5.6.2024 | Svátek má Dobroslav


Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Mistrová 15.4.2011 22:00

Je to skoro neuvěřitelné

Libye je jen kousek od Evropy, a všichni vidíme poměrně zblízka, jak vypadá země, v níž se lidé nemohou civilně politicky angažovat. Ta zkušenost je poučná: politika je tu od toho, aby zabránila občanské válce. V politice se angažujeme proto, abychom se se svými sousedy a spoluobčany mohli na věcech dohodnout, a nemuseli po sobě jednoho dne střílet.

Ano, ctižádost k tomu patří také, každý z nás je taky jenom člověk...

A najednou si tu přečtu od pana Jemelíka: "Touha po moci a hmotném prospěchu je základním důvodem, byť někdy umně zastíraným, proč vstupují lidé do politiky." Pivní filozofie (Dělaj to pro prachy a že chtěj bejt důležitý), která se vydává za analýzu situace, křížená s pokročilou grafomanií.

A najdou se tu čtenáři, kteří tomu ještě zatleskají. Neuvěřitelné.

J. Urban 15.4.2011 20:52

Ano, dopřát spolusoudruhovi

- třeba i zcela neschopnému - z čssd, ods či odjinud pašalík za peníze daň. poplatníka - to je zcela v pořádku. Bárta sypal ze svého - A JE ZLE! Takový precedens nestrpí ani modrá mafie, ani oranžová lůza, protože ti všichni se přišli do politiky upřímně nakapsovat a ne tu někoho ze svého financovat. Proto to dojemné společné a jednohlasné kvičení píchlých prasat z čssd i ods.

J. Schwarz 15.4.2011 17:35

Re: Vážený pane Jemelík

Souhlas!

J. Tužil 15.4.2011 15:11

Re: Nezlobte se pane Jemelíku

Vážený pane Franku, jsem na této diskusní platformě nový, ale sledoval jsem ji dosud pravidelně. Mohu říci jen tolik, že také nejsem nadšen z VV a p.Bárty, ale stejně nejsem nadšen ze všech ostatních účastníků posledních politických hrátek. Přesto si myslím, že p.Jemelík napsal velmi výstižnou reakci na to, co se tu nyní děje. I já jsem toho názoru, že pokud někdo zvládl řízení velké - relativně úspěšné - firmy, že by jistě uspěl i při řízení státu.

Rozhodně lépe, než řada pánů a dam - napříč politickým spektrem - dříve a dosud působících v parlamentu i ve vládě s jedinou kvalifikací partajní legitimace. Měli jsme jich tu vždy dost, vzorem zůstává s.V.Bilak tzv." nepúštat na saká"

V příspěvku je celá řada věcí, s nimiž se také nemohu zcela ztotožnit, ale jako celek se mi "rozhodně, ale opravdu rozhodně" nezdá nelogický. Byl bych velmi rád, kdybyste laskavě mně i dalším diskutujícím vysvětlil - ale konkrétně - prokazatelné nepravdy z článku. Pod slovem konkrétně nemyslím citace z novin, zvláště těch, které nyní vehementně publikují informace, které najednou objevily ve svých šuplíkách po téměř třech letech. Konkrétními pro mne nejsou ani pindy sl.Kočí,p.Škarky,p.Topolánka aj., kteří si pouze vaří svou soukromou polívčičku.

Přeji vám i ostatním diskutujícím hodně zdraví a selského ruzumu při sledování současné politické sféry a pevnou naději.

M. Rastislav 15.4.2011 15:11

Re: Pěkně napsáno

Vypůjčil jsem si z článku: "Abych předešel omylům, zdůrazňuji, že nejsem členem strany Věci veřejné, ani se jím nehodlám stát".

A souhlasím s článkem p. Tichého i s odhadem, že předčasné volby uberou ODS voliče.

J. Hlubiňák 15.4.2011 14:05

Vážený pane Jemelík

Tak výstižné a pravdivé hodnocení jsem ještě k této situaci nečetl. Váš článek by měl být otisknut ve všech médiích, aby se normálním lidem konečně rosvítilo kdo komu tady lže.

K. Loucký 15.4.2011 13:55

Velmi pěkný článek,

přesná analýza, děkuji.

F. Eliáš 15.4.2011 13:39

Re: Pěkně napsáno

Je jasné, že VV by dnes získaly ve volbách spoustu hlasů na úkor ODS

V. Kain 15.4.2011 12:16

Re: Pěkně napsáno

Petr Nečas je ouřada.Jako premiér se neosvědčil.Jak se říká" nemá na to".Dovedl bych si představit jako premiéra Víta Bártu,to by se mnoha šíbrům kteří jsou zvyklý tahat státní rozpočet za struky protáčeli panenky.A ještě lepší by bylo kdyby si jich pár šlo hačnout do chládku pochopitelně s uhrazením zlodějny.Můj hlas mají VV.

R. Tichý 15.4.2011 11:47

Pěkně napsáno

Líbí se mi zejména tato pasáž:

 "Minulost úspěšného manažera soukromé firmy by měla být doporučením pro svěření řídícího postavení ve správě státu. Ministr, který má za sebou úspěšnou manažerskou minulost a je finančně zabezpečen vlastním majetkem tak, že nemusí šilhat po úplatcích, je mi milejší než nýmand, který nevybudoval nikdy nic a jeho jedinou profesní průpravou je víceleté prošoupávání kalhot o sedadla poslaneckých lavic."

Po včerejším shlédnutí HydeParku na ČT24 jsem posílil své přesvědčení, že tohle celé je připraveno lidmi, kterým VV šlápli na ruce zabořené ve státní kase.

I. Kudrnová 15.4.2011 10:22

Deficit zdravého rozumu

Jsou to hrátky pana Langera, Topolánka , jejich neukojené ambice a jejich ještě pohrobků co tam zbyli.Pan Langer možná tuší   na co      by     pan John přišel a proto dělají     kola. Pana Tluchoře naverbovali, protože když se na něho podívatá, tak vidíte pana Kociána ze Šéfky,  velmi chytří, ale nevědí jak to mají použít. Dostali pana Tlustého ven tenkrát a mysleli si že to uhrají pan Tluchoř nastoupil ve funkci p. Tlustého a vydžel ještě i po volbách a začal masírovat pana Nečase, ten byl vždy za slušňáka a taky dost věřil p. Klausovi, což pan Langer   a pan Topolánek úplně naopak a doufají pořád, že se dostanou zpět pak nám to všem natřou.Tak  doufám, že už normální lidi prohlédli ,Chlapci tudy cesta nevede.

J. Kalina 15.4.2011 9:48

dost často bývá problém

ani ne tak v cílech jak v rychlosti provádění, postupech a vnější "omáčky", která to všechno prodá pro příští volby. Řekněme - čistě teoreticky -, že taková ODS se chtěla částečně před volbami očistit a zrušit některé kontakty s kmotry.Konečně zvolila nové vedení strany a média to častečně i takto chápala viz  Nečas Čistý. Jiná strana - síla - chce totéž, ale rychleji. Jenže ono se to rychleji zavádí tomu pro kterého je to výhodné a pomaleji a s nechutí tomu kdo na tom "ztrácí". Příklad: v rodině léta manželka denně luxuje koberec a manžel neluxuje. Někdo jim poradí, že správné by to bylo obráceně nebo napůl. Každý si lehce představí, že manželce se s touto radou souhlasí mnohem snadněji než manželovi. Zvláště když ani poté není za to pochválen, ale nadále vláčen pomluvami za chování v letech minulých. A to so TOP09 (v Praze)  a VV ve vládě představovali, že budou koaličně čistit a čistit, zásluhy přičtou sobě a  všechnu špínu pak stejně naházejí na ODS i když jim to čistění vlastě umožnila svojí účastí v koalici? A ta pak půjde do dalších voleb bez odměny a pošpiněna?  Kdo si dnes vzpomene jak ČSSD vládla pomocí "opoziční smlouvy", která byla v médiích silně nepopulární a jak umně se z této nepopularity na poslední chvíli vyzula ČSSD, když Zeman předal žezlo Špidlovi a ten v televizi 14 dní před volbami prohlásil, že s OS nikdy nesouhlasil.  A bylo.

Možná, že celý problém je v rychlosti a způsobech a kdo nakonec za tu očistu slízně smetanu a kdo to odskáče i když také čistil. Dělat něco užitečného  (třeba i nuceně a ne moc dobrovolně) a nechat si u toho ještě za to sr.t na hlavu, to dokáže jenom opravdu málokdo.

K. Janyška 15.4.2011 9:01

Problémem zdravého rozumu je to, že právě za takový považuje každý z nás ten svůj... Dzp.

P. Čulík 15.4.2011 8:29

Ona ta pravda je někde uprostřed,

Bárta pouze nahlas definoval a naplánoval, co ostatní strany spontáně dělají už dávno. Takže body za upřímnost nahoru, za ty blbé šátečky u krku zase dolů a jinak jsou si všichni rovni, neboť 18=20-2.

M. Frank 15.4.2011 7:13

Nezlobte se pane Jemelíku

Ale Váš příspěvek je obhajobou neobhajitelného, naprosto nelogický, obsahuje nedoložitelné konstrukce a dokonce i prokazatelné nepravdy. Jediné, co z toho vyčtu je, že jste zřejmě po uši zamilovaný do Víta Bárty a položíte za něj život.