3.5.2024 | Svátek má Alexej


Diskuse k článku

POLITIKA: Do voleb zbývá rok

První část volebního maratónu je za námi a zbývá zhruba rok, aby se podařilo zastavit nebo alespoň zmírnit vítězné tažení Andreje Babiše a jeho ANO ve volbách do PS ČR. Nepříliš přesvědčivé vítězství ANO v krajských volbách by nás nemělo uklidnit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Čech 25.10.2016 14:57

Re: tak takhle nad Babišem nevyhrajete

Ona ta značná část národa by spasitele nehledala a hledat nemusela. Musela by však mít podmínky k tomu, aby mohla prosadit svou většinovou, chcete-li značnou vůli. Tyto podmínky a tuto možnost nemá. To jen kvůli čl.5 a čl 18, odst.1 naší ústavy. Proto hledá spasitele, který je této ústavy - právnického paskvilu zbaví a nabídne občanům (nikoliv politickým stranám) ke schválení v referendu ústavu naprosto jinou. Demokratickou.

P. Čech 25.10.2016 14:52

Re: tak takhle nad Babišem nevyhrajete

Ale má jednotící ideologii, jenže ta není politická a Vy ji asi záměrně odmítáte vidět.. Samozřejmě se rozpadne. Záleží na tom kdy. Zda za rok, nebo za sto let.

P. Čech 25.10.2016 14:50

Re: tak takhle nad Babišem nevyhrajete

Jako nový svěží vítr vystupovala v době svého vznuiku i TOP 09. A kam to pod vedením Kalouska dopracovala vidíte sám. Ono totiž nestačí jen mít přijatelný program. Ten program je nutno také plnit. A o tom to všechno je. Pokud nemůžete plnit svůj program jen proto, že musíte přistupovat na kompromisy, abyste se udžel u moci, je to špaté. Není to ovšem vina politických stran, ale politicckého systému.

M. Prokop 25.10.2016 10:07

Re: tak takhle nad Babišem nevyhrajete

S důkazy je to těžké, soudruhu Šejno, když má Bureš v rukou justici.

V. Vérosta 25.10.2016 7:39

článek mi opravdu inspiruje,

že bych pod jeho vlivem nakonec i já vstoupil do ANO? :-))))

A. Hrbek 25.10.2016 6:48

Autor je naprostý idealista

Jak ukazují výsledky současných krajských voleb vždy, se najdou někteří "politici" ze všech stran, kteří jsou ochotni se pro získání koryt spolčit s hnutím ANO. Samozřejmě, že pro "prosazení vlastních programů". Jde ovšem o vlastní program "politika" a ne o program voličů.

A. Bocek 25.10.2016 6:43

Všetci kradnú enem já čerpám !

I ten křiváček Ráth, lobysta Dalík , či čistotný Gross kradli řádově v miliónech . Pro IQ 85 a méně, miliarda má jeden tisíc miliónů.

J. Skála 25.10.2016 11:59

A víte Vy, pane Bocku

kolik je to bilion? To je totiž tisíc miliard a to nám ukradli Zelení za pomoci Sociální Demokracie, víme?

A. Bocek 25.10.2016 12:44

Re: A víte Vy, pane Bocku

Vím je to díky 180/2005 Sb.

P. Dvořák 25.10.2016 4:13

Nikdo u nás nevyhraje volby tím,

že se jako správný omezenec omezí jenom na pomlouvání politického protivníka.

Řeknu to jinak: Po té roční euforii a následné šestadvacetileté politické a osobnostní bídě, nabídněte někoho, komu lidé uvěří i z jiného důvodu, než že psal dobré texty k písním zemřelého skladatele.

P. Maleček 25.10.2016 3:28

Volba Babiše je projevem msty za lži demokratických stran.

Jsem přesvědčen, že mnohem větším nebezpečím pro demokracii než Babiš je ovládnutí v názvu demokratických stran politicko-byznysovými mafiemi. Zničilo to ODS - z názvu prý občansko demokratickou stranu, nyní tento jev chroustá Lidovce a hlavně ČSSD.

Stačí se podívat na čela krajských kandidátek těchto partají. Ve většině figury lokálně známé zneužíváním veřejných funkcí a taky často totalitně neomalenými metodami vládnutí či zneužíváním sociálně a mentálně slabých skupin, hlavně Romů a dělnických důchodců.

Značná část občanů je těmito jevy silně znechucena a tak často víc z pomsty lživým a stát dojícím demokratickým partajím, než z přesvědčení či obdivu volí právě Babiše.

Autor se mýlí v tom, že prý občané nevědí o Babišových lumpárnách s jejichž pomocí získával majetek a moc. Vědí, ale protože Babiš svou touhu po moci nijak nezakrývá, vadí jim to méně než už profláklé lži prý demokratických partají, že jim prý jde o blaho a službu občanu.

A tak chce-li ten spolek Na (prý) obranu demokracie skutečně něco udělat nechť přestane strašit Babišem a nutí v názvu demokratické partaje přestat lhát a krást. Když toho nechají zmizí i fenomén Babiš.

A. Alda 25.10.2016 8:43

Máte pravdu.

Ovšem vyhánět čerta ďáblem se nevyplácí.

V. Plocek 25.10.2016 1:35

POLITIKA: Do voleb zbývá rok

Opět další "přítel" p. Babiše. A vypadá to, že také on má strach z řiditele firmy. Ani on si nechce připustit to, že díky všem současným politikům by mohl Babiš získat další body a co je horšího, že jich může být více než nyní předpokládáme. Místo aby varoval politiky před dalším sebe zesměšňováním a tím přenecháváním bodů Babišovi tak dští síru proti

V. Plocek 25.10.2016 1:39

Re: POLITIKA: Do voleb zbývá rok

Místo aby varoval politiky před dalším sebe zesměšňováním a tím přenecháváním bodů Babišovi tak proti němu dští síru a tím mu vlastně dělá propagaci k získání dalších bodů. Jen doufám, že bude pokračovat současný trend hodnocení politiků a voliči sami rozhodnout v parlamentních volbách.