29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Die Fahne hoch!

Jak napsal náš spolupracovník Jan Schneider v LN, v diskuzi nejen v izraelském Knesetu upoutá pozornost a mediálně vyhraje ten, kdo první do projevu nějak zamontuje holokaust.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
M. Valenta 2.4.2019 13:44

Stejný muster jako Zeman

Účel článků pana Vlka zdá se být jediný - aby se to pod ním řádně semlelo, což se daří.

A. Alda 2.4.2019 13:41

Ano, má pravdu.

Mezi sovětskou vlajskou a rudou vlajkou dělnického revolučního hnutí se muselo rozlišovat, ale jen při vyvěšování velkých praporů na úředních budovách. Na okna si lidé byli "povinni" vyvěšovat vlaječky dodané občanským výborem, což byla vždy československá a sovětská vlajka (možná v jiných městech ne sovětská, ale rudá, čert ví). My jsme ty vlaječky nevyvěšovali. Počátkem 70. let za námi pravidelně chodíval jakýsi zmocněněc občanského výboru, že je ještě nemáme vyvěšené a že je vyvěsit máme, ale pak přestal chodit. S jakou argumentací ho táta vyhazoval, to se nepamatuji, respektive jsem to asi nikdy nevěděl. Ale časem otravovat přestal. A nikdy jsme z toho žádný problém neměli.

V. Vlk 2.4.2019 13:41

Re: Jak to myslíte?

Žádných psychiatrů .To ani omylem. To vyhlásili "vzdělanci" z genderovek . Psychiatry do toho nemotejte.

A. Alda 2.4.2019 13:36

Inu EU

S Evropským svazem jak s jedovatým plazem!

A. Alda 2.4.2019 13:35

Dobře jste to napsal.

Jako obvykle.

Jen podotýkám, že naprostá většina spoluobčanů tu písničku, co ji na začátku jmenujete, vůbec nezná. Doufám, že mne nikdo neudá z propagace fašismu a rasismu a xenofobismu a komunismu a kdovíčehoještě, když na ni dám sem link:

https://www.youtube.com/watch?v=PfjGB5Wn76A nebo i s překladem:

https://www.karaoketexty.cz/texty-pisni/hymny/horst-wessel-lied-hymna-nsdap-666988

Stojí to za poslech, aby si bylo možno všimnout, jaká to byla hovadská doba. A varovat se toho, aby se nám sem v trochu jiném převleku vrátila.

J. Hajský 2.4.2019 13:07

Bezva článek.

Jó, ta dřevěná podloubí proti padající omítce dobře pamatuji. Ta měla něco do sebe. To se při dešti dalo dojít v suchu z Těšnova až na Karlák. Deštník se otevíral jen při přechodu ulice.

P. Princ 2.4.2019 12:57

Re: Nikdy jste nebyli pryč.

a nebudem. Neboť generování dalších a dalších variant NWO je věčné a georaficky neomezené. Některé ze rozpadají bez povšimnutí, jiné anihilují s opačně polarizovanými, další chcípají po desetiletí i déle.

P. Jaroš 2.4.2019 12:43

Re: Česko degraduje něco úplně jiného,

Přesně tak, pane Zimo, jen někteří Češi vytáhnou hlavu z Moskevské, hned hledají jinou teplou Brusel...

P. Zinga 2.4.2019 12:35

Chcete se zdravě naštvat?

Tak se podívejte, co je pod touto EU směrnicí

Letter Box Directive 2019/47/AFD

Stručně: nařízení o jednotné formě, rozměrech a umístění domovních poštovních schránek.

V případě, že jsou ve vstupních dveřích, musí být škvíra na dopisy upravená tak, aby nemohlo dojít k poškození zdraví doručovatele-lky domácími zvířaty.

J. Nový 2.4.2019 12:22

Re:

Přesně tak. pokud by někdo záměrně vypustil tyto lži:

V táboře v Letech bylo SS komandy zavražděno 30000 cikánů

nebo: ve druhé světové válce zahynulo pouze pár desítek tisíc Rusů

nebo Trump a Zeman vypouští z huby pouze samé lži

Tak toto jsou jakési "pozitivní" lži a nikdo výás za ně nebude odsuzovat, či dokonce trestat. Ani cenzoři vám to zřejmě nesmažou a budou se raději tvářit, že to nevidí.

J. Nový 2.4.2019 12:15

Re: Je to pořád dokola,

Fakt myslíte, že když za komošů šli demonstrovat chartisti a odpůrci bolševického režimu, tak že tím chtěli dehonestovat soatní spoluobčany?

Hmmm.....to si nemyslím

J. Jurax 2.4.2019 11:58

Krmíte trolla ...

J. Jurax 2.4.2019 11:55

No jo, vždy platilo a dodnes platí, že můžete lhát kdykoliv a kdekoliv, pokud lžete SPRÁVNĚ. Kritérium správnosti je arciť v čase i prostoru proměnné.

M. Prokop 2.4.2019 11:54

Re: Ano, jsme členové NATO,

Jestli mně, tak já mám Hřiba za zmrrda, ale kvůli tomu mne neexcituje vlajka NATO.

M. Prokop 2.4.2019 11:51

Re: Je to pořád dokola,

To je normální, oni se ti protestující obvykle snaží dehonestovat ty tleskající. Moje teta/tvoje teta. :-P

J. Jurax 2.4.2019 11:50

Tata ty vlajčičky fasoval na uličním vejboru, a zadarmo, tam snad měli ty správné instrukce!

Nebo ty správné instrukce máte Vy? Že jste se tehdy nestavil na vejboru, aby tam netápali?

M. Prokop 2.4.2019 11:49

Re: Tentokrát, pane Vlk

Souhlas.

M. Prokop 2.4.2019 11:48

Re:

V praxi jo, málokdo měl ty fangle dvě. Oficiálně to tak ale být mělo, to má Šejna pravdu.

J. Jurax 2.4.2019 11:45

No jo, příroda je mnohotvárná a nikoliv neomylná, semtam stvoří mutaci či zmetek, naštěstí s celkem zanedbatelnou četností, no ... :-) ... ovšem hlavně potřebují psychiatra ti, kdož na základě oněch dobrozdání žádají sedmdesát osm různě označených hajzlíků a volbu pohlaví ne dřív než po dosažení zletilosti, případně jeho změnu každé ráno podle momentální nálady a takové podobné ...

A profesor Vondráček kdysi řekl něco v tom smyslu, že normální je vlastně být lehce nenormální, poněvadž lehce nenormálních je nejvíc ... ovšem třeba dvanácté či kolikáté pohlaví není jen lehce nenormální, to je nenormální fest ...

M. Šejna 2.4.2019 11:41

pane Juraxi

v tom případě jste vyvěšovali sovětskou vlajku v rozporu s tehdejšími předpisy. Dalo by se říci, že jste byli pro úřady horlivější, než bylo nutné.

S. Rehulka 2.4.2019 11:36

Re: Tentokrát, pane Vlk

Zdravím a děkuji pane Povolný ! Ona se ta bolševická propaganda zažrala pod kůži občanům tak, že si sami lžou, jen si neuvědomují, že lžou, protože SVOBODNĚ MOHOU !

J. Nový 2.4.2019 11:34

Re: Je to pořád dokola,

A vždy a za každé situace budou lidé, kteří budou nadšeně tleskat a jiní, kteří budou ostřažití, budou pochybovat a dokoce si dovolí, což je neslýchané, kritizovat!

Ovšem ti, kteří si dovoli kritiku musí počítat s tím, že budou dehonestování, tleskající částí spoluobčanů. Buďto to budou rozvratné živly, podkopávači nebo náckové, rusofilcky.

J. Uzel 2.4.2019 11:28

Je to pořád dokola,

akorát ty fangle se mění.

J. Jurax 2.4.2019 11:27

No, nevím, když jsem byl pachole, my měli doma k vyvěšení, když nastal vyvěšovací svátek, toliko československou a sovětskou vlajčičku, neboť jsme měli okna na hlavní třídu Stalinovu, později Revoluční ... a domovní důvěrník osobně chodil v předvečer připomínat správné pověšení kvartýr po kvartýru. Kupodivu si už nepamatuju, kam podle reglamá která vlajka patřila, která doleva a která doprava.

J. Jurax 2.4.2019 11:16

Tak mně vadí ... pravda míň jak ty byvší srpokladivové rudé, ale vadí ... proč všude zdůrazňovat náš status podřízené gubernie, že ... jenže jsem euroskeptik, ti, kdož o patřičném zafanglení rozhodují to vidí holt jinak ...

M. Šejna 2.4.2019 11:15

špatná pamět pana Vlka

na tramvajích (a nejen na nich) visely o svátcích vedle československých praporů ještě prapory rudé coby symboly "dělnického revolučního hnutí". Nebyly to tedy prapory sovětských okupantů se srpem a kladivem.

Výjimkou byl svátek osvobození 9.5. a VŘSR. Tehdy visely i sovětské vlajky. O ostatních svátcích to byly vlajky rudé.

S. Netzer 2.4.2019 11:13

Nikdy jste nebyli pryč.

S. Netzer 2.4.2019 11:12

Re: Jinak na ruské ambasádě

Nejen z tohoto článku.

Z článků Vlka st. škytají tradičně blahem národovci, hejslovanisté a komouši.

V. Povolný 2.4.2019 11:06

Tentokrát, pane Vlk

musím mít výhrady k vašemu hodnocení situace. Vlajka NATO opravdu není totéž jako vlajka okupačního státu - SSSR nebo hitlerovského Německa. NATO je vojenská organizace, do které jsme dobrovolně vstoupili a slibujeme si od toho bezpečnost. Samozřejmě to není zadarmo, ale to snad není žádná novinka. Novinka není ani fakt, že dominantní silou v NATO je USA. Spojené státy, na rozdíl of Ruska a Německa, nás ale nikdy neobsadily a neokupovaly. Kritizovat USA je u nás asi zrovna v módě, ale realistický základ to nemá. Snad by bylo možné diskutovat o tom, jestli má být ta či ona vlajka na tramvaji, ale dělat z toho politickou aféru mi připadá úplně přes čáru. Z někoho, kdo se veřejně hlásí k našemu členství v NATO přece nelze dělat něco jako kolaboranta.

Zajímavé ovšem je, že proti vlajkám EU nikdo takto vehementně neprotestuje. Přitom snaha EU zasahovat do mašich záležitostí je evidentní, ale to zřejmě nevadí. Taková kritika asi není v souladu s oficiální doktrinou.

Mě vlajka NATO nevadí a nevadil by mi ani americký radar. Když tady budou Američani, tak tady nebudou Rusáci a to mi úplně stačí. Ostatně, stačí se podíval na Poláky, ti v tom mají jasno. My zřejmě ne.

M. Moravcová 2.4.2019 10:53

Re: Vlk musí být hodně nešťastný. Většina

Pan Vlk si nestěžuje, že jsme v NATO. Jen si stěžuje na neustálé lezení do prdele kdekomu. Tlumočíte jeho slova velmi špatně.