8.5.2024 | Den vítězství


Diskuse k článku

POLITIKA: Defilé uchazečů o trůn republikánský

Sám Spasitel snad nemůže sestoupit na zemi českou, aby z toho nakonec nebyla šaškárna. Přiznávám se, že jsem navzdory všem řečem o přímé volbě hlavy státu nevěřil, že k ní dojde.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Vozábalová 8.1.2013 22:18

Pane Frýborte,

ve Vašem článku by se našlo jen docela neparné procento tvrzení, se kterými bych nesouhlasila, respektive bych měla mírně odlišný názor. Vaše charakteristika pana Schvarzenberga je ovšem zcela excelentní, jen pevně doufám, že nemáte pravdu v tom, že ve volbě propadne.

Mám sice velké obavy, ale věřím, že snad lidi neztratili aspoň zakladní pud sebezáchovy - no, kéž by!

J. Urban 8.1.2013 22:17

Co s tím? Deprese jímá mou duši.

Měl pravdu soudruh Heydrich - Češi si neumějí vládnout :-(

J. Vozábalová 8.1.2013 22:06

Pana Frýborte,

R. Misák st. 8.1.2013 14:54

Díky pane Frýborte,

z mého pohledu Jste to opět přesně vystihl.

P. Rajman 8.1.2013 9:35

Veselé, výstižné a poučné

Protože až po přečtení tohoto článku psaného starou mladočeštinou nebo mladou staročeštinou si člověk uvědomí, proč jsme některé zdvořilé obraty a formulace našich předků opustili. Večerní zprávy by trvaly do půlnoci.

P. Boublíková 8.1.2013 4:20

Ach jo

"když nadaný člověk chtěl uplatnit své schopnosti, rudou knížku nechutí zuby vrzaje převzal" - to nesmyslná pověst už se rozšířila i v zahraničí? To prostě není pravda, pane Frýborte, nýbrž velká lež šířená normalizačními komunisty, kteří nám stále úspěšně vládnou... uplatňovat své schopnosti šlo i bez knížky, přestože to bylo obtížnější a nestraník nebyl tzv. kádrovou rezervou tzn. neměl naději na vedoucí místo.

Dále ve vašem článku postrádám zmínku o tom, že Roithová podporuje vznik arabské Palestiny (možná že vám to též nevadí, proto jste nezmínil).

Tolik tedy mé dvě technické připomínky. Jinak ať si každý volí koho chce, atˇsi kdo chce volí kariéstu Fischera, když mu nevadí, že musel při vstupu do KSČ vyjádřit souhlas s okupací tehdejší ČSSR (skutečně výtečná kvalifikace na prezidenta :-( ) - ale jenom ať to proboha neomlouvá šířením komunistických lží o tom, že člověk musel být ve straně chtěl-li dělat svou práci...

B. Hudzieczek 8.1.2013 22:56

Re: Ach jo

Paní Boublíková, snažíte se zde prezentovat evidentní nepravdy. Když za mladým cca 25 letým klukem přišli s nabídkou výkonu vedoucího pracovníka s podmínkou přijetí členství v KSČ, pak záleželo na prostředí, z jakého dotyčný vyrostl. Pokud jeho starší příbuzní neměli v této věci problém, pak se často stalo, že nabídku přijal (nějaké souhlasy s okupací jsou pouhou legendou - to po komunistech z let před 68 rokem se chtělo vědět, jaké postoje zaujímali v roce 68 a zda souhlasí s tzv. "internacionální pomocí" ) - v závěru 70.let se tím nikdo nezabýval, protože Sověti zde  byli na základě jiných dohod (obrana v rámci Varšavské smlouvy)

J. Dlouhy 8.1.2013 2:58

Naprosto perfektni analysa

Prave prezimovavam na jizni Morave a sleduji peclive vsechno politicke deni. Dosel jsem k naprosto stejnym zaverum. Jediny dustojny kandidat na presidenta je Schwarzenberg, vsichni ostatni jsou produkty normalisace, poznamenani tim cim prosli a nedosahujici svetove urovne. Podle me je role presidenta prave representace zeme vuci okolnimu svetu. Doma nema president zadny velky vyznam, nema na to pridelene pravomoce. Novorocni projev, podepisovani uz rozhodnutych dokumentu, kladeni vencu etc zvladne leckdo, ale prosadit zemi v mezinarodni konkurenci, ziskat respekt a nedelat ostudu, na to je treba mit statnicky format. A ten ma z kandidatu jen Schwarzenberg.

V. Bok 8.1.2013 1:11

No jo, je vidět

že autor tak nějak se ne vždy přesně orientuje. Chápu, v té přehršli propagandy, lží, po,luv a polopravd čím nás častují média či kandidáti navzájem, dá všem hodně práce se v tom orientovat a tak se mu nedivím.

Nicméně, jeho názory jsou jeho a to musíme ctít.

V. Vlk 8.1.2013 0:29

Vážený pane

to je zase darda. Moc mne kandidáti na presidenta nanadchýňají . Ale co kdybyste se podíval na výlupky co seděli na křesle německého presidenta , tu ten krade, ti ten šmelí, tu ten byl z rodiny extranácků, co likvidovala v Československu demokracii . Trošku Vám ten Hannover a protičeská zapšklost leze na mozek . Tuhle jsem si přečetl v českých seriozních novinách označení,které vyslovil známý a uznávaný filosof, a které by na vaše myšlení docela pasovalo. To pojmenování je :Neohenleinovec. Jak se vám to líbí, vážený obdivovateli všeho německého a pomlouvači všeho českého?!?!

J. Huml 8.1.2013 4:53

Re: Vážený pane

Od Vas ta zapsklost a poskozeny mozek opravdu nesedi; je tezke si odmyslit Vase minule clenstvi v komunisticke strane ( jiste, jen chyba zpusobena mladim), ktere se ted snazite tak vehementne napravit projevenou nenavisti ke vsemu neceskemu, tedy naprosto nemistnym narodovectvim. Lepite urazlive, nesmyslne nalepky na lidi, kteri vidi  o trchu dal nez Vy. Prosim, vyrovnejte se se svou minulosti, a snazte se pochopit nazory ktere se Vam vubec nehodi do Vaseho provinileho kramu.

Roithova nebo Knize na hrad, to je moje volba.

S. Netzer 8.1.2013 9:02

Re: Vážený pane

A proč by se mělo panu Frýbortovi takové hloupé nařčení líbit?

J. Farda 8.1.2013 10:27

Re: Vážený pane

Ctěný pane Vlku, Masaryk údajně pravil, že rozčilení není program. Byl-li jste po přečtení páně Frýbortově předvolební úvaze rozčilen, měl jste nadechnout, vydechnout, a pak ještě, pro jistotu, chvíli drobátko posečkat. Necitujete-li ani onoho famózního (bezejmenného) filosofa (škoda), nelze mi než konstatovat, používaje Vaše slovo zapšklý, že jste se odkryl jako prachobyčejný, (s)prostý prosťáček. Tečka.

B. Hudzieczek 8.1.2013 10:58

Pane Vlku,

můžete prosím sdělit jméno seriozních českých novin?

K. Kužel 8.1.2013 17:58

Re: Pane Vlku,

Junge Front Heute. ;-)

K. Kužel 8.1.2013 18:02

Re: Pane Vlku,

......?