30.4.2024 | Svátek má Blahoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Daňoví čarodějové

Ani ne týden poté, co skončil trapný pokus části ČSSD „zlevnit pohonné hmoty“ snížením spotřební daně, což by státní kasu připravilo podle ministra financí Andreje Babiše až o 14 miliard korun, je tu další plán. Tentokrát na zvýšení spotřební daně a opět v tom jede ČSSD.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Papež 1.8.2014 10:19

Šišla

Šišla "velká kapsa" Mládek zase perlí. Že by mu docházeli rozkradené peníze ze Světového výročního zasedání?

V. Ondys 1.8.2014 10:14

:)))))))))))) Možná by bylo zajímavější hledat nějaké dobro,

pod které se nepodepsali :)))))) chamtivě zištní lidumilové, a je pro všechny společenským přínosem navzdory současné :))))))))) socanské tlupě, která si evidentně neumí poradit ani se smysluplnějším životem drtivé většiny konzumentů.

P. Čech 1.8.2014 8:12

A proč by poslanci měli vědět o čem hlasují?

U nás přece panuje mezi všemi politiky, téměř všemi politickými stranami (všemi parlamentními) a téměř všemi ovčany politických stran názor (nejen názor) že poslanci jsou zde od toho, aby zvedali ruce podle pokynů svých politických stran, ev. poslaneckých klubů, které jsou jen prodlouženou rukou politických stran. Politické strany u nás zcela ovládají moc zákonodárnou. Pokud náhodou některý poslanec ví o čem hlasuje, nebo dokonce hlasuje podle svého ústavního , poslaneckého slibu jinak než jak káže jeho politická strana, je okamžitě dehonestován prodejnými médii a vylučován ze strany. Navíc je vyzýván, aby složil svůj poslanecký mandát proto, že ctí ústavu. Nebo si sned myslíte, že je to jinak? Toto je přece ta česká , kocourkovská "demokracie", lépe řečeno socialismus, stříknutý prvky anarchie.

A. Bocek 1.8.2014 7:29

Střední třído - braň se !

potrhlí levičáci ve spolupráci se zbohatlíky tě neustálým zvyšováním daní chtějí ožebračit. Tu se zvednou paušály, tu se zdraží cigarety, pohoné hmoty,ČT a ČRo poplatky, tu se vloudí příplatky na OZE , povinné přimíchávání nesmyslů do paliv, ......

P. Čech 1.8.2014 8:32

Re: Střední třído - braň se !

Nedivte se! To vše je přece základním ukazatelem české "demokracie". "Demokracie", ve které lidem vládnou politické strany a kde obecně vládne menšina nad obrovskou většinou občanů. Systém, který vzchází z čl.5 ústavy a z poměrného volebního systému, který nikdy nedokáže vygenerovat vítězství demokratické většiny občanů.

V. Kain 1.8.2014 14:05

Re: Střední třído - braň se !

Můžeme ty kujony z parlamentních lavic vykouřit.Takoví kteří mají osezelé zadky za těch dvacet let nám nic pozitivního nepřinesou.Všichni máme smůlu v tom,že voličům socialistů nevadí,že premiér socialista je prachsprostý zl.děj.

P. Čech 1.8.2014 15:51

Re: Střední třído - braň se !

Že je někdo zl.děj bych zde netvrdil, nemám-li pro to důkazy. Každopádně se však jedná o člověka, který nikdy smysluplně nepracoval a neživil se tím, co vystudoval. Ono totiž ihned po absolvování školy se uhnízdit v politice a potom již jen kecat a kecat umí každý hlupák a je zcela jedno, jestli jde o školu základní, střední či vysokou. Bohužel, pokud u nás bude podle ústavy při volbách do PS platit poměrný volební systém,  těch osezelých zadků ve sněmovně se nezbavíme. Na to jsou naše "demokratické a svobodné" volby krátké. Ty slouží pouze k tomu, že jsou zvoleny nějaké politické strany a potažmo zprostředkovaně jejich kandidáti (obvykle ty osezelé zadky). Vůle občanů zde jaksi chybí. K tomu, aby se něco smysluplně změnilo je naprosto nutné zrušit bez náhrady čl. 5 ústavy.