokoliv z kandidátů až na pár výjimek byl určitě lepší, než Ovar. V současné době je to už naprosto jasně vidět.

J. Jurax 26.12.2014 23:58

Re: Zeman je tragická postava.

Zapomněl na Roithovou a Dienstbiera, naopak Okamura přebývá :-)

Holt nejsou lidi - ti schopní a slušní do politiky nejdou ...

J. Fleiszner 26.12.2014 12:13

Nuly vyplavaly na povrch

Odvolatelnost politiků už jedna strana ve svém programu má. I když se někteří politici chovali jako hovada a někteří dokonce veřejně napomáhali trestnému činu, tak se nikdo neprobudil a o odvolatelnosti politiků nemluvil. Dnes se všichni předhánějí jak jim horozně vadilo Zemanovo zakolísání a jak z něho hrozně táhnul chlast. Zvláštní, že s tím přicházejí až teď a neuvedli jeho virózu na pravou míru hned druhý den! Nic dobrého to neukazuje o jejich povaze a stávají se tak dost nevěrohodní.

Zatím jsem u Zemana nezaznamenal nic, za co bych toužil zbavit ho jeho postu. Sprosté slovo? Za to ho kritizoval hlavně Kalusek - sám totální vychlastaný sprostý prase. Pak také Schwarzenberg - jak někdo trefně poznamenal, tak bez sprostého slova není schopen složit ani větu. Dále někomu vadí, že prý Zeman chlastá a ten samý člověk by si přál za prezidenta nějakého pokračovatele Havla. Havel, ale chlastal první ligu! Havla jsem "na šrot" viděl veřejně mluvit jen jednou, ale jeho alkoholické večírky byly pověstné.

Zvláštní, že lidé "odvolávající" Zemana většinou také touží po válce s Ruskem a svobodné volby uznávají jen do chvíle, kdy vítězí jejich favorit a nebo favorit USA (Ukrajina). Nemají žádné pevné postoje. Jak zpíval K. Kryl - zaujímáme postoje, místo abychom stáli.

B. Rybák 26.12.2014 15:41

Re: Nuly vyplavaly na povrch

Zcela s Vámi souhlasím pane Fleiznere!

Odvolatelnost demokraticky zvolených politiků je mnohem populistictější krok, než jejich přímá volba. Je to nebezpečná zhovadilost! V naší mediokracii by to byl úplný konec demokracie!