7.5.2024 | Svátek má Stanislav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dostali jsme se na dno?

Česká politická scéna prožila v posledních letech několik turbulencí, které výrazně ovlivňuji i naši současnost. Nenaplněné sny o „lepších zítřcích“ nemalé části české veřejnosti vedla k razantnímu překreslení zdejší politické mapy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Chaloupka 10.5.2018 9:28

Co víte o dnu? Podívejte se třeba na Bělehrad.

Během války na Balkáně se propadl o 30 let zpátky. To my jsme tu za minulého režimu žili v těžké krizi, ale nevěděli jsme o tom, mysleli jsme si, že je to normální.

K. Janyška 10.5.2018 8:50

Ano, ale odporná.

Nikdo neznáte kompozitivní teorii, která popisuje meze, které nám klade spontánní řád lidského světa a pak to tak dopadá... Dzp.

J. Vaníček 10.5.2018 8:36

Houfní podpora médií pro změnu - ANO ?

Houfní podporou médií ke změně autor zřejmě myslí od ODS k ANO. No, asi sleduje jiná média než ta veřejnoprávní, mainstreamová apod.. Tam vidím spíše dlouhodobou štvanici na ANO, resp. Babiše. Tak jaká houfní podpora. Zase někdo z ODS kecá, aby se zviditelnil. Potřebujou Babiše dostat od válu, pak se "rozporcuje" 30 % hlasů a bude zase veselo, vždyť těch 10 % je trapné pro takové velikány jako dnešní ODS. Oni tou svojí potřebou hlasů, které získalo ANO, znemožnili normální vládu, oni způsobili nový vliv KSČ a skvělých socanů, vzorů to demokracie.

Z. Rychlý 10.5.2018 7:39

Tahle struna pane radní,

ta už je tak obehraná a roztřepená, že z ní vyleze jen falešná písnička. Útočíte na komanče, ale ti jsou bez podpory Sovětského svazu nic. Pořád dokola prožíváte prastarou bitvu a uniká vám současnost.

Řešte a pranýřujte levičáctví a sociální inženýrství, ať ho provádí komančové, sosani, nebo i někdy ODS (zvyšováním daní). Pro začátek vylučte z ODS všechny, kdo prošli komunistickou stranou - pak vám možná bude víc věřeno. Takhle jste jen planý moralista.

M. Šejna 10.5.2018 7:24

radní z ODS by se měl optat modrého šéfa Fialy ...

radní z ODS by se měl optat jejich šéfa Fialy, proč tak vehementně odmítal vstoupit s Babišovým ANO do koalice. Pak bychom totiž nemuseli řešit vliv komunistů a SPD. Moc by mě zajímalo, v čem jsou pro ODS ideově bližší "mainstreemoví" STAN a TO09, nebo dokonce katoličtí lidovečtí černořitníci, se kterými ODS vstoupila do "démogratyckého bloku".

Taky by nám měl radní Mith společně s politologem Fialou vysvětlit, proč jejich partaj vstupovala v minulosti do koalice s pravdoláskaři nebo dokonce se zelenými anarchistickými fanatiky. Zelení extrémisté mají v Česku po sametu na svědomí podstatně víc sviňáren, než posametoví komunisté.

Tohle kádrování komunistů a okamurovců je od ODS dost pokrytecké, když mohla vliv těchto "extrémistů" eliminovat vlastním vstupem do vlády.

P. Kmoníček 10.5.2018 8:28

Re: radní z ODS by se měl optat modrého šéfa Fialy ...

Fialy se nemusí nikdo ptát, Šejno jedno. On sám to už mnohokrát veřejně zdůvodnil. S TRESTNĚ STÍHANÝM NE !!! A soudruhu Polanský, mohl byste uvést jednu jedinou prosperující zemi na světě vedenou komunisty?

V. Novák 10.5.2018 9:55

Re: radní z ODS by se měl optat modrého šéfa Fialy ...

ODS by se neměla divit, že přijde o další voliče, když jediným jejím programem je Antibabiš...

P. Vaňura 10.5.2018 10:16

Víte, on každý ví, že kauza Čapí hnízdo je vykonstruována

od začátku do konce, a bude to vědět, i kdyby se Pravda a láska pos***!

A pokud se Fialovi jeví vláda s podporou komunistů jako menší zlo, než "trestně stíhaný premiér," vypovídá to především o něm a o ODS!

B. Rameš 10.5.2018 11:06

Re: Víte, on každý ví, že kauza Čapí hnízdo je vykonstruována

Neříkejte? A že se to ke mně nedoneslo? P.S. Neexistuje žádné "menší zlo"

K. Pavlik 10.5.2018 14:28

Re: radní z ODS by se měl optat modrého šéfa Fialy ...

No ja jsem nebyl a ani nepojedu na Kubu, do Ciny, Vietnamu nebo do Severni Koreje takze fakt nevim.

Byl jsem napriklad v Los Angeles nebo jsem projizdel okolim Mexico city. Tez jsem slysel o kapitalistickem raji - Haiti.

Tez jsem byl v Singapuru, kde je, aspon si to myslim, tvrda diktatura.

P. Vaňura 10.5.2018 16:23

Na Hati svrhli černoši koloniální nadvládu, takže to tam

MUSÍ nutně být ráj na zemi, když si teď vládnou sami, bez bělochů, které kdysi vyvraždili...

P. Flener 10.5.2018 9:35

Re: radní z ODS by se měl optat modrého šéfa Fialy ...

Správné od klausovsky bezzásadové a bezcharakterní ODS bylo jen jedno: Udělat koalici s Babišem - zachovat se státotvorně,tím vyřadit ze hry Filipa, Okamuru i Zemana a vláda s důvěrou už mohla půl roku fungovat. To, že ODS nechce jít s "trestně stíhaným Babišem" je jen přiblblé klišé, kterým ODS body určitě nezíská - i když právě proto tohle klišé ODS používá. ODS je jednou provždy poznamenaná bezcharakterním a podlým Klausem a už nikdy nezazáří.....

D. Polanský 10.5.2018 7:15

Teoriu dna

vymyslela pravice v 90. letech, kdy se vesele rabovalo, pardon privatizovalo. Tvrdila, že i když padneme na dno (tedy vše bude rozkradeno, pardon zprivatizováno), že to nevadí, jelikož se ode dna odrazíme. Jenom pro pořádek.

J. Kulheim 10.5.2018 7:47

Re: Teoriu dna

Myslím, že vy jste na "dno" ještě nedopadl.

Pokud by, vám podobní lidé, po válce neukradli majetek, nemuselo se privatizovat.

R. Langer 10.5.2018 12:46

Re: Teoriu dna

Copak vám zprivatizovali, že si tak stěžujete?

J. Kulheim 10.5.2018 16:20

Re: Teoriu dna

-Byt Stanislava Grosse--Tajný policejní tým Mlýn---Podnikání Šárky Grossové---- Kluci Kočkovi--Podezřelé zakázky na policejním prezidiu-"Mlátička" Pavel Přibyl--Střet zájmů ministra Zgarby---Spekulace s pozemky za ministra Zgarby---Mlékárny Madeta, Jan Fencl, Jaroslav Palas--Skandál kolem soudce Jiřího Berky. Ten záměrně nechával krachovat firmy včetně Union banky.-Útěk a směnky Radovana Krejčíře, Babiš volal Grossovi v i v noci--Diag Human---Dálnice D47---Podezřelé smlouvy na ministerstvu pro místní rozvoj sociální demokraté Jaromír Císař a Petr Lachnit---Zpronevěra fondu z EUnáměstek ministra pro místní rozvoj Petr Forman ---Podvod na ministerstvu financí---Prověrky NBÚ---Čepro---IPB 150 až 200 miliard korun, ---Arbitráž s CME--Skandály Karla Srby tajemník Jana Kavana--Internet do škol--Tunelování podniku Liberta, Barbora Snopková, ministr financí Ivo Svobodovi, --Stanislava Grosse byla „bordelmamá Barková“-Pavel Přibyl, Michal Kraus a František Rigo odjeli spolu v záři 2001 do Ghany, -- Pět na stole v českých", Útěk a směnky Radovana Krejčíře, ---Byt Stanislava Grosse, --Tajný policejní tým Mlýn, -- Rátha s Kralovičovou,-- Miloslav Vlček dotaci, která skončila v soukromém hotelu v Harrachově.Tomáš Melich mecenáš Sociální demokraci, Vlivný politik ČSSD Miloslav Mrština vlastnil v Náchodě několik let vykřičený dům, Tomáš Melich , OKD Sobotka, FK Marila Příbram. Linka Paroubek - Ďuričko - Starka - Pitr – Mrázek,,Kluci Kočkovy, Bohumír Ďuričko, František Mrázek:, biolíh exčlenové ČSSD, B.Ďuričko (krycí jméno Lipan), který na křtu Paroubkovy knihy zastřelil V.Kočku ml.--- Paroubkův přítel Jan Dostál, který byl štědrým sponzorem Paroubkovy exmanžely.

A. Bocek 10.5.2018 6:27

Až střední třída pozná,

že ANO bude líp platí jen pro Agrofert, pak Babišovi nepomůže ani privatizace České televize.

M. Krátký 10.5.2018 9:10

Re: Až střední třída pozná,

kéž by jste měl pravdu a kéž by se tak stalo - hezký den

M. Hanko 10.5.2018 6:12

Dno

Tedy, jestli takhle vypadá dno, kam až můžeme spadnout, tak to je teda SUPER! :)

J. Holíček 10.5.2018 5:52

Není komunista jako komunista.

Jako vždy jde jen o nálepky. Ten komunista, co se přejmenoval nebo zaplul jinam, třeba do ODS, je samozřejmě ok.

Skutečností zůstává, že po vládě ČSSD a ANO se opravdu máme líp. A to znatelně. Autorovi se zřejmě stýská po bídě spravované ODS za pozdějšího snaživého přispění TOP.

J. Kulheim 10.5.2018 7:29

Re: Není komunista jako komunista.

Pane Holíčku budete se mít možná jetě lépe. Babíš vám dá "zdarma" jednu koblihu. Vy ji dostanete zdarma. Zaplatí ji lidé, kteří pracují.

Rád bych věděl co proto, že se máme lépe, udělala vláda pana Sobotky.

J. Holíček 10.5.2018 7:41

Re: Není komunista jako komunista.

Není vám to hloupé, takhle plkat, když na hlupáka nevypadáte?

Babiš je "Slibotechna s.r.o." a přisvojil si všechno k čemu ho donutili socani a neuměli to prodat.

Snad nevěříte, že budu vypisovat nějaké podrobnosti, které si můžete zjistit. Ostatně, běžně dostupné ukazatele jsou dostatečně výmluvné.

Hezký den. :-))

J. Kulheim 10.5.2018 7:54

Re: Není komunista jako komunista.

Já bych skutečně rád věděl co minulá vláda udělala proto, abychom se měli lépe. Vezeme se na vlně colosvětové ekonomické prosperity. Vláda na to má minimální vliv.

I. Širůček 10.5.2018 8:46

Re: Není komunista jako komunista.

Já bych zase rád věděl, co pro to udělaly vlády ODS. Pokud se nemýlím, tak v pětasedmdesáti procentech předčasně skončily skandálem. A ta co "přežila" , privatizoval metodou zhasnutí. A teď hádejte, kdo byl "nejblíže k lizu", když se zhasínalo?

J. Kulheim 10.5.2018 16:13

Re: Není komunista jako komunista.

or: J. Holíček Datum: 10.5.2018 5:52

"Skutečností zůstává, že po vládě ČSSD a ANO se opravdu máme líp. A to znatelně. Autorovi se zřejmě stýská po bídě spravované ODS za pozdějšího snaživého přispění TOP."

Toto napsal pan Holíček. Já jsem se pouze ptal, co vláda pana Sobotky pro to, že se máme lépe udělala.

Pokud se týká ODS, můžeme o tom věcně diskutovat. Pane Vermisi pochybuji, že byste toho byl schopen.

I. Širůček 11.5.2018 9:21

Re: Není komunista jako komunista.

Vaše pochyby chápu - není-li konkretní argument, zbývají ty abstraktní...

J. Kulheim 10.5.2018 8:23

Re: Není komunista jako komunista.

"Není komunista jako komunista."

Souhlasím. Komunista to není pouze červená legitimace. Je to zejména systém myšlení a pořadí hodnot. Komunisté některým berou, jiným z toho něco "rozdají". Ti, kteří berou cizí peníze jesou také komunisté. Kradou stejně.

J. Holíček 10.5.2018 15:28

Re: Není komunista jako komunista.

Zkuste to roubovat na lidi, ne na nálepku. :-))

L. Písařík 10.5.2018 4:36

Měl by ses ptát své ODS

proč skutečně nechce spolupracovat. Hlavní problém je Fiala, který se stále vidí premiérem. Přednášt o morálních zábranách - pohleďte za sebe, kolikrát jste účelově zablokovali jednání sněmovny.

K. Pavlik 10.5.2018 4:43

Re: Měl by ses ptát své ODS

Priteli moje babicka rikavala o mrtvych jen dobre a to byla (dnes to vidim) opravdu moudra zena.