21.5.2024 | Svátek má Monika


Diskuse k článku

POLITIKA: Dívenka a Machiavelli

Rámus, který vyvolalo rozhodnutí Karolíny Peake odvolat tři vedoucí pracovníky ministerstva, mezi nimi 1. náměstka armádního generála Vlastimila Picka, mi připomíná počátky úřadování Daniely Kovářové ve funkci ministryně spravedlnosti.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
R. Langer 19.12.2012 12:59

Re: Hraběcí rady

Jo, až mi z toho smíchu běhá mráz po zádech... :-(

E. Sevrát 19.12.2012 12:05

Re: Nechápu ten pokřik kvůli gen. Pickovi.

Ale, na ústavu,zákony a věrnost ČSSR  přísahal i Václav Havel když se stal presidentem ČSSR,pak ovšem svou přísahu pružně zradil.

P. Novotný 19.12.2012 11:51

Je vidět, že i pan Jemelík dokáže i v krátkém článku

vystihnout podstatné od nepodstatného :)

J. Chaloupka 19.12.2012 11:20

Nechápu ten pokřik kvůli gen. Pickovi.

Slouží lidu už 30 let, takže přísahal ještě československé SOCIALISTICKÉ republice. Kromě toho byl v armádě celou dobu, co se tam plýtvalo našimi penězi, jako nikde jinde. Jestlipak má ještě ty slipy s monogramem? No a co se týče jeho statečnosti, tak nám ukázal na letadlech Casa, že uniforma je bližší než čest. Takže když na něj naléhali, tak je nakonec "potřeboval". Ještěže za války jsme měli vojáky, kteří opravdu bojovali. Picek mohl ukázat, že umí bojovat a třeba se i obětovat, ale neukázal nic. Tak proč nad ním truchlit?

V. Němec 19.12.2012 8:45

Tak, vše se mění

a skutečnost časem se vyjeví. I pán čistý se nám projevil. Byl čistý dokud nic nečinil, ale jakmile se dal do práce, tak se zasvinil až se z toho zvedá žaludek.

I. Schlägel 19.12.2012 8:00

Re: Hraběcí rady

Vy jste veselá kopa, to se musí nechat.

E. Došlík 19.12.2012 7:38

Re: Hraběcí rady

Pane Pavlovský,

"Předseda vlády neměl připustit..."; to měl raděj připustit pád vlády a nástup koalice ČSSD-KSČM?   To byste chtěl? No a proč ne! Tady tento systém můžou uznávat jen hlupáci, anebo spřízněné duše vládnoucí mafie a rychlozbohatlíků . . .,

P. Maleček 19.12.2012 7:30

Jasné jak facka - filozofovat netřeba

Karolina Peake je figurka zcela zpitá mocí a pro moc ochotná udělat cokoliv. Toho si nemohl nevšimnou Kalousek, skutečný šéf vlády a tak ji zapojil do svého hejna za funkci a moc k čemukoliv ochotných lidí. A to bez rozdílu pohlaví, aby se to někoho, či spíš nějaké nedotklo. Cíl je jasný. Na obraně obnovit penězovody ke Kalouskovým kmotrům, které Vondra odklonil ke kmotrům ODS a za to byl Kalouskem zlikvidován přes PROMOPRO. Jasné jak facka, žádného filozofování netřeba.

P. Pavlovský 19.12.2012 4:57

Hraběcí rady

"Vina Petra Nečase je ovšem větší než mravní selhání mocí zaslepených zběhů: jako předseda vlády neměl připustit, aby v ní měl tři ministry se spornou legitimitou."

O žádné mrabvní sehání zde nejde, právě naopak.  Poslanci LIDEM na začátku přísahali voličům jednat v jejich prospěch, a to v duchu slibů, jež jim VV před volbami daly. Bárta a spol se od předevolebního programu VV radikálně odklonili, K. Peake a spol. u něj naopak setrvali. Zůstali v koalici, uzavřené po volbách, nepřeběhli k opozici!

Jejich legitimita je sporná stejně tak málo, jako byla sporná legitimita Rumlovy US (většina dosavadního posl. klubu ODS) po "sarajevu".

Chceme-li jít dál do minulosti, pak na jaře 1991 legitimita všech, kteří byli v roce 1990 zvoleni za OF: LDS, ODA, ODS, OH. Ti všichni nebyli v parlamenmtu o nic legitimnějí, než je v něm dnešní LIDEM: Vydělili se z původní kandidátky a založili nové strany!

"Předseda vlády neměl připustit..."; to měl raděj připustit pád vlády a nástup koalice ČSSD-KSČM?   To byste chtěl?

L. Krajicek 19.12.2012 4:18

Odměny nepochybně budou.

Neboť stále platí: "Zdroje jsou!"

J. Vavrochová 19.12.2012 4:01

Vejmi přiléhavě vystiženo!