4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dobrý a špatný konzum

Pracovní podmínky v pohostinství bývají tvrdší než v supermarketech a upíjení rukodělného ejlu v nóbl hospodě není hlubším prožitkem svátečního dne než nákup lahváčů v Kauflandu. Velebit první a zakazovat druhé je pokrytecké a povýšené.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 17.7.2016 23:35

Souhlas

Ale netřeba pošetile hledat v zákonech a nařízeních stvořených našimi volenými zatupiči nějakou logiku. Je-li tam přece aspoň nějaká, nejspíš došlo k omylu.

Prostě zákazem prodeje ve velkých kšeftech se dobroserové víc zviditelní, možná i nějaký politický bodík utrhnou a odborům se zavděčí. Navíc tihle dobroserové jsou už na takové příjmové úrovni, že je ono uzavření hypersuper nepostihne; do putyk i restaurantů ale chodí.

A v malých kšeftech jsou stejně akorát Vietnamci, ty chránit netřeba. Odbory se za ně neberou a oni by zákaz stejně porušovali, protože jsou pracovití a chtějí vydělat.

A navíc jde vlastně o prkotinu - těch pár svátků se dá přežít. Pokud ovšem dobroserové podle osvědčené salámové taktiky nepůjdou dál. Kupříkladu nemělo by být zavřeno v den Páně (pro bezvěrce - v neděli)? A neměla by být zavřena kina i divadla - i biletářky a herci chtějí být s rodinou ... takových blbostí vymyslí každý dobroser během hodiny tucty ...