5.5.2024 | Svátek má Klaudie


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
stan 11.9.2006 10:01

Re: nemoc, dovolená

Bohužel Julínek není takto jednoduché úvahy schopen.

pepin 11.9.2006 9:41

Re: Nedovedu pochopit

Ta těžká choroba znemožnila s. Pečenkovi hlásit se vedoucímu, jak popisuje nechápajicí JH. Aby dal rozhovor televizi, výsměšně se šklebil do kamery a pak odmítl převzít své odvolání, to už podivné podle JH není, zřejmě se mu trochu ulevilo. Nechápejte dál, JH !

Andy 11.9.2006 9:38

Re: Manažerská smlouva nerovná se automaticky jmenování do funkce - a naopak.

nějak veřejnosti uniká, že jmenování se týká pouze funkce, nikoliv pracovního poměru jako takového.

pepin 11.9.2006 9:35

Re: mno, víte - neznám už tak dobře Zákoník práce - ale ty náhlé- OKAMŽITÉ- a okamžitě doručené VÝPOVĚDI JSOU PONĚKUD PODIVNÉ.

Ne, opravdu neznáš dobře ZP, spíš neznáš vůbec nic, ale do všeho pindáš. Nejseš ty soudruh, soudruhu ?

raptor 11.9.2006 9:33

Manažerská smlouva nerovná se automaticky jmenování do funkce - a naopak.

Andy 11.9.2006 9:33

Re: Re: Re: Re: Re: Na jak dlouho, ptám se ?

Víme. Proto víme, že náměstek ve státní instituci podléhá stejným zákonům jako každý jiný. Manažerská smlouva se po odvolání lehce změní v normální pracovní smlouvu. Pánové mohou pracovat na přidělených místech, případně odejít, pokud se jim to nelíbí. Pokud by měli manažerskou smlouvu, tak tam bývá série povinností, která zpravidla začíná přesným popisem, jak musí být manažer k dispozici.  Zlatý padák, pokud se dotyčný vrátí ( třeba po třech měsících) je stejné odstupné jako každé jiné ( zejména ve státní instituci) a podléhá režimu Zákoníku práce. Pokud náměstci nemají tzv.manažerskou smlouvu a platí pro ně výpovědní lhůta tří měsíců, pak jim nic nebrání pracovat na místě určeném zaměstnavatelem, což vzhledem ke kvalifikaci těch dvou nebude problém. Až se milostivě dostaví do práce a vysvětlí všechny nesrovnalosti včetně falešné adresy. Například. Zatím to vypadá na hrubé porušení pracovní kázně a padák "na paragraf".

Jakub Vosáhlo 11.9.2006 9:32

Co je Pečenkovi?

Netušíte někdo, jaká to těžká choroba pana Pečenku zklátila, že ani nemůže přejímat korespondenci?

třetí 11.9.2006 9:22

Re: Re: Re: Re: Na jak dlouho, ptám se ?

Pracuji, pane. Jo, toho odchodného. Tedy pokud je fce jmenovaná je zpravidla vystavena manažerská smlouva (zlatý padák). Ne-li, platí výpovědní lhůta tří měsíců. Nemá-li zaměstnavatel práci odpovídající kvalifikaci, může odešlý pobývat tři měsíce doma za plného platu, víme ?

A.D. 11.9.2006 9:15

Re: mno, víte - neznám už tak dobře Zákoník práce - ale ty náhlé- OKAMŽITÉ- a okamžitě doručené VÝPOVĚDI JSOU PONĚKUD PODIVNÉ.

No, zatím se měnili náměstci a vůbec lidé na vyšších funkcích ministerstva zdravotnictví pokaždé vzápětí poté, co se měnil ministr. A to i tehdy, když byli starý i nový ministr z téže strany. Nechápu, co je tak divného na tom, že nový ministr z jiné strany si nechce nechat v resortu "pátou kolonu", obzvláště jedná-li se o Rathovy lidi..?

A.D. 11.9.2006 9:12

Re: Nedovedu pochopit

A že to musela být těžká choroba, která je přepadla přesně v den, kdy se měnili ministři, že? Na takovou náhodu snad nevěříte..

Jinak že něco podobného udělala naše pomocná skladnice, když jí hrozil vyhazov, to bych ještě pochopila, ale ministerský náměstek by se snad mohl umět chovat.. :-(

loula 11.9.2006 9:09

Re: Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Poněkud nechápu vaší reakci. Já se přeci Paroubka ani slovem nezastávám, myslím, že potom, co vyvádí, prostě nemá právo  být premirem. To ale nic nemění na tom, co jsem napsal, totiž že ODS jej tlačila do demise, kterou Klaus označil za nezodpovědnou.

Andy 11.9.2006 9:07

Re: Re: Re: Na jak dlouho, ptám se ?

tak odpovíte, člověče ?

Ladislav N. 11.9.2006 9:04

Re: Považuji jaksi za samozřejmé,

Mirek Topolánek: Paroubek je nemocný člověk

Sam Křepelka 11.9.2006 9:03

nemoc, dovolená

pokud je mi známo, má nemocný povinnost doručit v případě pracovní neschopnosti příslušný doklad ( neschopenku ) ve lhůtě 3 dnů svému zaměstnavateli. Pečenka tak neučinil. V případě dovolené o nástupu na ni rozhoduje zaměstnavatel. U náměstků ministra tak může učinit pouze jejich nadřízený, tedy ministr. V kanceláři ministra tak musí být doklad o přidělení dovolené, protože jinak nemůže mzdová účetní takovou dovolenou proplatit. Jestliže doklad není, jedná se o klasické "A".

loula 11.9.2006 8:50

Považuji jaksi za samozřejmé,

že když je uváděn nový ministr do funkce, tak pracovníci ministerstva jsou k disposici, a náměstkové mají nachystaný papír, co se podařilo, nepodařilo, co je rozpracované a ministr s nimi v co nejkratší době udělá poradu, kde jim třeba oznámí, že končí a na jejich místa přijde někdo jiný. Ministr na to má plné právo. Nemocný náměstek sice nemusí o berlích lézt na ministerstvo, ale může se s ministrem spojit telefonem.

Jen jsem nepochopil poslední odstavec s tou demisí. Pokud vím, tak ODS Paroubka tlačila do demise ihned po volbách, ten oponoval, že podání demise podle požadavku ODS by nebylo v souladu s ústavou, nicméně řekl, že demisi nabídne. A president zcela správně řekl, že ji nepřïjme, že by to byl  nezodpovědný krok.. Proč tedy ODS Paroubka do toho tlačila? A proč se autor o těchto okolnostech ani nezmínil?

Andy 11.9.2006 8:48

Re: Re: Re: Na jak dlouho, ptám se ?

Warum ?

třetí 11.9.2006 8:46

Re: Re: Na jak dlouho, ptám se ?

Hrubě se pane plete.

Levap 11.9.2006 8:45

Re: Deset důvodů, proč jserm pro Topolánkovu vládu

Lehce pomatené!

třetí 11.9.2006 8:45

Re: asi jsem ze staré školy

Vraťte se do Ulmu, pane, tady se jedná o vládu a parlament. To je jiné kafe než klinika. Tady nemusíte nic umět, cožpak Langer či Tlustý řídili byť trafiku ?

baci 11.9.2006 8:45

k práci ministerstva-zákon o neziksových nemocnicích

jsem si prošel archiv a z dubna letošního rokujsem našel svůj článek,kde jsem upozornoval na rozpory v zákonně,myslím že to nekde vyšlo v NP.Jinak je to k dispozici na mém blogguhttp://bakala.mediblog.czzde je znění:  

Osobně nejsem proti neziskokovým nemocnicím ,tak jak jsou známé v zahraničí "non for profit",ale ne ve znění přijatého zákona, neziskové nemocnice "non for profit" ,by mohly býti alternativní volbou pro zřizovatele ,ne však státním diktátem. Podle zákona-který všem doporučuji přečíst-já ten zpropadený zákon pečlivě četl,se prý nemění "forma vlastnictví" Co to je "forma vlastnicví", pamatuji se matně ze ZŠ (v 60tých letech), že nás učili o vlastnicví státním, soukromém, taky smíšeném a kolektivním... Co z toho si mám vybrat v případě neziskovek? Zákon zavádí zcela novou právní formu, která se dosud v právním řádu prostě nevyskytuje. Zcela zásadním způsobem omezuje vlastnická práva, přičemž přenáší kompetence na stát (MZ) a profesní organizace, aniž by stejně delegoval i povinnosti a odpovědnost při správě majetku. Pro tuto novou právní formu neplatí explicitně podstatné právní normy, které se vztahují na všechny ostatní právnické osoby (např. Zák. o konkursu a vyrovnání,Zákoník práce), atd., atd. Zkrátka - ten zákon je tak strašlivý paskvil, že ani pan ministr opravdu vážně neuvažuje o tom, že by něco takového někdy začalo fungovat v praxi. . Říká se tomu:"Boj za "bezplatné zdravotnictví"". V poslední době jsem začal číst návrhy na prováděcí vyhlášky daného zákona,které se týkají vybavení společných vyšetřovacích složek/rtg odd.,odd.nukleární medicíny,laboratoře atd./počtu lékařů,sester.velikost místností -vše je hrozivě naplánováno do posledního detailu a připomína  výtvor Státní plánovací komise. Jeden ekonom v renomovaném časopisu napsal "zákon o neziskových nemocnicích se podobá situaci na Balkáně v době nadvlády Turků kteří,dali zcela dobrovolně vybrat poraženým"buď přestoupíta na naši víru a potom bude mít nižší daně ,ne-li těžko se vám povede!"

Andy 11.9.2006 8:44

Re: Na jak dlouho, ptám se ?

no, to odchodné v tom případě budou muset vrátit, vážený. Když už tady máváte všichni tím Zákoníkem práce:-P

třetí 11.9.2006 8:42

Na jak dlouho, ptám se ?

Na jak dlouho si nově jmenovaní ministři bez důvěry staví nové týmy? Na dva měsíce ? Vžyť je to absurdní. Odvolaní náměstci dostanou odchodné. Za tři měsíce se vrátí a odchodné zase dostanou vyhození náměstci. Všechno platíme my. Uvědomte si lidi, že tato vláda důvěru nezíská.Vždyť je to jen absurdní divadlo. Dělají si z nás  všichni legraci. A národ jim to jak tupé ovce všechno baští.

Andy 11.9.2006 8:40

Re: Nedovedu pochopit

u vás ve vrátnici možná ne.

baci 11.9.2006 8:38

asi jsem ze staré školy

asi jsem ze staré školy a proto předpokládám,že když je očekáván nový šéf budou jeho nejbližší apolupracovníci.Je to o jisté kultuře.Kdysi jsem pracoval na klinice v Ulmu a když jsem měl přijet/střevo z východní Evropy/čekal na mně šef kliniky Evropsky uznávaný panprofesor  Adam a po přivítání mně provedl celou jeho klinikou a osobně mne seznámil,se všemi pracovníky od techniků pomocnic až ke 5 docentům a ot jsem byl jen doktůrek z česka.

Ladislav N. 11.9.2006 8:29

Re: Nedovedu pochopit ... - s tím my nic nenaděláme.

Tady to spíš vypadá, že se Rathovi soudruzi třesou o koryta a začali "hrát o čas"... ;-)

JH 11.9.2006 8:27

Nedovedu pochopit

autorovy výlevy! Je-li někdo nemocný nebo na dovolené, tak se asi nebude hlásit svému vedoucímu pokud mu dovolená nebo nemoc oficielně neskončí.Nechápu co je na tom podivného!! Asi jen to, že pravičácké šílení už nezná hranic, jak se třese na koryta, že!

Andy 11.9.2006 8:25

Re: Re: mno, víte - neznám už tak dobře Zákoník práce - ale ty náhlé- OKAMŽITÉ- a okamžitě doručené VÝPOVĚDI JSOU PONĚKUD PODIVNÉ.

ta osoba slyšela desítky let slova jako Zákoník práce, nárok, odbory- toto jsou jen důsledky, Ladislave. Demokracie. Všichni kecají do všeho, aniž by něčemu rozuměli. Když má NÁROK, tak má nárok. Herdekfilek;-P

Ladislav N. 11.9.2006 8:23

Re: Faust IP: 88.101.193.xxx

No jo, další osel, který bude svými kopírovanými výplody spamovat diskuse na NP... :-/

Ladislav N. 11.9.2006 8:21

Re: mno, víte - neznám už tak dobře Zákoník práce - ale ty náhlé- OKAMŽITÉ- a okamžitě doručené VÝPOVĚDI JSOU PONĚKUD PODIVNÉ.

Co to plácáte, osobo? Každý ministr si náměstka vybírá a odvolává podle potřeby. Zákoník práce si vetkněte třeba .. za drdol. ;-)

herdekbabka 11.9.2006 8:10

mno, víte - neznám už tak dobře Zákoník práce - ale ty náhlé- OKAMŽITÉ- a okamžitě doručené VÝPOVĚDI JSOU PONĚKUD PODIVNÉ.

oKAMŽITÁ VÝPOVĚĎ - MÁ MÍT SVŮJ PÁDNÝ DŮVOD -jinak se nedoplatíme -MY VŠICHNI -  atýká se to i ministerských úředníků - navíc - nečekanost po tak dlouhém čase obsazení postu ministra - vždyť na dovolenou má nárok každý. A TO ZVEŘEJŇOVÁNÍ - VŽDY´T NÁM PAN MINISTR Z ODS - UKÁZAL JAK TO BUDE SE ZÁKONY - KDYŽ POVLÁDNE ODS - CELÁ KAUZE DOST SMRDÍ A JE JEN DOBŘE ŽE JE    P Ř E D   V O L B A M I   DO SENÁTU A DALŠÍMI. Zákoník práce přece schvalovaji i poslanci ods - a teď nám dokazují  JAK TO MYSLÍ VÁŽNĚ. MĚLI BYCHOM SI UVĚDOMIT - CO PRO ZAMĚSTNANCE NASTANE - BUDOU-LI zaměstnavatelé pokračovat podle tohoto vzoru.