2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Hobo 22.2.2008 17:07

Poměrný systém

Tvrzení, že u nás existuje poměrný volební systém je poněkud odvážné. Jak do takového systému zapadají většinové prvky přijaté zemanoklausovskou velkokoalicí? Co já vím, nebýt jich, nebylo by ani volebního patu. Jak do poměrného volebního systému zapadá 5% klauzule?

Osobně vidím chybu ještě jinde. Formuloval bych ji do otázky: Kdo nasadí náhubek našim pilným zástupcům zákonodárcům? Svazují nás svými nařízeními stále více a více, aby nás co nejvíce ochránili před svobodou a zodpovědností, neboť jinak by neprokázali, jak o nás pečují a neukryli by své rejdy. Není tu totiž žádná, skutečně žádná moc, která by stála nezávislá nad nimi a brzdila jejich choutky.

Jenda 22.2.2008 17:47

Re: Poměrný systém

V porovnani s bruseli jsou co se narizeni tyce nasi poslanci bridilove. A tam mate naprostou pravdu, ze neni zadna moc ktera by stala ned bruseli brzdila choutky ojronormovacu.

fjertuch 22.2.2008 19:10

Re: Re: Stínové divadlo

R^Souhlas, bruselští úřednici, oligarchové moci Evropy!!

janik 23.2.2008 11:39

Re: Poměrný systém

Jedna šance tu je. Ve volbách 2010 nevolme ani ods a ani čssd. Pokud by se to povedlo a vypadli ze hry nebo byli co do mandátů rovnocení ostatním, situaci by to velmi změnilo. Bohužel si společnost spletla politiku s fotbalem a tak se fandí jedněm nebo druhým. Na výsledku je to pak vidět.