26.6.2024 | Svátek má Adriana


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Jimmy Keen 14.11.2007 18:33

Tak to poslední, co rebelové u Melounů chtějí, je svobodná diskuse

Diskuse ano, ale diskutujícími by byli jen oni. Ještě jsem neviděl mladého aktivistu aby svobodně diskutoval. Vykládá své pocity a na jakýkoliv protiargument reaguje tvrdě útočně s cílem zadupání oponenta do země. Pochopitelně osobní útoky, sppojování oponenta s vágně definovanými lobby (betonová, silniční, jaderná, kapitalistická, monopolistická, ziskuchtivá, uhelná atd.), snaha o umlčování oponentů - my tomu přece musíme věřit a né hledat chyby. Diskuse v pojetí mladých aktivistů se redukuje na vyjádření jednoho aktivisty z nejmenované NGO při projednávání protipovodnové ochrany: "já jsem tady nepřjel diskutovat, já jsem sem přijel to zakázat". Inu diskutér.

Jura Jurax 14.11.2007 17:28

Re: Zelené lze

Ale kdepak apendix - jsou to vyděrači s voličskou pidipodporou (kdyby se Katka JauJau nenechala zmlátit před kamerami, kdo slyšel o ní a o zelených?), kteří těží z našeho nedokonalého, neřkuli blbého volebního systému. A těží dobře - která strana má tak vysoký poměr ministr/poslanec? A třeba ve vztahu k energetice jsou zelení přímo zemští škůdci, jimž zelená ideologie vyplnila beze zbytku tu část lbi, kde u normálních lidí pozorujeme přítomnost mozku nezřídka i funkčního.

Irena 14.11.2007 17:09

Zelené lze

becně klasifikovat, jako apendix ODS.Slouží jako skladiště balastu, který když je náhodou třeba podpoří politické trávení.Až však svoji úlohu mouřenína jednou úspěšně ukončí, bude nemilosrdně odoperován a nikdo po něm ani neštětne.Kdo by také, když naše politická scéna podobnými slouhovskými pidistranami téměř přetéká a všecny prahnou po příležitosti toto omylem palamentní seskupení  vystřídat!!

Ludva 14.11.2007 12:01

Re: Re: Strana pana Moravce

Mluvil jsem o vyváženosti přístupu do veřejnoprávní televize. Je přirozené, že nejvíce prostoru dostávají parlamentní strany, které volila drtivá většina voličů - koncesionářů. Není to tedy nějaký omezený okruh. A naopak strany, které nevolí skoro nikdo, nemůžou přece chtít zabírat vysílací čas svými okrajovými názory. Mají zákonem přidělené časy na předvolební relace. To co předvedla ČT se zelenými, nemá obdoby. Stěžoval jsem si, ovšem zcela bez odezvy. Mám dojem, že ani soukromé televize si nedovolí protěžovat jednu stranu.

ljucina 14.11.2007 11:06

byl to dobrý pokus

jak uniknout hrobníkovi z lopaty pro všechny US, ODA, DEU a jak se ti Havlovi mazlíci jmenují, zelené volili jak odpůrci ODS (zejména), kteří nechtějí přece jen volit Paroubka, ale nesmrtelný Klaus je pro ně nestravitelný. A ejhle, podařilo se zblbnout část veřejnosti, která by jinak dala hlasy těm větším ostatním, a v parlamentu i ve vládě máme Kuchty, Džamily a Káči Jaujau, a za nimi huláká spratek Stropnický. Gratuluji všem jejich voličům, to se jim povidlo.

hal66 14.11.2007 11:03

BTW, není tím zmíněným Stropnickým...

myšlen spíš Matěj? Nejsem si jist, zda označení "nezralý oponent" je to pravé pro Martina Stropnického. (Přiznám se, že Matěje Stropnického jsem slyšel hovořit jen jednou, a to ještě krátce, takže v jeho případě si oprávněnost tohoto označení netroufám posuzovat.)

vládík 14.11.2007 10:44

Re: Strana pana Moravce

A ještě: pokud jste slyšel oficielní stanovisko, že právo hlásat své názory má jen omezený okruh osob (např. jen příslušníků parlamentních stran), měl jste se ihned ozvat. Toto tvrzení je v rozporu s ústavou  (a konec-konců i s faktem, že televizi /bezprecedentně/ platíme všichni)

vládík 14.11.2007 10:41

Re: Strana pana Moravce

Kdo a jak určuje "nárok" vstupu stran do televize?  Nebo koneckonců kohokoliv.  A navíc: Proč nás všech tak drze považujete za blbce?  Za ty nás považovali již vedoucí kádry té jediné strany. Podobnost čistě náhodná?

vládík 14.11.2007 10:39

Prosím:

1. O návod, jak se v tříčlenné koalici stoprocentně prosazuje názor každého člena (pokud nejsou názory všech tří členů identické). Děkuji. Jistě s povděkem návod přijmou všichni politici současné i budoucích koalic.  - Tedy pokud to nepíšete jen proto, že by vám více vyhovovala koalice ČSSD s kýmkoliv (a tedy v důsledku s Marťany - ehm, pardon s KSČ/M/).

2. O sdělení, která strana nemluví jinak v kuloárech a za zavřenými dveřmi a jinak na veřejnosti. - Já jen že za to kritizujete jen tu jednu.  (Ale možná je důvod obdobný, jako ad 1).

Díky za odpovědi - nezelený Vládík

Von 14.11.2007 8:32

Re: Opravdu "středový" článek.

Omluva - strany se blížilY. Musím si dávat pozor.

Ludva 14.11.2007 8:30

Strana pana Moravce

Zelené dostala do arlamentu hlavně Česká televize, která jim věnovala v předvolebních pořadech z krajů dobrých 14 hodin vysílacího času. Na ten neměli žádný nárok, stejně jako ostatní neparlamentní strany. Byli jako jediní vybráni do debat se řádně zvolenými parlamentními stranami na základě jakýchsi pofidérních průzkumů. Kritizoval to i nepochybný mediální odborník Vladimír Železný. Kolikrát jsem slyšel právě z ČT, že právo hlásat politické názory z televize, má ten, kdo byl řádně zvolen a jak to musí být vyváženo. Proč tedy ostatní neparlamentní strany nebo dokonce parlamentní US tento prostor nedostaly ? No a jak to dopadlo ? Všichni radikální nepohodlní kandidáti byli vyhozeni a zůstali kádři pana Bursíka a ODS.

Von 14.11.2007 8:30

Opravdu "středový" článek.

Po přečtení těch několika příspěvků v diskusi, je vidět, že si článek můžeme vysvětlit všelijak. Přiznám se, že jsem byl vždy zastáncem středové politiky, snažil se volit ty strany a hnutí, které se středu alespoň blížili, ale nyní vidím, že U NÁS se středová politika asi dělat nedá! Ze všeobecně známých důvodů jsem nikdy nevolil největší strany, ale U Zelených jsem už zavětřil a nevolil je. Na to, aby středová strana mohla být úspěšná, jsme totiž strašně málo tolerantní k názorům druhých a po více než čtyřicetileté totalitě máme velmi zdegenerovaný žebříček morálních hodnot. Takže dle mého názoru - bohužel -musí slušný člověk stále volit jen nejmenší zlo. Druhá možnost je, že naši potomci nebudou pitomci a vymyslí něco jiného, než je POLITIKA!

Tomas B. 14.11.2007 7:35

Nepochopil jsem, co vlasně pan Kopecký chce

Levicovější Zelené s permanentně revolučním programem, které budou volit pohrobci US-DEU a ODA??? Nebo o co jde? Místo Bursíka Stropnického? Proč by měla být úspěšná strana se softkomunistou Stropnickým v čele, když už jednu komunistickou partaj v parlamentu máme?

Zelené bych nikdy nevolil, nicméně si říkám pánbůh zaplať za Bursíka - je zřejmé, že by tam mohl být místo něho i podstatně větší idiot.

Petr 14.11.2007 6:42

Re: superzelenolěvicově kalený soudruh kopecký

Přesně jste to jednou větou vystihl.

I. 14.11.2007 6:36

Ten článek je o ničem,

dost pěkný slint.

honzak 14.11.2007 6:36

kdyby se ti

blbýskové chtěli mezi sebou pomlátit! Soudným příznivcům zelené strany doporučuji přečíst článek o Norské perle. Je velmi, velmi poučný.

Ostatním příznivcům zelené strany nedoporučuji nic. Oni sami nejlépe vědí co je pro ně i mě dobré.

nosál 14.11.2007 0:08

superzelenolěvicově kalený soudruh kopecký

pláče, že Bursík není ta pravá enviromentální síla , která přinese tu novou, zaručeně nejlepší revoluci, na jejícž světlé a zelené multukulti zítřky kopecký přídahá- a je za to dobře placený a často tiskem citovaný.