26.4.2024 | Svátek má Oto


Diskuse k článku

POLITIKA: Falešné povolební vyprávěnky

Ačkoli volby proběhly 20. a 21. října, kdy také de iure skončila volební kampaň v nich kandidujících politických stran a hnutí, a voliči poměrně razantně překreslili politickou mapu České republiky, zdá se, jako by povolební euforie (případně povolební deprese) i nadále znemožňovala těm politickým stranám, kterým se povedlo překonat volební klauzuli 5 % hlasů (v případě TOP 09 o 0,31 %), reálně uchopit volební výsledky, ačkoli voliči už poněkolikáté „vyslali jasný signál“, případně uštědřili některým stranám„volební políček“.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Schwarz 31.10.2017 22:12

Re: Kalousek to řeší

Kalousek u mně skončil v ten moment, kdy pracujícím důchodcům upřel možnost daňového odpočtu aby mohl dál rozvíjet vpravdě socanskou "sociální politiku". "Pravičák" na baterie...

J. Milfait 31.10.2017 15:56

Re: Kalousek to řeší

PROČ KALOUSEK? PROČ NE BABIŠ? Jsem velmi starý (78), ale pokud jste někdo sledoval, kdo hlavně podpořil STB Bureše-Babiše tak to bylo nejvíce mých starých soukmenovců. Nevím, ale zdá se mě, že všichni nějak zblbli a podle Vašeho uvedeného názoru se mě zdá, že k nim i Vy patříte. Hlavně zdraví přeje JM.

F. Houžňák 31.10.2017 15:53

Nářky nad volebním úspěchem Babiše mi připomínají

pasáž z jedné mé oblíbené knížky, kde jedna z hlavních postav (Fogacer) říká (děj se odehrává nějak okolo roku 1600) - bohužel, nový papež je člověk, jehož ctnost je vysoká, ale obratnost v jednání velmi nízká. Dneska bychom spíš potřebovali papeže ctnosti poněkud menší, ale obratnosti při vyjednávání a prosazování svých cílů vysoké. Takhle je to na houby. (volná citace).

L. Písařík 31.10.2017 15:30

Re: Presumpce neviny u politika?

Dobře, pane Stupko, počkáme na vývoj situace. Já socdem nevěřím ani nos mezi očima a jsem přesvědčen, že kauza Babiš byla vyrobena podle jejich taktovky. Jak je možné obviňovat někoho, kdo nebyl společníkem Čapího hnízda za podvod, který údajně Čapí hnízdo spáchalo. Možná uvidíme: promiňte a zapomeňte.

Jsou přece známa obvinění, která se neprokázala, ale stačila zničit firmu i člověka.

P. Stupka 31.10.2017 15:20

Re: Presumpce neviny u politika?

Ve vší úctě, pane Písaříku, jak víte, že důkazy proti Babišovi jsou vylhané a nepravdivé? Obsah spisu znáte?

Osobně bych se do takových hodnocení nepouštěl. Nezdá se mi pravděpodobné, že by policie a státní zástupci Babiše obvinili bez neprůstřelných důkazů. Pouze nezávislý soud může vynést verdikt, zda se jednalo či nejednalo o podvod.

V. Novák 31.10.2017 15:04

Re: Ale Babiš už přece má koaličního partnera.

Vadilo vám to stejně u Klause a Havla?

M. Těhanová 31.10.2017 13:50

Re: Kalousek to řeší

Kalousek ať už jde někam. Roze.ral toho už dost tím, jak dělal všechno pro to, aby byl na pravici jednička. To jsou od něho jen kecy!

F. Navrátil 31.10.2017 13:47

Re: Ale Babiš už přece má koaličního partnera.

Máte pravdu.Není to nic oficiálního. Fiala a Kalousek můžou sestavovat vládu i bez prezidentského pověření.

M. Těhanová 31.10.2017 13:47

Re: Dlouhé

Pardon, musela jsem odejít. Vidím jich dost v očištěné ODS, pan Fiala je velmi slušný a charakterní a podle toho si vybírá i lidi kolem sebe. Většinu těch lidí znám, protože jsem je chtěla poznat, abych si mohla udělat úsudek.

V jiných stranách je neznám, ale věřím že se taky najdou.

Bohužel, v ANO jsem poznala jen samé poslušné loutky a to není dobré. Politici by měli mít na věci aspoň nějaký názor.

K. Wágner 31.10.2017 13:22

Kalousek to řeší

Šéf TOP 09 Miroslav Kalousek vytáhl do boje proti jednobarevné menšinové vládě předsedy ANO Andreje Babiše. Vyzývá k tomu, aby nebyla Sněmovna ustavena do doby, dokud Babiš nepřijde s „transparentním“ řešením, tedy s většinovou vládou.

I. Pařízek 31.10.2017 13:10

Opozici nejde o prosperující stát.

Strany,které nechtějí koaliční,nebo menšinovou vládu odborníků,mají zájem jen o destabilizaci naší republiky a tím o hospodářský chaos.Nejde jim o blaho voličů,ale o svá koryta.V případných předčasných volbách jim to voliči dají najevo a politici typu Kalouska už nebudou zvoleni.

R. Brzák 31.10.2017 13:05

Re: Dlouhé

Nikoho tam nechci vidět! Nic Vám nechci povídat o nějakých andělech, které bych zvolil! Protože i když najdu anděla, pod vlivem moci nad druhými lidi mu po nějaké době křídla zčernají... Respektuji ovšem potřebu levičáků mít nad sebou moc, budovat stát, který nás všechny reguluje a nakonec dobuduje socialismus - protože mám svého souseda levičáka natolik rád, že s ním nechci bojovat, ale hledat kompromis. Proto však ještě nemusím přistoupit na jeho tvrzení, že miliardář (osoba s obrovskou finanční mocí nad druhými) a vlastník médií (osoba s obrovským vlivem nad médii a tudíž mocí mediální), potažmo který ještě očividně (byť přirozeně) svá média ovlivňuje nejen nepřímo (protože je platí), ale i úkolem, že tedy takový člověk s minulostí i současností, která vypovídá o jeho potřebě moci nad druhými, je pro mne vhodným vládcem. Ať si podniká (samozřejmě, ideálně nikoliv v systému s dalšími politiky nad námi, které si může jako již činil koupit) a žije šťasten - ale nad sebou ho nechci!

Ovšemže ale respektuji výsledek voleb - ale ne pro nějakou Babišovu kvalitu (o těch jemu připisovaných více než pochybuji), ale pro to, že svého souseda (kterým je pro mne každý občan MOJÍ země) respektuji a mám rád natolik, že i jeho touhu po moci nad sebou nějak přežiju. Dokonce jsem pro většinový systém - ať Babiš dostane možnost vládnout se svým projektem (protože o stranu s demokratickými principy nejde ani z dálky) sám, ať tedy dostane ještě vítězný bonus, aby měl v parlamentu většinu. To je ovšem ode mne zákeřné - protože je to jedna z cest, jak se vyhnout případným dalším PR eskapádám, se kterými vládnoucí politik klidně tvrdí, že za vše mohli jeho koalové, nikoliv on sám...O něj totiž fakt nejde - jde o toho mého souseda, kterého jsem ochoten nechat se přesvědčit, jak to bude vypadat, když jednotlivec s naprostou mocí v ruce bude tak málo omezen, jak je to v zastupitelské demokracii běžné...ten můj soused je pro mne důležitý - s ním tady žiju a zatím chci žít dál...

J. Veselý 31.10.2017 13:03

Ale Babiš už přece má koaličního partnera.

Sedí na hradě, jmenuje se Zeman a vydá za 50 hlasů v parlamentu. Za slib podpory v prezidentské volbě podrží Babiše a jeho jednobarevnou vládu ve funkcích jak dlouho bude potřeba.

Dnes dostane Babiš "pověření k sestavení vlády", ačkoliv ústava nic takového nezná, ale s tím si ani Zeman, ani Babiš nedělají hlavu. Účel světí prostředky.

J. Nový 31.10.2017 12:56

Re: Falešné povolební vyprávěnky

"ANO volil pouze každý pátý oprávněný volič"

.

A která strana dopadla lépe? :-)

J. Pospíšil 31.10.2017 12:36

Re: Možná je to zajímavý článek

Taky nechápu to používání cizích slov, když v češtině disponujeme sumou validních, precizních a adekvátních, význam nemodifikujících, kontext vystihujících, tedy totálně kompetentních českých termínů.

Z. Lapil 31.10.2017 12:30

Re: Možná je to zajímavý článek

To jako že když vidím, že se něco nehejbe, tak to těžko vysvětlím tím, že se vše pohybuje směrem k naprostému zmatku?

Z. Rychlý 31.10.2017 12:06

Re: Celkem souhlas, až na

Vychytalých a pracovitějších jsou mraky. Nejdůležitější je, na čem se pracuje. Nejhorší je sice pilný blbec, ale to Babiš není. Je to všehoschopný, pilný lišák. Pro mě nic moc. Chybí mi u něj alespoň minimálně maličký morální rozměr.

Registrační pokladny, či verze 2.0, tedy EET je i s hodně nafouknutým přínosem 18 miliard ve státním rozpočtu prkotina, a to se nikdo nenamáhal odhadnout záporné vlivy. Prosadil to populista na druhou, když si spočítal ty hlasy nepřejícných závistivců, jichž je česká kotlinka docela plná. Prostě vychcan. Trochu lepší socan, co ze státního saje, až grcá.

R. Brzák 31.10.2017 12:06

Re: Vztekejte se tu, jak chcete

a já se taky nevztekám a přidám se k Vám oběma s příspěvkem plným stejných argumentů - pravda je tak někde mezi...

S. Landa 31.10.2017 12:06

Re: Falešné povolební vyprávěnky

A naopak, dali-li jim voliči hlas kvůli postoji k Babišovi a oni by s ním spolupracovali, pak bych se na jejich místě bál vyjít na ulici... :-)

S. Landa 31.10.2017 12:02

Re: Vztekejte se tu, jak chcete

Nevztekám se, jen tvrdím, že ten Babišův hlásnej trouba pravdu nemá. :-)

Ś. Svobodová 31.10.2017 11:48

Re: Falešné povolební vyprávěnky

Zajímalo by mně, jestli si ty strany nechaly udělat nějaký průzkum mezi svými voliči. Zda je volili podle programu, nebo podle postoje k Babišovi. Protože pokud jim dali voliči zvětšina šanci kvůli programu a oni se odmítnou podílet na jeho plnění když jim byla tato možnost dána, tak se při dalších volbách už ani nemusí hlásit.

I. Schlägel 31.10.2017 11:47

Re: S Bbaišem leda sebepoškozující se blázen.

To jistě ne, notabene když při tom musíte aktivně (s ucpaným nosem?) "spolupracovat" právě s těmi ušpiněnými politiky, proti kterým se později "citlivě" vymezujete na začátku své politické kariéry. "Vy jste mě stvořili!!!" Ano, je to tak Andreji. Ale nikdo Tě nenutil dělat cinknuté obchody s korupčními politickými podnikateli. Ale byznys je přeci byznys. Tak si nestěžuj.

J. Hanzal 31.10.2017 11:44

Vychytralost

To co po volbách prezentují "tradiční, údajně, demokratické" jen a pouze prachpustá vychytralost, neboli česká VYCHCANOST.

M. Varadinková 31.10.2017 11:44

Vztekejte se tu, jak chcete

ale autor má pravdu.

R. Tichý 31.10.2017 11:43

Ale no tak. Preci se nebudeme zaklinat lidmi, kteri se neuraci prijit k volbam.....

Ś. Svobodová 31.10.2017 11:41

Re: S Bbaišem leda sebepoškozující se blázen.

Nemůžete vybudovat miliardové impérium bez spolupráce s druhými. Plány které měl Babiš v prvním volebním období naplnil. Je to jistě bezskrupolózní podnikatel. Ale jako citlivý blbeček se silným sociálním cítěním a upřímnou povahou prostě Agrofert nevystavíte.

P. Maleček 31.10.2017 11:40

Re: S Bbaišem leda sebepoškozující se blázen.

Argumenty o své psychopatii nedodávají experti, ale Babiš svým chováním sám o sobě. S tímhle "člověkem" vleze do party jen ten, komu nevadí, že bude sám sežrán. Tedy pokud nebude svému predátorovi tupě, bezmyšlenkovitě a bez pocitu viny z důsledků jeho řádění sloužit.

Ostaně co si myslíte o těch, co si do svého kurníku, protože slibuje vzornou péči o slepice a má sympatický kukuč, pustí hladového lišáka? Ti nejsou případem pro psychiatra?

J. Karlík 31.10.2017 11:31

Re: S Bbaišem leda sebepoškozující se blázen.

Zapomněl jste na možnost, že náš psychopat jde ještě dále, on přesvědčivě předstírá, že nepředstírá. A co předstíráte Vy? Pořád stejné kecy.

A. Richter 31.10.2017 11:30

*

Bouda, Vy jste loula.

*8-D

L. Písařík 31.10.2017 11:06

Re: Presumpce neviny u politika?

Zvláště, když je prezumpce viny podložena vylhanými a nepravdivými "důkazy" a faktický stav se neuznává. Babiš: Kdybych nebyl politikem, po kauze Čapí hnizdo by po 8mi letech neštěkl ani pes.