5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Diskuse k článku

POLITIKA: Eurofil, nebo „eurofanglista“?

Po zvolení Miloše Zemana prezidentem zahraniční agentury takřka unisono vyzdvihovaly údajné "proevropanství" nové české hlavy státu, jež pochopitelně kladly do kontrastu s Václavem Klausem.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
B. Rybák 20.2.2014 17:28

Pan Mlejnek dnes zrno a plevy neoddělil a umlel tedy "šrot"!

Ono totiž např. to EU-hujerství ČSSD a osobní zrada členů vedení ČSSD na M. Zemanovi spáchaná, má zcela zřejmého společného jmenovatele, protože k ní došlo až po EU-hujerském puči spáchaném v ČSSD Špidlou, Sobotkou, Zaorálkem... Pan Zaorálek propaguje nejenom Euro, fiskální pakt.., ale i vytvoření vojenských, na NATO nezávislých úderných vojenských sil, takže je jasné i to, že kromě ruských agentů proti radaru NATO i EU-hujeři naši mocně bojovali.

Ohánět se výrokem pana exprezidenta Klause, který byl oprávněně znechucen především t.zv. "humanitárními" bombardováními a radar ho v příliš nezajímal, je velmi neseriozní. Klausův postoj k Rusku je podobný jako k jiným perspektivním světovým trhům, pomocí nichž by chtěl snížit naši jednostrannou závislost na nespolehlivých trzích v EU, což je velmi chvályhodné. Trapný je i útok na pana prezidenta Zemana k vůli jeho účasti na olympiádě v Soči. Jde totiž o stejně hodnotný projev naší suverenity a prezidentových státnických kvalit, jako jeho podpora Izraele!

Pozn: Kosovo neuznaly ani všechny státy EU (např. Slovensko).

Rusko r. 2008 nenapadlo Gruzii ale naopak Gruzie hlupácky napadla Rusko (čekala reálnou podporu od "západu"?) a definitivně přišla o Osetii a Abcházii (které ji neuznávaly a byly k ní až Stalinem připojeny).

http://www.ceskatelevize.cz/ct24/svet/26476-rusko-uznalo-nezavislost-jizni-osetie-a-abchazie-zapad-to-odsoudil/?stepSlider=-1

J. Vavruška 20.2.2014 7:36

Novinářská manipulace

Pan Mlejnek si neráčil všimnout, že v Soči je zatím historicky nejvíce hlav států zúčastnivších se ZOH (nový rekord). Potom lze chápat, že mu účast Miloše Zemana připadá něčím pozoruhodná. No, a kdo jede do Ruska, to musí být samozřejmě Putinův agent, že? Proč by tam přece jinak jezdil? Podle této logiky jsou Putinovi agenti taky všichno naši sportovci, všichni američtí a britští a němečtí, a taky švédští a australští sportovci, atd.

Samozřejmě kromě NOVINÁŘŮ! Ti jeli do Soči nastavovat nemilosrdné zrcadlo putinovskému totalitnímu systému a putinovským totalitním záchodkům :-D *LOL* *ROTFL*

J. Schwarz 19.2.2014 13:07

Ke kritice

"zelených teorií" netřeba být "agentem ropných firem". Úplně stačí nebýt zaslepeným idiotem na úrovni uctívačů Baala či "teorie duté Země".Zastánci teorie globálního oteplování vidí jeho projevy ve všem - ať je horko nebo zima, sucho nebo mokro - všechno to je projevem onoho "oteplení". Co tak zkusit zakázat namísto CO2  "gay prides" a třeba se oteplovat přestane!

B. Rybák 20.2.2014 15:49

Re: Ke kritice

To by mohlo pomoci. Bezpochyby by se přestalo nebezpečné přehřívání neolevicových "elit"!

M. Kosejk 19.2.2014 11:32

hm...

Myslím, že Miloš Zeman žádný politický koncept nemá - ani v domácí politice, ani v zahraniční politice. A jen přeskakuje z jedné politické hry na druhou - jak se to jemu osobně hodí.

Dobře to glosoval pan Pečinka, který tohle Zemanovo politické chování označli za "hru pro hru" - a tím že se prý velmi podobá gamblerům.

S Klausovým konceptem politického myšlení můžete nebo nemusíte souhlasit, ale koncept to je. Miloš Zeman nic takového nemá - jen účelově tahá z klobouku různé věci, aby se o něm mluvilo.

K. Kužel 19.2.2014 11:13

Václav Klaus je zřejmě stále nebezpečný,

když stál autorovi za takovou masáž. Pravděpodobně jeho nebezpečnost vzrůstá podle toho, jak mu současný vývoj dává za pravdu.

R. Langer 19.2.2014 12:30

Re: Václav Klaus je zřejmě stále nebezpečný,

Dobrá poznámka... :-)

L. David 19.2.2014 10:47

Doufejme, že Zemanova eurofilie končí

vyvěšením toho modrého hadru s hvězdičkami nad Pražským hradem.

A opatrnost jak vůči USA, tak vůči Rusku, tak i vůči Bruseli je vždy plně na místě !

Lezení do zadku komukoliv NIKDY nikomu žádný užitek nepřineslo. Stačí si projít dějiny.

J. Kostelanský 19.2.2014 0:27

Ideológia je vždy až na prvom mieste :-)

Článok je všetko možné len nie rozumné uvažovanie a chápanie sveta. Rozumný politik neuvažuje, či je niečo rusofóbne či rusofilné, pro či protiamerické. Ale či je to v súlade so záujmami krajiny, ktorú reprezentuje a aj v súlade s určitými morálnymi zásadami a princípmi.

Pred rokom 1989 boli dobré veci len v Rusku, určite nie v v západnej Európe a USA. Tam boli len bieda, hlad, nezamestnanosť a vykorisťovanie robotníkov. :-) A kto chcel ísť na západ, bol ten najväčší zvrhlík. Aspoň podľa vtedajších médií.

Podľa súčasných médií je podobný zvrhlík každý, kto ide dnes na východ - teda do Ruska. Pretože teraz je pre zmenu všetko zlé na Východe. Je tam len bieda, hlad, despotizmus a hlavne prenasledovanie homosexuálov. :-)

A zatiaľ čo my tu filozofujeme o nesmrteľnosti chrústa, teda či robiť s Ruskom biznis alebo nie, či mať korektné vzťahy s Ruskom alebo nie, západné firmy si "mnou ruce". Ich takéto "prízemnosti" nezaujímajú, ich zaujíma len to, koľko dolárov či eúr sa na obchode s Ruskom dá zarobiť...

J. Brunner 19.2.2014 1:16

Re: Ideológia je vždy až na prvom mieste :-)

To je velmi pravděpodobné. Pamatuji dobu kdy se lidé smáli japonské technice, brzy se smát přestali. Poté podobně s tajwanskou elektronikou, korejskými auty. Pomalu se přestaneme smát čínským výrobkům a bude na řadě Rusko. Bujení lidských práv, původně určené Východu, rozežírá Západ a dělá z obyvatel změkčilé lidi.

J. Podešva 19.2.2014 8:00

Re: Ideológia je vždy až na prvom mieste :-)

Podstata je skryta ve vaší 3. větě : "Ale či je to v súlade so záujmami krajiny, ktorú reprezentuje a aj v súlade s určitými morálnymi zásadami a princípmi". U MZ si ani jedním vůbec nejsem jist. Jsem přesvědčený, že konání MZ bylo, je a bude především v jeho vlastním, osobním zájmu. A potažmo v zájmu těch, kdož ho podporují. No a s morálními zásadami a principy si MZ nikdy nedělal starosti.