7.6.2024 | Svátek má Iveta, Slavoj


Diskuse k článku

POLITIKA: EET ante portas

EET jako Babišův úžasný nástroj s bojem proti daňovým únikům a prostředek pro upevnění daňové kázně se blíží. Jeho časování a fázování přístupu okruhu nových poplatníků do systému je mírně řečeno trapné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Lenc 29.11.2016 10:18

Málokdo

si uvědomuje taktiku "jediného čistého" fízla Babiše.Jeho "úlet" je čistě praktický, uvědomil si, že tím, jak se začnou zavírat hospody a malé krámky po vesnických nastane silná nasr..jeho dosavadních voličů a jak je lidským zvykem tak všechno špatné, za co by ani nemohl, volič hodí na něj.Zvláštní je, že při profesionalitě jeho týmu na to přišel až nyní.A tuto situaci velice rychle pochopil Bohouš Sobotků a snaží se ji využít. Ale jako vždy po socialisticku, to znamená naprosto blbě.Bude zajímavé jak tato válka dopadne, problém je,že to odnese drobný živnostník a především starší občané, kterým tento živnostník byl často jedinou možností nákupu v širokém okolí, nebo posezením v hospodě, která zde byla otevřena celá desetiletí.

V. Mlich 29.11.2016 10:17

Zavřené hospody

Ono to možná bude vypadat jako stávka, ale myslím, že hodně hospod bude mít zavřeno prostě proto, že nebudou mít připravený systém: Nestihly se registrovat, vyzvednout klíče, nainstalovat do softwaru, naučit se ovládat atd. Tak vyvěsí ceduli, že stávkují, a budou instalovat, konfigurovat, školit, zkoušet, jen se z nich bude pařit. Problém řešitelný je, takže druhý den to snad bude šlapat.

P. Selinger 29.11.2016 9:25

Rozumější by bylo od EET osvobodit neplátce DPH

a ještě rozumější by bylo celou EET odvolat a zrušit. Pokiud se podaří ve volbách porazit ANO a socany, pravice EET zruší. Takže jděte volit a volte rozumně !.

B. Michal 29.11.2016 9:21

Změna se netýká obratu do 250 tisíc!

Pozor, ta navrhovaná změna se netýká obratu do 250 tisíc, to by bylo skutečně dobré pro ty, co si jen přivydělávají - i když hranice by měla, když už, tak být shodná s hranicí pro povinnost DPH.

Povinnosti EET mají být zbaveni ti, co mají obrat do 250 tisíc A ZÁROVEŇ se zaregistrují k paušální dani (to se aktuálně v republice týká 40 lidí!, ano, slovy čtyřiceti!).

Ne, Babiš nedostal rozum.

A druhá věc, EET nemá nic společného s účetnictvím, dokonce ani ne s příjmy (například dobírku registruje v EET dopravce, nikoliv příjemce částky, který ji zaúčtuje). EET stvrzenka není účtenka, to je věc navíc.

M. Moravcová 29.11.2016 9:11

Re: Proč chtěli EET v Chorvatsku

ANO, ano máte pravdu. Byla jsem na školení daňových zákonů a školitel (proškolený na MF) nám (prý to nesmějí říkat) sdělil, že bude nebo už je na MF útvar, který bude sledovat toky peněz - obchodů. Je to jednoznačně fízlování pro Babiše.

P. Joch 29.11.2016 8:20

Proč chtěli EET v Chorvatsku

Doporučuju přečíst, chorvatský ministr vysvětluje to, co si Babiš nedovolí říct nahlas. EET bude sloužit k fízlování a řízení, nebo spíše vyřízení konkurence Agrofertu:

http://www.ceska-justice.cz/2015/06/jak-funguje-eet-kolik-mate-hotovosti-kolik-na-ucte-co-jste-koupili-to-vse-247/

V. Halašta 29.11.2016 7:59

Re: EET je hloupý projekt

Říkat, že EET je není blbost, je hloupost.

J. Macků 29.11.2016 7:52

Re: EET je náročný projekt

EET je hlavně zbytečný agresivní šikanózní nákladný projekt, který by měl řešit předevím problém malé skupiny hospodských neplatících zřejmě správně daně, systémem kanónem na vrabce. Nikde pořádně nefunguje a nebude fungovat ani u nás.

B. Uhlich 29.11.2016 7:40

Re: EET je náročný projekt

Njn... stále dokola si všichni budou plést registrační pokladny a EET... proboha! EET je něco jiného a v Evropě to opravdu funguje jen v Chorvatsku a to ještě blbě.. Všude jsou jen registrační pokladny s fiskální pamětí... Proč si nikdo nedá alespoň tu elementární práci a ten rozdíl si nezjistí...

D. Polanský 29.11.2016 7:16

EET je náročný projekt

a je pravda, že dnes dostanete elektronicky tištěné účtenky povinně např. i v Rakousku. Mám před sebou účtenku z Vídně od Figlmüllera (dělají tam největší řízky). Ono používat moderní technologie na všechno možné, jenom ne na evidenci tržeb zní dost nepřesvědčivě. Babiš za ČSSD udělal špinavou práci a teď ČSSD říká: My nic, my muzikanti. Prostě jsou to obyčejní podrazáci. ANO jsem nevolil, Babiše nemusím, ale říkat, že EET je blbost, je hloupost.

Problém jsou malí podnikatelé, problém je ale v definici malého podnikatele. Jde o to, aby nakonec všichni nebyli malí podnikatelé.

J. Fridrich 29.11.2016 6:45

Bohoušek - ale i autor článku - nepochopil, že

Bohoušek - ale i autor článku - nepochopil, že se vlastně jedná o pomoc a úlevu těm nejmenším podnikatelům.. Tak zas " narychlo a na poslední chvíli ", jak Bohoušek tvrdí, to není - toto bude platit za cca 2 roky v roce 2018.......

B. Jan 29.11.2016 5:49

ANO,

žádná kobliha není zadarmo !

T. Pansky 29.11.2016 1:47

Tento zakon, po socialisticku, znacne ztizi rozjezd ...

... malym podnikatelum nebo tem, kteri si chteji alespon trochu prividelat, protoze se chteji postarat sami o sebe a nezebrat u statu. Jenze presne tohle jim to znemozni. Vadi to socialistum? Ne, ti nemaji radi schopne a podnikave. Naopak to nazene do jejich siti vetsinu z nas, protoze se staneme vice zavisli na statu a budeme muset zebrat o kazdou blbost ... a v konecnem souctu tohle posili sedou ekonomiku.