23.5.2024 | Svátek má Vladimír


Diskuse k článku

POLITIKA: Eurofederalismem posedlý prezident Zeman

Většina komentátorů kritizuje prezidenta republiky za prakticky všechny jeho výroky, respektive na každém výroku dokážou najít něco, co lze zkritizovat. Tato osobní vendeta mezi Milošem Zemanem a novináři je oboustranně nedůstojná, ale zřejmě bude pokračovat ještě dlouho.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 26.10.2018 9:40

Klid pane Skopečku

Zeman jenom plácá co mu slina přinese na jazyk. Něco jiného na setkání V4 (všem čtyřem se v EU přece hrozně líbí), něco jiného na náměstí ve Frýdku nebo na TV Barrandov a něco zcela jiného při návštěvě třeba u Angely M. Názorově konzistentní a proto velmi nebezpečný je v jediné věci a to když se jedná o Rusko nebo Čínu.

I. Schlägel 26.10.2018 9:36

Re: Eurofobií posedlá ODS

Poslanec ve Virginii má k USA jako celku jiný vztah než národní poslanec k EU.

I. Schlägel 26.10.2018 9:33

Re: Ale to přeci není pravda

Nu, to je ovšem otázka, zda předlisabonská či předmaastrichská EU byla spíš dobrý nápad. Realizováním tohoto nápadu se zákonitě vytvořila příležitost ke vzniku současné podoby EU, příležitost, která byla využita. Každé budování později zkrachovalého impéria bylo doprovázeno ušlechtilými prohlášeními, někdy i upřímně myšlenými záměry. Každý projekt založený na čím dál vyšší formě kolektivismu je přirozeně odsouzen k postupné degeneraci.

K. Janyška 26.10.2018 9:10

Zeman je pro mne hloupým, minimálně však mylně

vnitřně ideově směrovaným, člověkem. Jeho podpora jakémusi demokratickému socialismu, jak stále opakuje, je prostě podpora zločinu na druhou. Demokracie je totiž totalitou většin vůči jednotlivci a socialismus je přímo příkaznictvím z centra všem... Dzp.

V. Církva 26.10.2018 8:34

Ale to přeci není pravda

Prezident Zeman ja podle naší kavárny proruský a proti EU. Tahá ná na východ. Pan Skopeček jistě lže. Nebo vážně, kavárna je mimo a pan Skopeček má více či méně pravdu.Můj názor, který nikde nevnucuju je, že předlisabonská či předmaastrichská EU byla spíš dobrý nápad, který se zvrtnul a trpí obrovským přetlakem neomarxistických ideí evropských států.

M. Šejna 26.10.2018 7:52

Eurofobií posedlá ODS

EU jako federální superstát je jedna z mála variant, jak může EU v budoucnu figurovat jako světová velmoc. A doufám, že k tomu jednou dojde. Tedy silná eurounijní vláda, eurounujní prezident s pravomocemi, jaké má americký prezident, eurounijní armáda a federální EU-policie.

Skopeček se chová podobně, jako kdyby někde v americké Virginii nějaký tamní poslanec kritizovat americkou federální vládu a americkou fiskální politiku se slovy, že Virgiňanům nebude diktovat nějakej Washington.

S. Ševeček 26.10.2018 7:06

Prezident má vizi ... to asi každej

... nedodává však Až naprší a uschne.

/ale myslí si to

J. Fridrich 26.10.2018 6:54

Zeman má mnoho negativních postojů, ale tři důležité jsou

Zeman má mnoho negativních postojů, ale tři jeho postoje jsou důležité pro naši zemi a přínosné - 1)Jeho postoj k imigraci muslimské nepřátelské " necivilizace " do Evropy a k nám. 2) Jeho postoj k " nepřizpůsobivým " občanům. 3) Jeho postoj k inkluzi - tedy likvidaci úrovně vzdělanosti našich budoucích generací..

Ve středu, 24.10.18 jsem napsal - " Zemana nemusím, ale dnes jeho projev ke schvalování rozpočtu na rok 2019 na výbornou. Mně dnes příjemně překvapil, sledoval jsem celý jeho cca 20 minut trvající projev a mělo to hlavu a patu, dotkl se - a někdy i vtipně důležitých oblastí, neurážel a také nastínil v některých směrech vývoje v naší zemi i řešení.. U nás v naší době je ale málo lidí a politiků, kteří dovedou pochválit protivníka když se projeví někdy kladně. Prostě kdo je v určité škatulce, tak je v ní navždy.. Uvidíme a uslyšíme jak bude jeho vystoupení zhodnoceno politiky, médii a lidem...."

J. Holíček 26.10.2018 6:40

Není všechno zlato....

Domnívám se, že Zeman trvá na své silné verbální příchylnosti k Evropě v korelaci se svojí zásadou "jen idoit nemění své názory", protože tu silně vyřkl na začátku svého kralování.

Ostatně, v principu na setrvávání v této pozici není nic špatného, jako když někdo stále hájí kapitalismus a pravici. Jenomže ideální kapitalismus jak jsme si ho představovali po převratu už není, autentická pravice se do Parlamentu nedostane, stejně jako principy a důvody vzniku Evropy jsou dávno ta tam. :-))

V. Kotas 26.10.2018 6:32

Je jen dobře, že se V4 vyhrazuje proti

starým státům EU, které mají tyto státy za svoje kolonie. Proto do EU nevstupovaly.

R. Langer 26.10.2018 6:23

Hm,

škoda že jsem nevšiml, že by se vůči EU či migraci (což s ní dnes neoddělitelně souvisí) nějak zvlášť vyhrazovala ODS. Kdyby tomu tak bylo, možná že by potom prezidentova kritika vyzněla trochu uvěřitelněji. Možná bych ji dokonce i volil. Ale zatím mi to tak opravdu nepřipadá.