19.5.2024 | Svátek má Ivo


Diskuse k článku

POLITIKA: EU má základní právo zakazovat slevy pro ženy

Klaus naletěl vládě i EU, když podepsal Lisabonskou smlouvu výměnou za to, že se na nás nebude vztahovat Listina základních práv EU.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Sulc 15.2.2013 3:38

Nadavejte Klausovy, ze podepsal Smlouvu!

Hergott, vzdyt se branil zuby nechty, aby ji podepisovat nemusel. Vy vsichni jste do nej kopali zleva zprava, aby ji podepsal, jaka ze to jinak bude ostuda pro ten bajecny, vyznamny cesky narod.Ted budete sklizet, co jste si zaseli, velice brzo. A po Klausovy budete spendlickem kopat a prstickem hrabat ,take velice brzo, nejdele az CR zavede Euro a budete platit a platit, aby se to Euro vubec udrzelo.

V. Plocek 14.2.2013 23:24

EU má základní právo zakazovat slevy pro ženy

Už toho je akorát dost. Co nám vrhají do ksichtu ouřadové naši i EU je nesnesitelné. Poslední příklad hrabivosti je úprava pojištění žen. Pod rouškou nějaké emancipace pojišťovny nabulíkovaly nebo zaplatili úředníkům a poslancům zdůvodnění, které z běžného člověka dělá totálního blbce. A jestli to takto půjde dále, vůbec se nedivím, že většina lidí bude volit bolševiky, protože proti tomu jsou odvárek.   Co si na nás naši úředníci, kteří mají takové hovadiny odmítnout dovolují, to již ani nevím jak hodnotit.

J. Kanioková 14.2.2013 20:33

Dluhová krize: 62 procent mladých Řeků nemá práci

Krize na řeckém trhu práce zhoršila. V listopadu, sazba zvýšila na 27 procent. To je zvláště dramatická mezi občany do 24 let: Zde, nezaměstnanost nyní dosáhl 62 procent.

http://www.spiegel.de/wirtschaft/soziales/62-prozent-der-jungen-griechen-haben-keinen-job-a-883467.html

J. Chvojka 14.2.2013 19:21

Re: Sokrates

A každá demokracie také tyranií končí.

D. Streit 14.2.2013 18:20

Hezké ;-)

Dnes jsem pochvalně reagoval na zcela pravdivý Klausův rozhovor pro polské noviny, který jej částečně rehabilitoval za poslední úlety i ratifikaci LS:

http://streit.blog.idnes.cz/c/321735/Klaus-se-ocistil-jakobinstvim-Havla-Opisoval-uz-od-vas-prezident.html

J. Kanioková 14.2.2013 17:09

Napsal jste něco,

jako byste si nepamatoval, co se tu proti němu dělo...

Pokud o tom nevíte, tak - nejen že Havel vykřikoval, že  LS nechtějí jenom zloději a mafiáni, celá P&L běsnila jako teď před volbama a naši milí psychiatři se domlouvali, jak by mohli uskutečnit - Klausovo zbavení svéprávnosti

http://jdem.cz/w9c93

J. Kanioková 14.2.2013 16:27

K EU se už slušně vyjadřovat neumím,

ovšem nevěřím, že kdyby se naši politici postavili proti, že by bylo až tak zle. Prakticky neznám případ, že by se náš parlament postavil proti, spíš si k tomu kdejaký hejhula přilípne cosi, co sám považuje "za vylepšení" !

A pak máme takovou hrůzu v zákonech..

No a abychom nevyšli ze znechucení -

Euroland - "záchranný fond EMS plánuje zvýšení na 2 mld. eur - Země eurozóny pracují na rozšíření evropského mechanismu stability (ESM), trvalé záchranného fondu pro euro - napsal v neděli, "Der Spiegel". Pokud je to nutné, by částka zvýšena z 500 miliard - 2 biliony - http://jdem.cz/ybny6

J. Tachovský 14.2.2013 12:51

Re: Sokrates

Pak se jeste k demokracii vyjadril Aristoteles. "Po tyranii je demokracie nejhorsi forma vlady"

P. Podešva 14.2.2013 12:20

No a co?

Však EU krade a lže běžně, tak o co jde? Klaus je naivní, že jim to podepsal, otázkou je, jak by média ječela a jestli by ten socanský kripl Vondrouš střílel plastovýma kuličkama.

J. Hejna 14.2.2013 10:42

Re: Myslím, že se tu pletou jablka a hrušky...

To nejsou diletanti, to jsou programoví škůdci.

S. Ševeček 14.2.2013 9:42

Kde je naše výjimka z Listiny práv EU?

DEU není blbá.

Horší je, že na podvodu vůči Česku se podílí i Nečas.

K. Frauknecht 14.2.2013 7:52

Sokrates

Už dlouhou dobu mě, při čtení některých příspěvků, v hlavě zní Sokratův citát, který jsem objevil na oslu a tak mě zaujal, že jsem si ho opsal (teda "CtrlC"...).

Protože nevěřím všemu co je napsaný (to může jenom blb a armádní politruk) je zde potřeba podotknout, že Sokrates je historicky "zprostředkovaná" osoba, známá jen z textů jeho žáků (nebo žáků jeho žáků...). Autentičnost toho výroku může být vachrlatá, ale pokud něco podobného před dvaceti třemi stoletími zaznělo, tak ...no trochu mě mrazí!!!

"Demokratické zřízení doplatí na to, že bude chtít vyhovět všem.

Chudí budou chtít část majetku bohatých, a demokracie jim ho dá. Mladí budou chtít práva starých, ženy budou chtít práva mužů, a cizinci budou chtít práva občanů, a demokracie jim to dá. Zločinci budou chtít obsadit veřejné funkce, a demokracie jim to umožní.

A až zločinci demokracii nakonec ovládnou, protože zločinci od přírody tíhnou po pozicích moci, vznikne tyranie horší, než dovede nejhorší monarchie anebo oligarchie."

P. Vébr 14.2.2013 7:49

Myslím, že se tu pletou jablka a hrušky...

V celé kauze došlo ke klasické záměně příčin a důsledků.

Samozřejmě, z toho prostého faktu, že někdo je muž a někdo žena nemají vyplývat nějaké výhody či nevýhody. Jenomže musíme připustit, že některé vlastnosti těchto pohlaví jsou rozdílné. Žena může (hypoteticky) dostávat příspěvek na vložky, protože má, jakožto žena, měsíčky. Muž jaksi ne. Ženám musí být omezena fyzická zátěž, protože ve své drtivé většině jsou slabší konstrukce, než muži. To je prostě dáno.

Na druhé straně se ženy (v průměru) dožívají vyššího věku, než muži, a proto je pro pojišťovnu menším rizikem životní pojištění ženy, než muže. Odtud ta nižší cena životní pojistky: Prostě se pojišťuje méně riziková skupina, která je jen náhodou je ženského pohlaví. Tato korelace je matematicky (lépe řečeno statisticky) dokázána a nemá co dělat s rovností pohlaví. A Brusel do toho nemá co kecat - prostě smečka diletantů, mluvících do věcí, o který nemají ani ponětí.

J. Jurax 14.2.2013 1:46

Ó blbosti, tvé jméno je EU

Rovnost žen a mužů musí být zajištěna ve všech oblastech včetně zaměstnání, práce a odměny za práci. Zásada rovnosti nebrání zachování nebo přijetí opatření poskytujících zvláštní výhody ve prospěch nedostatečně zastoupeného pohlaví."

Ano, toť rovnost podle EU - kouzelné, že? Převyprávěno to zní Zásada rovnosti nebrání zachování nebo přijetí opatření ku vytvoření nerovnosti, když si usmyslíme  ... ono je to něco jako referendum podle EU (referendí se tak dlouho, dokud nevypadne potřebný výsledek).