24.5.2024 | Svátek má Jana


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvojitý sen levice

Povzbuzena výsledkem voleb na Slovensku sní levice dvojitý sen: doufá, že se jí podaří svrhnout vládu ještě před koncem volebního období a prosazením změny ústavy připraví Václavu Klausovi před koncem jeho mandátu pokoření kontrasignací jeho rozhodnutí o udělení milosti některým členem vlády.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
I. Kudrnová 15.3.2012 22:38

Dvojitý sen levice

Naše sdělovací prostředky, hlavně ČT, zbožňují pana Zaorálka, nevím jestli proto, aby nám stále připomínali, že nikdo není dokonalý, nebo si myslí, že je  a  potom by to   byla tragedie.Dřív jsme se smáli kůlu v plotě, ale těch kůlů v naší sněmovně  je  tolik, že bychom si  mohli udělat plot.

Poslanci a senátoři by  měli  schvalovat  zákony pro nás, pro naše dobro, ale to se neděje, ale skoro všechny zákony jsou proti nám.Když chlapci  na ministerstvech dělají zákony, jak říkají v paragrafové podobě, tak pro sebe  tam nedají, že když něco  zkazí,  tak se nic neděje ,nic nikdo  neplatí. Že  poslanci  musí schvalovat různé dodatky a tím dělají  práci  navíc. Ale když nezaplatíme  my obyčejní lidi 30 Kč u lékaře, který je placen z našich odvodů  ze  zdravotní pojišťovny,  tak nás udají a platíme dvakrát  pokuty.  Uživí se na tom zase moře lidí, advokáti a naši v ČR   právně opečovávání exekutoři. Je to možné?

Když něco poslanci schválí co musíme platit  ze zákona. tak buďte ujištěni, že to budeme platiti my všichni a když omylem nějakou blbou složenku nezaplatíme  včas nebo vůbec mohou na nás zase právníci, exekutoři a potom i kriminál.Zamyslete se  kolik lidí je v kriminálech jak přibývají bezdomovci a  sebevraždy. Když slyším, že před privatizací se měly udělat zákony a ti chytří právníci by je dělali, tak zaplať pán bůh, že to tak nebylo,  Pan Pospíšil  se Zemanem nám budou vykládat, že musíme harmonizovat některé zákony když hledáme zločince, který žije v Drážďanech, tak to bude lepší, když budeme mít harmonizovaný zákon  s evropskou unií a když se ho redaktorka zeptá co bude tedy lepší, tak řekne, že to bude stejné, ale budeme to mít zharmonizované.

Je  to správné, že vládní činitelé jsou také poslanci? Vždy jsem si myslela, že vláda vládne.  My ji nevolíme ,ale poslance  a senátory volíme my mají být  naši zastupci  Zatím to tak vůbec nevypadá. Komu to vyhovuje ta exekutorská smečka a ti nabalení právníci na ni? Kdo to déle vydrží?

P. Schuh 15.3.2012 13:11

Někdo se už třese

Chvěje se vám prdka strachy. Né z levice (to je jen vaše výmluva na všechno), ale z toho, že možná někdo přijde a dočista vymete ten audiášův chlív a začnou se zavírat ekonomičtí zločinci a konfiskovat nakradený majetek....

V. Kain 15.3.2012 16:55

Re: Někdo se už třese

Největší radost by měli sociáldemokratičtí kmotři až by jim začali zabavovat majetek a posílat do tepláků.Mohli by pro rozjezd začít koloťukem Grossem.Takové Ústí n/Labem by taky nebylo marné.Tam je taky dost šibalských socialistů.

V. Vlach 15.3.2012 17:13

Re: Někdo se už třese

Přesně to je třeba.To je bod č.1.

J. Dlohoš 15.3.2012 12:53

Po tom co předvedl Klas je kontrasignace nutná

Považuji institut milosti za dobrou myšlenku, pokud má pomoci ve výjimečných situacích, na které standardní pravidla nestačí. Bohužel Klausovo pojetí milosti jako nástroje pro osvobozování lidí s vazbami na podsvětí a lidí zkorumpovaných naprosto zničilo důvěru v tento institut. Má-li být do budoucna zachován, což si myslím že ano, nesmí být pouze v rukách jednoho člověka bez jakýchkoli omezení.

J. Kadeřábek 15.3.2012 12:01

Problematice odpuštění trestu

několika jedincům se věnuje daleko větší pozornost než třeba tisícimiliardovému kšeftíku s fotovoltaikou. Mě osobně zajímá, kdo vlastní ty elektrárny a ne nějaké milosti, které mě nelezou ani do paty.

V. Doležal 15.3.2012 10:47

mám určité pochyby

Autor vychází z přesvědčení, že přímou volbou prezidenta se do této pozice dostane člověk vysokých kvalit atd. atd. Jak současné průzkumy věřejného mínění ukazují nejspíš se prezidentem stane Fischer, který je veřejnosti známý z jeho fungování coby loutka Paroubka a Topolánka z let 2009 a 2010. Tenkrát měl možnost ukázat jak pevnou je osobností, dokázal však pravý opak. Prezidentovat bude stejně.

J. Boleslav 15.3.2012 12:55

Re: mám určité pochyby

Naštěstí u nás prezident nemá příliš velké pravomoci. V době svého premiérováni byl Fischer skutečně loutkou ODS a ČSSD, jak píšete. Tak tomu ale u nepolitických vlád, které nemají politickou většinu v parlamentu, bývá. Tím netvrdím, že bych se na Fischera nějak těšil. Ale kandidáti, kteří by mně vyhovovali, pravděpodobně neprojdou ani do 2.  kola, a z těch, co mají šanci projít, mně Fischer připadá ještě jako nejmenší zlo.

V. Doležal 15.3.2012 14:16

Re: mám určité pochyby

A to je právě ta tragedie.

J. Boleslav 15.3.2012 16:48

Re: mám určité pochyby

Určitě, ale máte nějaký nápad, co s tím?

B. Brousková 15.3.2012 10:46

Sen levice

Pokud je požadavek kontrasignace prezidentských milostí důkazem levicovosti, je přinejmenším zvláštní, že jako první s ním po plyšáku přišel kupodivu právě Václav Klaus ještě  v době svého premierování.

V. Braun 15.3.2012 12:38

Re: Sen levice

Nejsem si jist zda názory pana Klause jsou měřítkem pravicovosti, nicméně i mě je záhadou co je na prosazování kontrasignace levičáckého? Snad kromě toho, že je nyní zamířena na prezidenta, který kdysi reprezentoval "pravici". Tady nám autor dluží vysvělení.

J. Boleslav 15.3.2012 12:47

Re: Sen levice

V článku se přece nepíše, že prosazování kontrasignace je levičácké. Píše se tam, že je populistické a prosazuje ho levice. To je snad dost rozdíl. Levice bývá samozřejmě obvykle populističtější než pravice, ale rozhodně ne vždy a všude. V našem případě ano.

T. Kočí 15.3.2012 8:31

Dvojitý sen levice

Výstižný článek.Doufám,že se jim ty sny rozplynou.Snad nejsme takový pitomci jako za řekou (Moravou).

P. Lenc 15.3.2012 8:37

Re: Dvojitý sen levice

také v to doufám,ale nejsem si nějak jistý.

J. Boleslav 15.3.2012 12:56

Re: Dvojitý sen levice

Pokud se spojí socani s bolševikem, k čemuž vše evidentně směřuje, dopadne to podobně. Bohužel.

T. Blecha 15.3.2012 16:54

Re: Dvojitý sen levice

Bolševiky nepotřebují. Vystačí si s černohorským knížetem a jeho sebrankou.

J. Kofrdekl 15.3.2012 7:17

Žvanivý Zaorálek

by se po přečtení článku asi zvencnul...

J. Boleslav 15.3.2012 12:49

Re: Žvanivý Zaorálek

To by nešlo, už zvencnutý dáno je.