4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dva roky s prezidentem Zemanem

Před dvěma lety se občané definitivně dozvěděli: Vaším novým prezidentem bude Miloš Zeman. Ve druhém kole historicky první přímé volby prezidenta porazil Karla Schwarzenberga 2 717 405 hlasy. Jinými slovy, měl zhruba o půl milionu hlasů víc. Společnost to rozdělilo na dvě, zhruba podobné části.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Boleslav 28.1.2015 14:28

Re: Vyjadřuje jasná, propracovaná politická stanoviska ...

:-)))

J. Boleslav 28.1.2015 14:27

Jediné, co lze po těchto neblahých 2 letech

prohlásit, je: Pryč s odporným Ovarem! Dělá této republice už jenom ostudu.

J. Boleslav 28.1.2015 14:26

Re: hm...

Ten, že by Ovar parlamentem nikdy zvolen nebyl. Zatím u nás díky bohu stále máme parlamentní systém a ne prezidentský, i když se o to Ovar snažil a snaží, seč mu jeho slábnoucí síly stačí.

J. Boleslav 28.1.2015 14:23

Re: hm...

Myslím, že toto rozhodování šlo napříč stranami. A že v ODS bylo přívrženců přímé volby nejmíň.

F. Žůrek 28.1.2015 14:01

Ani třetí prezident není vhodný prezident

Naše společnost byla dlouhou dobou totalitou značně poškozena. Velmi dobře je to vidět na našich třech prezidentech.

Havel nebyl dobrý prezident. Byl možná dobrý disident, ale to je tak všechno. Prohlásil, že se nebude zbrojit! Hezké, ale kdo se k němu přidal? Byl to naivní dramatik, umělec, který nedokázal pohlédnou do hloubky problémů v naší společnosti. Nedokázal třeba vůbec pochopit, že poškozování křesťanské politické strany není v pořádku. Nepolitická politika je jeho největší omyl. Sůl nemůže být neslaná! Podal ruku soudruhům, ale nedokázal se ze vlivu soudruhů již vyvarovat. Toho využil skvěle

Václav Klaus, druhý ještě více nevydařený prezident. Vychytralý člověk až běda. Rozložil OF a založil si ODS. Této politické strany využil ve vlastní prospěch, ale vůbec ho nezajímala obnova ve společnosti. Jeho zajímala ekonomika a především peníze. Žádné špinavé peníze neviděl atd. Za jeho působení došlo na místo obnovy společnosti spíše k rozkladu ve společnosti. Závěr jeho prezidentování byl odporný.

Miloš Zeman přišel do těžké pozice. Nefunguje nám dobře Parlament, tak prezident byl zvolen přímo občany. Proč ne? V tom nevidím chybu. Ale nyní vyplouvají na povrch všechny nedostatky v současné společnosti.

Nevraživost zde vládne až běda. Slušnému člověku se lotříci posmívají. Na tom se podepisují média. Podivný politik, evidentní hochštapler Kalousek, je spojen s médiemi a patrně i s "oligarchickým podsvětím", které se podílí na naší politice značným vlivem. Prezident nemá být užitečný tajtrlík, čemuž se M. Zeman brání, ale nemá k tomu zázemí, které si nevybudoval. Možná to nešlo, nevím. Možná nemá vhodný a pevný charakter, aby se všemu ubránil. Občanům se líbil, ale občané se v politice ještě mnoho nevyznají. To je pravda!!!  Snad ale vydrží až do roku 2018. To bych přál jemu a my to snad také nějak vydržíme, že ano.

V. Plocek 28.1.2015 13:40

Re: hm...

Vážený pane. To že prezident vyhrál volby je jedna věc. Ale druhou je, že je to osobnost, a je jedno jestli kladná nebo záporná, která dokáže cvičit s dvěma stovkami neschopných poslanců. A v tom je ten problém. Jaký by byl rozdíl, kdyby byl zvolen parlamentem?

V. Plocek 28.1.2015 13:37

Re: Dva roky s prezidentem Zemanem

Ale fuj. Ty nechte na pokoji. Běhá jich u nás v parlamentě dost. Pokud dobře rozumím, že dotyčný předmět skrývá pěkného ......  ptáčka. ( v první fázi mě napadlo pěkné sprosté slovo).

V. Plocek 28.1.2015 13:34

Re: Dva roky s prezidentem Zemanem

Zítra se jdu podívat do sekáče, zda by se zde něco prima nenašlo. Jediný problém je, že nemám Lány. A když budu sedět doma, tak to nikdo neuvidí a neocení.

M. Kosejk 28.1.2015 12:56

Re: hm...

Poslyšte, já jsem volič ODS, tak asi nemám důvod si vymýšlet story pro této straně. Ale žiju v přesvědčení, že i zákonodárci ze ODS nakonec většinově hlasovali pro (asi aby jim novináři neříkali, že jsou "kapříci, co si nechtějí vypustit rybník" - a podobné blbé klišoidní novinářské kecy). Vím, že třeba senátor Kubera byl proti, ale mám dojem, že patřil k menšině.

J. Kyselková 28.1.2015 12:48

Re: hm...

ODS přímou volbu nepodepsala, právě tak jako fotovoltaiku. Bohužel, media prezentují a nezodovědně manipulují  informacemi jen o většinou vykonstruovaných "přečinech" ODS.

V. Čermák 28.1.2015 12:29

O čem to vlastně je? Že Zeman byl zvolen?

A taky prý rozděluje společnost, ale ona už rozdělena byla před tím a rozdělena zůstane i potom. A prý vznikly dvě podobné skupiny. No já teda nevím. Jedna je klidná, a druhá vsteklá, tak to pravda asi taky nebude. No a já jsem se před 2-ma roky dověděl, že Zeman byl zvolen docela rád. Ty dějiny, které v současnosti mnozí snaživci touží přepsat, tak ty dějiny by už teď přepsány byly, teda kdyby Zeman na celé čáře nevyhrál.

M. Kosejk 28.1.2015 11:34

hm...

Kulturní fronta chtěla přímou volbu prezidenta. A tak dlouho tím týrala zákonodárce, až přímou volbu zavedli (mimochodem - vyčítám ODS, která jediná byla k přímé volbě kritická, že se podělala před kulturní frontou a podepsala se pod to také.)

No a teď si kulturní fronta odmítá připustit, že Miloš Zeman je typická osobnost, která přímé volby vyhrává, a že jeho chování přímo vychází z toho, že má voličský mandát nezávislý na parlamentu. Asi tak!

J. Urban 28.1.2015 8:58

Faktické mocenské centrum to zatím není,

ani v budoucnu by nemuselo být, pokud budou ve vládě lidé alespoň trochu rovní. O tom, že má vliv (na politiky, média, podnikatelskou sféru, v neposlední řadě na veřejné mínění atd.), žádná. V euroatlantické alianci a ve světě vůbec (krom Ruska) staví ČR do nepříznivého světla. Kdyby mu dnes nepřitakal komediant Stropnický, bylo by to světlo mnohem slabší.

F. Lesniak 28.1.2015 8:56

Ale no tak, autore.

O pád Nečasovy vlády se Zeman opravdu nezasloužil. To si Tolja zavinil sám, když na návštěvě v Rusku si dovolil nahlas sdělit, že ruská firma má velkou šanci dostavět Temelín. A pak to všechno začalo. Zeman v tom žádnou startovací roli opravdu nehrál. A když to bylo celé v běhu, tak se jen přidal. A když Zeman prohlásil o dostavbě něco podobného, tak copak se stalo? Kdopak asi vytiskl červené karty a anglické transparenty?

P. Kmoníček 28.1.2015 8:28

Re: Dva roky s prezidentem Zemanem

Když ona mu ta flanelka hrozně sluší.A existují někteří jeho napodobovači ,jako ten mamlas,který si nechal na Hradě připnout vyznamenání na slušivou mikinu.Věřím,že i Čtvrtníček ztratil na chvíli řeč.A to je co říct.

K. Frauknecht 28.1.2015 8:27

Konečně se se to dozvěděl!

"Prezident Miloš Zeman se tedy zasloužil o pád Nečasovy vlády..."

No... a dál sem to nečet :-)).

A. Bocek 28.1.2015 6:22

Možná budeme mít v příští volbě "Šťastnější ruku " .

Na stolci Masarykově se pravidelně střídali "Vizionáři" s "Technology moci" a vždy bylo nejhůře českému národu , když jednoho tschnologa střídal druhý - vždy horší. Například , když střídal Beneše Gottvald , nebo Klause Zeman.

S. Vaněček Šauerová 28.1.2015 6:08

Vyjadřuje jasná, propracovaná politická stanoviska ...

... jako třeba to včerejší, pane Kubičko ?

28.1.2015 4:08

Re: Dva roky s prezidentem Zemanem

mongolské předkožky???

K. Vyšata 28.1.2015 0:35

Je milé od Vás pane Kubičko,

že se s takovou elegancí a porozuměním vyrovnáváte se zvolením Zemana prezidentem. Škoda že ten proces vyrovnání Vám trvá až tak dlouho a pozoruji, že budete pokračovat ještě tak tři roky.

V. Plocek 28.1.2015 0:27

Dva roky s prezidentem Zemanem

Pan Kubíčko konstatuje skutečnost, tj. rozdělení společnosti na dvě skupiny, které dále nespecifikoval.  Rozdělení je zcela logické. Jedna část , orientovaná doleva je zvyklá na bolševické manýry, a proto jí p. Prezident vyhovuje.  Druhá skupina, od středu doprava touží po kulturnějším Pravá strana ukázala svoji slabost větší neúčastí ve volbách. Tudíž i tato část "zvolila" p. prezidenta. A p. prezident koná, když se na to člověk dívá s odstupem a s veškerými informačními možnostmi také pravo-levě. Bohužel tu "levé" aktivity jsou více vidět a slyšet. Smůla je, že jsou pro většinu a nejen evropských států nestravitelné, což se projevuje mimo jiné v návštěvnosti politiků v ČR.  Ale mongolské kožky jsou také potřeba, takže nic není zcela ztraceno. A po zkušenostech s předchozím prezidentem si nedělejme rozinky. Další bude vybrán a je jedno jestli národem nebo parlamentně opět reprezentační osobnost. Ta již nebude sedět na zámku v Lánech ve flanelové košili, ale v pyžamu nebo montérkách.