30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Do církví je třeba investovat

Tance kolem zdanění církevních restitucí potvrzují smutnou pravdu: česká politika spočívá ve vytváření emočních vln, které mají zajistit hlasy, nicméně sám předmět emocí není pro státní pokladnu stěžejní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
A. Reček 28.1.2019 10:17

Re: Co jsou ty "tradiční křesťanské hodnoty"?

Vy skutečně neznáte co jsou to křesťanské hodnoty? Vždyť to ví kdejaké děcko, které se vyučuje v náboženství. A je jedno zda v katolickém či evangelickém!

A. Reček 28.1.2019 10:14

Před volbami nutno zaujat pozornost voličů na sebe!

No a o toto se nyní snaží hlavně komunisté, část socdemáků a Okamurovci. Už vloni v létě přišel s nápadem, jak církvím kvůli restitucím znepříjemnit život ministr M. Toman (ČSSD). Tento staronový ministr zemědělství (dá se říci dědičný, protože už jeho otec byl před r.1989 ministrem zemědělství ve Štrougalové vládě), podal návrh na audit církevních restitucí, který by měla provézt speciálně zřízená komise. Zatím tato komise asi neúčinkuje, protože by stála dosti peněz. No a nyní komouši vytáhli na veřejnost boj za zdanění restituovaných církevních majetků. Mlčí však o faktu, že na rozdíl od obyčejných restituentů, církve díky Klausovi nemohly po dobu 2O-ti let čerpat žáden finanční výnos z navrácených lesů či polí! V nich totiž ještě hospodařil stát! V tu dobu si to velice pochvaloval premiér Paroubek. Tedy v této kauze jsou komouši úplně vedle!

J. Vintr 28.1.2019 10:12

Re: Komu asi fandí?

Vy taky "toužíte po majetku" když požadujete mzdu za práci, abyste měl z čeho žít?

J. Vintr 28.1.2019 10:10

Re: Odluka státu od církve,

Jedna z obecně rozsirenych lží o katolické církvi. Neměla s upalováním čarodějnic vůbec nic společného.

I. Schlägel 28.1.2019 10:09

Re: Dík autorovi

Informací i ze strany předkladatelů zákona bylo více než malé množství. Stačí ten veřejný prostor sledovat a v případě zájmu se sám dopídit. Při vědomí skutečnosti, že tato disciplína (pídění se po informacích) se v Čechách i jinde moc nenosí.

I. Schlägel 28.1.2019 10:06

Re: Nepleťte si pane autore

V tom s Vámi souhlasím, nicméně pokud islamisté s gustem vraždí mimo jiné i křesťany, je smysluplné na jejich obranu něco podniknout. Nakonec existují poměrně časté hraniční situace, ve kterých se zoufalý ateista dostane do takového rozpoložení, že mu nezbývá než volat "Pan Bože za co?!!!"

V. Pokorný 28.1.2019 9:43

Re: Jakékoliv

Zdravím. V čem se pletu? Mějte se.

J. Kavalír 28.1.2019 9:43

Re: Co jsou ty "tradiční křesťanské hodnoty"?

A víte proč nastavují i druhou tvář? Aby neměli křivou hubu.

A. Reček 28.1.2019 9:28

Re: Jakékoliv

Je vidět, že v této kauze nevíte zhola nic podrobnějšího.

P. Zinga 28.1.2019 9:28

Co jsou ty "tradiční křesťanské hodnoty"?

Které z těch hodnot jsou exkluzivně křesťanské?

Snad jediná: dostaneš-li přes hubu, nastav ji znova. Ale: církev byla poslední, kdo se toho držel. Viz Hus.

M. Hoblík 28.1.2019 9:27

Odluka státu od církve,

rehabilitace upálených čarodějnic! A Halík je namydlený...

V. Pokorný 28.1.2019 9:12

Jakékoliv

blafy, i podobných lidí jako je pan Mlejnek, nemohou, podle mne, zastřít to, že tzv. a ještě v úvozovkách, církevní restituce byly restitucemi jen vzdáleně. Je to dárek od kolaborantských pslanců tzv. demokratických stran církvím. Dárek! Ne restituce. Nikde jsem neviděl ani nedohledal seznam výčtů položek, kterými by církve doložili své pofidérní nároky. Prostě žádný výčet. Navíc byly odsouhlaseny jen díky hlasu jednoho pravomocně odsouzeného poslance za ODS, kterého kvůli tomu přivezli do sněmovny z vazby. Hned potom šel do vězení. Asi tolik. Fuj.

F. Navrátil 28.1.2019 9:09

Komu asi fandí?

Autor správně postřehl, že mnozí zastánci zdanění církevních restitucí jsou bojovníci proti islámské invazi a za zachování evropské anticko-židovsko-křesťanské civilizace. Problémem je, že touha po majetku, slova papeže Františka nebo pátera Halíka vůbec nepřinášejí jistotu, zda katolická církev má zájem na obraně evropské civilizace.

K. Janyška 28.1.2019 9:08

Já horuji za kulturní hodnoty. Ty náboženské neuznávám.

Jsou to hloupé lidské výmysly... Dzp.

J. Pokoutný 28.1.2019 8:34

Re: Nechce Mlejnek, aby lidé katolikum

Vrať se do Irska, Kelte (nebo na Ukrajinu, případně k jezeru Lob-nor, zam je také našli)!

J. Pokoutný 28.1.2019 8:32

Zákonem stanovená zlodějina

nepřestává být zlodějinou!

K. Horák 28.1.2019 7:45

Nechce Mlejnek, aby lidé katolikum

platili za autorska prava je Stedremu dni nebo treba k Vekikonocum ?? :-D:-D Vi, ze jsou to stejne ukradene pohanske slavnosti. Jsk typicke pro katolíky.

K. Horák 28.1.2019 7:42

Re: Dík autorovi

A vy vite, jak na to číslo 59 miliard Kalousek přišel ? Mela to byt nahrada za nevydany majetek. Je nekde prehled nevydaneho.majetku a jeho oceneni? Jak je mozne, ze se ruzne casti katolicke cirkve o ten nevydany majetek stejne soudi ??

J. Vavrochová 28.1.2019 6:22

Re: Dík autorovi

Máte pravdu, paní Procházková, ale oni se politici, ani ti z KDU ČSL, nikterak nesnažili a nesnaží seznamovat veřejnost s obsahem onoho "restitučního" zákona, ale každý z nich jen žvaní a žvaní, nic konkrétního neřka. Pak se nelze divit, že není brána v potaz odluka církví od státu, která je podstatným obsahem této, byť podivně a pozdě prosazené, právní normy; vyzdvihovány jsou pouze finanční prebendy.

R. Langer 28.1.2019 6:18

Nepleťte si pane autore

odpor k islámu s podporou křesťanství či "jeho hodnot". Odpor k islámu musí mít svobodomyslný inteligentní člověk automaticky, protože takový člověk neuznává žádná totalitní zřízení, to ovšem s křesťanstvím nijak nesouvisí,ba troufnu si říct, že je to naopak.

J. Kanioková 28.1.2019 5:12

Naprostý souhlas.. přesně..

I. Procházková 28.1.2019 0:53

Dík autorovi

za skvělý článek, četla jsem ho už v pátek v tištěných Lidovkách. Někteří lidé opravdu netuší, jak to s těmi "církevními restitucemi" je, domnívají se, že snad církve dostanou každý rok 59 miliard (taky nic nevědí o budoucí odluce církve od státu). S církvemi si lidi spojují jen bohoslužby v kostelích a zapomínají na nemocnice, hospice, domovy důchodců, charitativní služby ...