30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
AeroKarel 9.5.2009 23:19

Re: Tak nevim?

Průměr. Jednu dobu to těch 10% i lehce přelezlo.

Lájoš B. 10.5.2009 9:37

Re: Tak nevim?

http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/zam_cr

Tak mě teda ukažte, kde to přelezlo.

Hrad 9.5.2009 20:21

Re: Tak nevim?

Tak se probuď. Zajímavější je nezaměstnanost v České republice podle regionů. Ale co s tím? V učebicích eknomie se uváděla funkční nezaměstnanost tak do 6 %. Nad 6 % se jenalo o nemocnou ekonomiku.  A co teprve generační, etnická, frikční a bůh ví ještě jaká nezaměstnanost, která teprve ukazuje část opravdové skutečnosti. Autor se o trošku mýlí u průměru nezaměstnanosti. Vůbec se nemýlí u nezaměstnanosti v severních Čechách, na Znojemsku atd....  

Lájoš B. 9.5.2009 22:51

Re: Tak nevim?

Já se picnu, nechceš to vzít teda po městech, ať dostaneš ještě větší extrémy, než průměr za ČR nebo region a pak tím podpořit autora ?

AeroKarel 9.5.2009 23:21

Re: Tak nevim?

Jo, picněte se. Nezaměstnanost zatím, v době "krize", nedosahuje hodnot běžných za vlády socdem. Ale nebojte, vše vypadá na to, že se jí zase brzy dočkáte.

ps 10.5.2009 5:38

Re: Tak nevim?

ANo podle regionů je to nejzajímavější. Na severní MOravě a v severních Čechách je nezaměstnanost mnohem vyšší než ve zbytku republiky, a to díky komunistickému "budování těžkého průmyslu" v 50.tých letech tamtéž a statisícům lidí, kteří byli tehdy do těch regionů přesídleni. Jestli má nějaký nezaměstnaný z těchto oblastí potřebu si na svůj problém postěžovat tak nejkompetentnější místo je sekretariát KSČ(m).

Karel 10.5.2009 6:53

Re: Tak nevim?

Je taky zajimave že u nas pracuji cizinci jak legalně tak na černo a naši občane jsou na davkach. Pořad jsem nepochopil jak muže byt mlady zdravy člověk bez zaměstnani. Myslim si že je to selhani systemu kdy takzvane lidske prava jsou kladena před lidske povinnosti.

R 10.5.2009 8:19

Re: Tak nevim?

To je velice jednoduché.  Jak máte nějaký měsíc coby propuštěný smůlu a hned nenajdete  práci, zakotvíte v kolonce dlouhodobě nezaměstnaných. To jsou podle našich firem a personalistů lidé vesměs neschopní a nespolehliví, takže je nechávají na krku státu, ten jim vyplácí z našich daní  dávky a sami potom ještě před rokem  pumpovali stát, aby dovezl cizince. V Praze a pár  oblastech asi mají pravdu, protože tam prakticky nikdy nebyl nadbytek zájemců o práci a práci si během krátké doby našel skoro každý, ale na severní Moravě a v severních Čechách je to častý mechanismus, jak se z běžných průměrných zaměstnanců stávají socky závislé na sociáních dávkách a jiné pomoci státu.  A nyní se to bude dít zase kolem podniků, co zkrachovaly v současné době. Zřejmě ani moc nepomůže, když ty zkrachovalé podniky budou prodány v dražbách a znova se rozjedou, protože noví majitelé většinou zaměstnají jen malou cást z celkového počtu původních zaměstnanců. ;-(

ps 10.5.2009 12:09

Re: Tak nevim?

Takže znovu zavedeme povinnost pracovat a paragraf za příživnictví? 8-o

chmeldis 10.5.2009 15:28

Re: Tak nevim?

Ano , byly to doby největšího růstu, proto je s podivem, že to sociální demokracie nechala prožrat . Po příštích volbách se jim bude rozdávat hůř.

hanba ODS 10.5.2009 19:26

Re: Tak nevim?

A co dělali fabrikanti v době největšího růstu ? Všechno prožrali v luxusních autech, v domech na riviéře, s děvkami atd, místo aby krvavé peníze vydřené ze svých dělníků investovali do budoucnosti, do modernizace atd, atp ...

těchňik 11.5.2009 0:40

Re: Tak nevim?

"... krvavé peníze vydřené..." - to je ale srdceryvné, skoro jak z Petra Bezruče. ;-P

3směsi 11.5.2009 10:14

Re: Tak nevim?

Těmi "fabrikanty" zřejmě myslíte komunisty (nyní manažery) z bývalých vedení dříve jimi ukradených a zplundrovaných fabrik.Máte pravdu, ti komanči jsou strašní, i svoje děti takhle zajistili na několik generací dopředu a teď, když mají majetek zajištěn, se  derou znovu i o moc politickou. No a ti krvavě sedření dělníci se jim na to měli vykašlat, vzít si úvěry, založit si sami svoje firmy,  v těch firmách si nechat založit odbory a prostě zaměstnat ty ostatní(méně schopné podnikat) krvavě sedřené dělníky. Jak jednoduché!

Putna 9.5.2009 17:53

Bolšán Škromach

jen potvrdil to, co je nanejvýš zřejmé. ČSSD je stranou bývalých komoušů, ajejich lezprdelků a příznivců. Výrok držte hubu a krok to jen dokazuje. To na nás chtěli rudí odpadlíci po celou dobu jejich vlády!:-( Je to pakáž, která se vůbec nezměnila, a bohužel se nezměnili ani jejich voliči. Naneštěstí pro nás! Máme zaděláno opět na léta eudého útlaku a omezování.;-€;-(

jeff 9.5.2009 18:02

Re: Bolšán Škromach

jakých bývalých? Škromach je prototyp současného bolševika. A je úplně fuk, že dříve běhal v červených trenkách a dnes má oranžové.

Ovečka 10.5.2009 20:04

Re: Bolšán Škromach

Pakáž asi budete Vy milý pane.Jediná vláda která byla nepoučitelná byla vláda velkého "CHLAPA S GULAMA " i když parkrát upadla přímo na držku je nepoučitelná.ODS  bude volit jedině jedinec s inteligenci tykve.

kamil 9.5.2009 17:16

vážený pane-máte pravdu-opravdu nejste kopetentní-vůbec ve všem

jeff 9.5.2009 17:55

Re: vážený pane-máte pravdu-opravdu nejste kopetentní-vůbec ve všem

váš chytrý, vzdělaný a kompetentní (úplně ve všem) kamil

Starý J. 10.5.2009 11:04

Re: vážený pane-máte pravdu-opravdu nejste kopetentní-vůbec ve všem

To je naprosto běžná rerakce těch, co dostali za úkol za každou cenu zde rozbít diskuze (paroubkovo vyhlášení: Budeme vysoce aktivní v diskuzích na internetu).

Protože však jsou vlastních myšlenek prosti, omezují se na jednověté výkřiky, protože reagovat oponenturou na příspěvek nedokáží! A to je ještě velice slušná rekce. Většinou však jde o nadávky, urážky, sprosté výkřiky. Nebo po vzoru vůdce - sexy mozku, (který to dělá obzvláště rád) poslat napadeného na vyšetření do psychiatrického zařízení, či stanovní nějaké psychiatrické diagnózy pro něj.

jm 9.5.2009 14:23

NEVYUŽIL ČESTNÉ MOŽNOSTI DRŽET HUBU. BLBEČEK

NEVYUŽIL ČESTNÉ MOŽNOSTI DRŽET HUBU. BLBEČEK, když vím prd, nedovedu to zamaskovat a lačním po redakční přízni a redakčních 30 stříbrných......"drž hubu" je lichotivá výzva tomu, kdo posral co šlo....Voseček.

Lájoš B. 9.5.2009 16:10

Re: NEVYUŽIL ČESTNÉ MOŽNOSTI DRŽET HUBU. BLBEČEK

Vzorový příklad toho, jak se distancovat od hulváte ve vedení partaje. Blahopřeji.

havíř 9.5.2009 14:00

prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

Je nanejvýš součást(spíš mechanickou)ratifikace.Ratifikuje parlament, prezident pouze jako "nejvyšší notář" parafuje.Stačí nebýt oslněn velkým vencou a nemusíte být ani právník, abyste to pochopil.:-POvšem v boji proti oranžovému póvlu se může jít i proti demokratické ústavě, žeano.Ach vy "modří demokraté":-/.

pf 9.5.2009 16:15

Re: prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

No ty opravdu právník nejsi, ty oranžový intelektuále. Parlament neratifikuje,ale dává souhlas, prezident nic neparafuje, ale naopak ratifikuje. Právníci se dohadují, jestli prezident musí či nemusí, škoda, že se tě nezeptali, hned by bylo ústavně jasno.

jeff 9.5.2009 17:57

Re: prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

havíři, nejste vy nějaký ústavní kutil v sortě rudooranžových demokratů?

Vašek 9.5.2009 21:03

Re: prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

Jediné s čím se dá s tebou souhlasit je , že oranžoví jsou póvl. Ostatní je blábol

Starý J. 10.5.2009 11:16

Re: prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

Jeden se diví, co nám vyrostlo Rathů - samovykladačů ústavy a zákonů!

Nebylo by lepší, kdybyste se neztrapňoval a raději napsal: My to tak chceme a tak to bude! Bylo by to od Vás daleko solidnější a věrohodnější, než pokus dávat ústavě a zákonům vlastní svérázný výklad!

haviř 10.5.2009 20:00

Re: prezidet neratifikuje, přečtěte si ústavu!

Zjistěte si, co o tom říká jeden z autorů naší ústavy prof. Cepl.Kapacita v oboru, uznávaná ve světě.Jsem jen havíř a proto dám na argumenty od odborníků...Samovykladač?No,dali jste si vizitku sami, pánové!

JaS 9.5.2009 13:10

To vyhazování peněz z letadel je dobrý nápad!

Nejlepší aby to byly celé balíky. Pak se ti 30korunoví hamouni ušlapou a ubude jich!

havíř 9.5.2009 14:02

Re: To vyhazování peněz z letadel je dobrý nápad!

Vy jste tak vtipný, až z toho mrazí8-o!

Putna 9.5.2009 18:01

Re: To vyhazování peněz z letadel je dobrý nápad!

On to vtip není, bohužel! Primitiv v takovém případě neuvažuje. Však se to někde u nás stalo, že se pitomci kvůli pár shozeným korunám mezi sebou málem ušlapali, dokonce i malé děti! Příkladem je i akce Český sen. Tam se na fiktivní reklamu nechalo nachytat spousta primitivních blbů.;-D