6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dvakrát měř

Demokracie je vláda pravidel, nikoli vláda většiny. Většina může schválit i velmi nedemokratické návrhy. Bylo tragickým omylem myslet si, že většina není ničím omezena. Vedlo to k vytvoření kmotrovsko-mafiánského prostředí v politických stranách. Protože je možné nakoupit si mrtvé duše – za peníze, za různé výhody, za funkce či možná dokonce za bezúročnou přátelskou půjčku jak se ukazuje, je možné nakoupit si většinu. Většina znamená moc, moc umožňuje rozdělovat státní zakázky a také zvyšovat daně, aby na zakázky bylo.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
O. Zuckerová 15.5.2012 11:56

Čemu se divit,

když ústavně-právnímu výboru PS šéfuje někdo, o kom řekl Vojtěch Cepl st.: "M.B. není vzdělaný právník, což je katastrofa"? Někdo, kdo dosáhl titulu JUDr zvětšením písma předchozí bakalářské práce? Kdo pracuje na utužování cenzury, tutlání kauz, zadupávání práva na informace? A jeho kolegům v PS to, jak vidno, vůbec nevadí. Takže co bychom chtěli, když tohle je "elita"...?

B. Rybák 15.5.2012 17:27

Re: Čemu se divit,

O jednom akademikovi na matematicko-fyzikální fakultě se říkalo, že svou doktorskou práci obhájil přesto, že ji prý měl napsanou na jednom (umaštěném) papíře. Říkalo se to s obdivem, protože jeho odborná úroveň byla nezpochybnitelná a na této fakultě se tradičně hodnotila myšlenková úroveň prací.

To Vás opravdu nenapadne, že hodnocení prací podle jejich délky je nesmysl, jehož jediným výsledkem (a politicko-korektním cílem) je zakrytí rozdílu mezi snaživými polo-vzdělanci (kteří si mnohdy tu práci nechají od někoho napsat) a nadanými individualitami bez nichž je vzdělávání podnikem zcela ztrátovým.

P.S. Mohla by jste uvést jediný příklad toho, jak pan M.B např. utužuje cenzuru? Já totiž o jiné než EU-hujerské a politicko-korektní (eventuálně pravdo-láskařské) cenzuře u nás nevím. A v nich pan M.B. určitě nejede.

O. Zuckerová 15.5.2012 18:18

Re: Čemu se divit,

1. Hodnocení prací podle jejich délky je opravdu nesmysl. Ale pro získání dalšího stupně akademické hodnosti to nemůže být PŘEDEŠLÁ PRÁCE VE ZVĚTŠENÉM PÍSMU.

2. K Vašemu P.S.: mohla. Náhubkový zákon.

J. Novak 15.5.2012 7:55

Naprostý souhlas

Jenže, naši "vyvolení" trpí velkou chorobou, ztrátou veškeré zodpovědnosti, mají přeci "imunitu" a to je těžká nemoc.

J. Vavrochová 15.5.2012 7:50

Máte pravdu, ale jak ji uvést do praxe?

V. Venc 15.5.2012 10:51

Re: Máte pravdu, ale jak ji uvést do praxe?

Spíše, kdo ji má uvést do praxe? Kvalitních osobností máme zoufale málo! A jak je vidno, hned tak nebudou! Ani po několikerých volbách, lid přece nelze vyměnit!