3.6.2024 | Svátek má Tamara


Diskuse k článku

POLITIKA: Establishmentu teče do bot

Je samozřejmě předčasné podrobně předvídat, jaká bude zahraniční politika nové americké administrativy. Více budeme moci odhadovat, až budeme znát jména ministrů zahraničí i obrany, poradce pro otázky národní bezpečnosti a jejich náměstků. Ale přesto něco lze anticipovat už nyní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Kolář 17.11.2016 13:17

dobrá článek

Od Romana Jocha dobré postřehy ...

M. Kolář 17.11.2016 13:16

Re: No ja nevim s temi natlakovymi akcemi na presidenta

Nikoliv, prezident nemůže odvolat vládu která má důvěru Sněmovny. Před několika měsíci to v jisté souvislosti v rozhovoru potvrdil dokonce i současný "prezident" ..

Bylo to během jednoho Zemanova agresivního výpadu proti Sobotkovi kdy se Zeman snažil zneužít migračního tématu a veřejně zalitoval že "prezident u nás nemůže odvolat premiéra" . Jinak to samozřejmě plyne i ze všech relevantních výkladů Ústavy ..

B. Hamal 17.11.2016 13:10

Něco tak ušlechtilého

jsem už dávno nečetl. Autor nás učí, že bez servility se neobejdeme, servilita je náš úděl. Jde jen o to uhlídat si ke komu být oddaně servilní, aby se nám to vyplatilo, resp. nevymstilo.

Servilita vůči Číně se nám za Trumpovy vlády vymstí, naopak servilita k Trumpově Americe se nám vyplatí. Zbavme se tedy všeho pročínského, naším prezidentem počínaje. Jinak zaplatíme cenu. Probuďme se a stáhněme ocas mezi nohy!

Je zde jeden ožehavý problém. "Pokud chceme mít dobré vztahy s nastupující Trumpovou vládou," postavme se proti protiruským sankcím. Ty ženou Rusko do náruče Číny! To by nás mohlo v očích Trumpa velmi poškodit. Zároveň by to mohlo být pro vás výhodné, protože Trump prý má zájem o dobré vztahy s Putinem a Ruskem. ..Být správně servilní krysou nebude snadné.

S. Netzer 17.11.2016 13:07

Re: No, svět za posledních osm let rozvracel hlavně

Kolik území anektovaly USA "za posledních osm let", a na území kterých států jsou US zelení mužíčci?

F. Houžňák 17.11.2016 13:01

No, svět za posledních osm let rozvracel hlavně

Obama Hussejnovič, a ten tady místním diktátorem nebyl. Měl byste nějaké lepčejší argumenty?

F. Houžňák 17.11.2016 12:59

Ale, ale, taková silná a silácká slova,

neléčíte vy si tím nějaký oprávněný komplex méněcennosti, nebo jak říkával bratr Zikmund, einen berechtigten Minderwertigkeitskomplex? Ale vozila, a jiné nevozí, to máte marný.

P. Mach 17.11.2016 12:19

Re: Příliš mnoho jistých předpovědí

Když pominu podracký, že neustále zavírate oči před zjevným faktem, že "svět rozvrací" výlučně místní psychopatičtí diktátoři (dříve s asistencí sssr) a NATO je pak nuceno v rozvrácených oblastech pokoušet se udržovat alespoň jakýs takýs pořádek nebo zabraňovat tomu, aby se tamní situace zhoršila ještě víc, tak byste si mohl aspoň odpustit vaše velmi nejistá doporučení. Například dávat obranu Rakouska jako vzor hodný následování může tak akorát dement. Pro info podracký, rakouská armáda je v rozkladu. Rakousko vydává na obranu podstatně menší procento HDP než ČR, a protože nejsou členy NATO, jsou de fakto bezbranní.

P. Mach 17.11.2016 12:01

Re: No, vozila vrchniho Cinana

Nečekal jsem, hašku, že zrovna vy budete zpochybňovat legitimitu čínského prezidenta. A nepochybuju, že čínský režim patří mezi jedny z nejhorších, a má na rukou krev desítek milionů nevinných lidí, takže mi to opravdu ale opravdu nemusíte zdůrazňovat. :-)

Mimochodem, hašku, nepochybuju, že vzhledem k tomu, že se na vás očividně projevuje pokračující degenerace centrální nervové soustavy, je vaše další velkolepé ztrapnění jen otázkou času, avšak příště byste mohl projevit alespoň minimální snahu a zkusit si přečíst celé vlákno, na které reagujete. Zjišťování proč vlastně hutničtí odboráři jeli do Bruselu a jaký vliv může mít lezení českých vládních představitelů do čínské řitě na české hutnictví po vás fakt nechci. Vím, že něco takového je nad vaše síly. :-)

P. Vaňura 17.11.2016 11:28

Zatím k nám žádné užitečné čínské investice nedorazily

A s příchodem Trumpa se změní situace. Dobré vztahy s Čínou a Ruskem jsou nutné díky šílené imigrační politice EU a přímo vlastizrádnému jednání presidenta Obamy, protože platí "lepší Putin, nežli muslim."

J. Tachovský 17.11.2016 11:18

No ja nevim s temi natlakovymi akcemi na presidenta

Podle Ustavy muze president odvolat vladu. To je dost silna protipaka. A ze se o kousek dal vyjmenovava, kdy musi neznamena, ze nemuze kdy chce.

S. Netzer 17.11.2016 11:07

Re: Nepřehánějte

To je velkorysé.

S. Netzer 17.11.2016 11:06

Re: Příliš mnoho jistých předpovědí

Anschlussu se Rakušané moc nebránili, pokud vím.

A kdy se naposedy muselo bránit Švýcarsko?

Š. Hašek 17.11.2016 11:01

Re: Nepřehánějte

Nevadí, jen konstatuji. Mě nevadí, pokud jest jiný občan jiného šuplete než já.

Š. Hašek 17.11.2016 10:56

Re: No, vozila vrchniho Cinana

Sdělte nám, čeho jest dotyčná osoba vrcholným představitelem. Je nástupcem sekačů rukou poddaných, nebo už zcela přešaltovaným eurosvětonovomarxistou, hlásajícím dobro bez hranic (radostí bez dechu Tánička Fišerová/Halík)??

Mám dojem, že historii Tibetu kol roku 1950 už znají i osmáci. Co Vy, pane Machu? Pokud budte psát slovo volksrusák, podívejte se, jestli by tam neměla býti velká bukva na začátku.

Jinak - Váš příspěvek je tak nějak "lidsky, odborářsky, dělnicky úderný". Taky by se asi šiklo, pokud ovar jest v určitých kruzích již vžitá přezdívka (nikoliv zboží v jídelně), tak tam seknout velké O. Radost čísti.

V. Podracký 17.11.2016 10:54

Příliš mnoho jistých předpovědí

na dost nejistou dobu. Trumpa zvolili Američané a on bude chtít vyhovět především jim a ne nám. Co uzná za vhodné udělat v jejich zájmu, udělá. Že nám nebude cpát peníze na armádu, je jasné. Ale měli bychom si říci, jakou armádu vlastně chceme? Zatím jsme svoji obranu platili krví kdesi na dobrodružných výpravách, které jsou jen střelnicí a rozvrací svět. Není lepší se poohlédnout do Rakouska a Švýcarska jak se nezávisle brání malá země?

S. Netzer 17.11.2016 10:52

Re: Nepřehánějte

Ještě že nezjednodušeno.

Na panu Jochovi vám vadí ten atribut "moderní" nebo "neo"?

A. Reček 17.11.2016 10:48

Je to tak.

Že k určitým reformám dojde je logické, protože v USA jde o naprosté volební vítězství republikánů. Budou mít svého prezidenta a dostačující většinu ve Sněmovně reprezentantů, v Senátu a zisk nových míst guvernérů v několika státech. Takovou převahu už dlouho neměli. Navíc Trump s konzervativními republikány jistě bude dosazovat postupně uvolňovaná křesla v Nejvyšším soudě svými lidmi. Je pochopitelné rozčarování tamních levicově liberálních fandů multikultury z vítězství konzervativců. A to rozčarování je i mezi levičáky a liberály v Evropě, nás nevyjímaje.

Š. Hašek 17.11.2016 10:47

Re: Nepřehánějte

Pan Joch začíná být moderní neokonzervativec.

Konzervativec by buď nenapsal nic, nebo totéž klidněji, v trochu opačném gardu. Zkráceno.

Š. Hašek 17.11.2016 10:44

Re: Jó pane Jochu,

O pochvalu nejde pane Lenci.

Pan Joch vyvozuje z obchodních vztahů "proruskost, pročínskost". Zkráceno. A štve ho Zeman.

Politika samozřejmě souvisí s obchodem - zatím ale pozoruji, že takovou "velice úzkou vazbu" (až k vojenskému zasahování na ochranu svých investic) provádí jiná velmoc než Rusko a Čína. Pociťuje to dnes i občan Mnichova, já důsledky "čínskéhoTibetu" nikterak nepociťuji. Zjednodušeno.

Když si ráno vařím vodu na kafe na zřejmě (cca 75%) ruském plynu a v lesích vobčas vařím na čínské (levné) replice liháče totéž - myslíte, že jsem proruský, pročínský/učím se čínsky?

P. Mach 17.11.2016 10:09

Přání otcem myšlenky .. v případě těch dvou bezpáteřních

poskoků výše určitě. Joch předložil jasná fakta a argumenty. Jediné co předvedli jedinci vystupující pod nicky krásenský a janos je to, že jim ty fakta a argumenty nejdou pod čumák, a pak hysterický záchvat, ze kterého se horko těžko dostávali kydáním špíny na oponenta, fakta a argumenty žádné.

P. Lenc 17.11.2016 10:04

Jó pane Jochu,

napsal jste příliš mnoho pravdy, pochválen nebudete.

P. Mach 17.11.2016 10:01

Re: No, vozila vrchniho Cinana

Když přijede na státnickou návštěvu vrcholný představitel tak je normální přijmout ho v reprezentativních prostorech a eventuálně i ve vozidlech. Co není normální, a co místním vylízancům a ovarovo řiťolezcům uniká, je když vrcholní představitelé této země posílají ponížené omluvné supliky, a to prosím zcela bezdůvodně.

Odboráři z Ostravy a Třince by místo ježdění do Bruselu udělali lépe, kdyby ovarovi, ozubené pleši, a těm dvě zbylým podržtaškám rozbili držky.

J. Krásenský 17.11.2016 7:20

Re: Přání otcem myšlenky,

Tak, tak. I Jochovi teče do bot, když před lety přešel na stranu establishmentu i když zastává roli mírného rebela v mezích politické korektnosti.

F. Houžňák 17.11.2016 7:02

No, vozila vrchniho Cinana

ve zlatem kocare, nepamatujete?

P. Sulc 17.11.2016 6:19

Doufam, ze clanek ma pravdu

a ze Trump pritvrdi vztah k zemim, ktere jednak davaji malo na svou obranu a splehaji na druhe, a proti zemim, ktere lezou v rit jak Rusum, tak i Cinanum . Ten pan Ovar je nejen pro svoji osobni ostudu, ale i primo skodi.statu.

F. Lesniak 17.11.2016 2:04

Tak máme občaaaitut

P. Janos 17.11.2016 1:51

Přání otcem myšlenky,

víc k tomuto článku který popisuje ne realitu, ale realitu očima autora.

S. Kalužík 17.11.2016 1:19

Re: Nepřehánějte

Asi nejsem dosti poučený, vysvětlete, proč by s ní nemohl kamarádit? Jsem zvědav, zejména, když si myslím, že s ní kamarádíé a kamarádit bude! :)

J. Brunner 17.11.2016 1:00

Nepřehánějte

To by Tramp nemohl "kamarádit" s nikým. Ani s Britskou královnou.