8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: EET – nakročení k totalitě

Vláda chce shromažďovat elektronická data o každé obchodní transakci. Slibuje, že od té doby bude ve státě dokonalý pořádek.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Jonák 29.5.2015 9:11

Re: Ale no tak.

Bohužel to tak jak plánujete nepůjde. Již někde prosáklo, že obchodních řetězců se ta pitomost, co ji vláda prosazuje, tak přímo týkat nebude. Oni totiž prý budou tato data předávat jenom jednou za den. Myslím, že to je celkem logické. Ono se to daleko snáze "bojuje" s živnostníky než s velkými řetězci.

F. Svoboda 29.5.2015 8:40

Pane Payne,

tento váš článek je od vás prvním, se kterým se dá souhlasit !!!

P. Lenc 29.5.2015 8:16

Re: Ale no tak.

Shrňme to.Pro socialistu a Bureše je živnostník a drobný podnikatel nepřítel státu.Nakonec, soudruh Mládek to řekl na plnou hubu.Paraziti.A milovníci koblih tomu tleskají, aniž by si uvědomovali, že následky ponesou i oni.A že český genius si okamžitě najde boční cestičky, tak to je také jasné.Spíš by mně zajímalo, kdo za tímto "projektem" opravdu stojí.To není umanutost jen jednoho člověka.

K. Frauknecht 29.5.2015 7:47

Ale no tak.

EET nebude NIKDY fungovat! Jsem si tím jist. Pakliže se zavede (dost pochybuju, estébák si už dělá prostor, že zvedne daně :-))), zkolabuje během prvních dnů. Znám Čechy. Vidím v jasných barvách, jak v Lidlu platim každou položku sobotního nákupu zvlášť :-)))).

B. Uhlich 29.5.2015 7:44

Re: Živnostník - nepřítel kapitálu a socialistů

Tak pochopitelně,je to k vzteku když tu tzv. "investoři" vytváří pracovní místa za minimální mzdu a nemohou sehnat dostatečné množství lidí ochotných za těchto podmínek pracovat.Pak je jasné, že jim fakt živnostníci vadí... kdyby nebyli živnostníci bylo by vic nezaměstnaných a lidi by možná byli ochotni pracovat i za míň.... Což by znamenalo,že by se komparativní výhoda tohoto státu dostala do naprosté dokonalosti... tedy všichni by měli práci... nic by za to nedostávali a všichni vyvolení by na tom těžce vydělávali...prostě skoro úplný komunismus :)

P. Maleček 29.5.2015 6:24

Živnostník - nepřítel kapitálu a socialistů

Milý Payne - jinak hlásná to Klausova troubo, překvapuje mě, že vám uniká to hlavní. Tahle komedie není o daních, ale o nahnání nebezpečně samostatných živnostníků do fabrik. Aby se tam stali bezprávnými kolečky v stroji ovládaném velkokapitálem a odbory.

V tomhle si totiž velkokapitál a odbory, tj. socialisté náramně rozumí. Jejich společným snem je jimi ovládaný nesamostatný a na nich závislý občan. Samostatný živnostník je pro ně smrtelným nebezpečím.

To je to, proč si v tomhle Babiš se Sobotkou a Zemanem tak notují.

I. Dekyský 29.5.2015 1:28

Pro Bureše,

a nejen pro něj, je pět set úředníků důležitějších, než všichni živnostníci. Kdyby mohl, zlikvidoval by je všechny. A ti, kteří se nikdy sami na nic nezmohli a ani se nikdy o nic nepokusili, tomu budou nadšeně tleskat. Možná dostanou koblihu...