29.6.2024 | Svátek má Petr, Pavel


Diskuse k článku

POLITIKA: Důchodová reforma

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Hajková 5.3.2011 9:27

Re: Kdepak to, dědouši, berete,

Ujištuji Vás- že jeho rudý mozek  naprosto nepochopí, co jste mu tímto chtěl říci!

V. Hajková 5.3.2011 9:24

Re: Pane Klausi Vaše motivace je...?

Pane Ševeček-  o tom, že  se vzhledem k demografickému  vývoji  musí udělat  duchodová reforma  se ví - více jak těch 15 let jak píše p. prezident.  Tato vláda-  která  je u moci několik měsícu a z toho ještě 1/4 roku byla  nucena řešit  problém stávky ve zdravotnictví , je podle mne  více jak dělná!! Co udělali  SOCANI??  Jen si kupovali přízen voliču  zvyšováním - mandatorních výdaju!  Nikdy nezapomenu, jak  ŠKROMACH - mával  rukou a  ujištoval, že nějaká  duchodová reforma není potřeba-  snad až za 20 let!!  Jak sleduji  myšlení lidí- nikdo si neuvědomil- zrudnost  a primitivitu  tohoto postoje socialistického ministra, které spočívá v tom, že čím dřív by si lidé spořili - tím menší uložné častky by musely být a nezatěžovalo by to rozpočet rodin!  Spoléhat na to, že  bude stát bohatnout  a moci dát více  na penze je  docela ošidné!  Nikdo nemuže  předpokládat, co přinese  třeba jen přítích 10 let!

J. Kunes 5.3.2011 9:23

Re: pane prezidente, neodkladnou nutnost Reformy

Jiste mate pravdu, ze uvadene vlady o reforme mluvi. Ale s V. Klausem nelze nesouhlasit v tom, ze nikdo z dnesnich predstavitelu jasne nedefinoval jake jsou vlastne cile reformy.

Naprosto se ztotznuji s nazorem, ze stat by mel vyplacet rovny minimalni duchod, ktery by se mohl platit rovnou se statniho rozpoctu a zbytek by si obcane nepovinne sporili (soukrome nebo prostrednictvim zamestaneckych fondu). Samozrejme by to predpokladalo, ze by se snizily odvody statu (tedy v soucet soucasneho socialniho pojisteni a dane z prijmu). Osobne povazuji duchodovou reformu, jak ji navrhuje soucasna vlada za parodii a trik, jak zakryt dalsi zvysovani uz tak vysokych dani.

Takovy system se nekomu libit muze a jinemu nemusi. Faktem je, ze debata na teto urovni neprobehla a diskutuje se pouze o detailech.

J. Kunes 5.3.2011 9:13

Re: Kdepak to, dědouši, berete,

Bodejt by se neblizili, kdyz se definice chodoby radiklane meni. Vazeny pane, byt chudy pred 80ti lety a byt chudy dnes je totiz neco uplne jineho.

S. Ševeček 5.3.2011 9:07

Re: Pane Klausi Vaše motivace je...?

Pane Podhajský, zdá se totiž - asi nejen panu Presidentovi, a ted dojem je velice silný, že tato PROREFORMNÍ KOALIČNÍ STŘEDOPRAVICOVÁ VLÁDA S VĚTŠINOU 118 % promr h ala formu.

Obávám se, že občanská lupara brzy vynese k moci politiky s heslem Dluhy se neplatí a Zítra se bude tančit všude.

K. Podhajský 5.3.2011 8:57

Pane Klausi Vaše motivace je...?

Pane Klausi, zajímalo by nás jen jedno.Vaše doopravdy, ale doopravdy doopravdická "motivace" k napsání tohoto článku až teď.Tu nám jistě jako "starý" politický harcovník odmítnete dát, že....? Potom nám nezbývá nic jiného než dedukce a analýza Vašeho standartního chování a jednání na politické scéně....

V. Hajková 5.3.2011 8:34

Re: pane prezidente, neodkladnou nutnost Reformy

Skvěle napsáno- klobouk dolu!

V. Hajková 5.3.2011 8:32

Re: Kdepak to, dědouši, berete,

Většího  komunistického  magora  než je NOVÁK- tu  nenajdete!!!

S. Ševeček 5.3.2011 8:29

Re: Pane prezidente, zapomněl jste se hrdě přihlásit

Mrkněte na http://www.klaus.cz/clanky/2783

S. Ševeček 5.3.2011 8:26

DŮCHODOVÝ PŘÍLEPEK

to je, žádná reforma.

Pan President má pravdu.

(uplatňuji copyright na toto označení paskvilu, co politici zplodili, uděluji právo volně příměr používat)

R. Tesařík 5.3.2011 8:22

Re: Kdepak to, dědouši, berete,

co to tu melete...

J. Novak 5.3.2011 7:06

Kdepak to, dědouši, berete,

Kdepak berete tu tezi o rostoucím bohaeství společnosti, když se chudobě blíží čím dále větší procento obyvatel. O tom, že po padesátce prakticky nelze zavadit o kvalifikovanou práci nemluvě.

E. Seibert 5.3.2011 2:04

Pane prezidente, zapomněl jste se hrdě přihlásit

zejména k prožrání a zašantročení peněz z privatizací za vašich vlád. To se to schvalovaly vyrovnané rozpočty , když do nich tekly prachy z privatizace a používaly se i ty za sociální daně, které jste nazvali pojištěním. Teď mít hezká slovíčka je dobré, hlavně nesmějí bejt falešná !!!

F. Doušek 5.3.2011 0:37

pane prezidente, neodkladnou nutnost Reformy

s velkým R tato vláda i vláda M. Topolánka zdůrazňuje a zdůrazňovala dostatečně hlasitě. Ještě hlasitějšími a zarytějšími odpůrci reformy jsou však dvě levicové strany - ČSSD a KSČM. Debaty s ČSSD i přes jejich "připravenost" nevedou nikam a vše, co kdy bylo dojednáno je s nástupem nového předsedy ČSSD pohřbeno. To je skutečnost, kterou byste měl vidět i vy.

M. Prokop 5.3.2011 0:14

Velmi přesné.

To zas budou soudruzi a pravdoláskyplníci prskat.