4.5.2024 | Svátek má Květoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: Dáma na odstřel

Vpád „vizigotů“ do zahnívajícího rybníka novodobé národní fronty „tradičních“ politických stran sjednotil jeho dosavadní osazenstvo. Poslanecká sněmovna se sice rozdělila jako obvykle na vládní strany a opozici, ale projevy skryté nevraživosti představitelů ČSSD a KDU-ČSL vůči ANO jsou nepřehlédnutelné.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výpis zvoleného vlákna.
Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
P. Maleček 23.6.2014 6:12

Jemelík v "čele ústecké soudní mafie"

Ale fuj p. Jemelíku. Vy hrdinný bojovník za čistotu justice se nám snažíte nakecat, že odpor korupcí prožraných ústeckých soudců proti tomu, aby se jejich šéfem stal někdo, kdo není členem jejich mafie, je tím, čím se má ministryně hluboce a dlouho zabývat.

Naopak měl to být pro ni signál, že je vybráno dobře a vybraného krajského šéfa tam přes prezidenta urychleně poslat a při nástupu ho razantně osobně podpořit.

To nemluvě o tom, že není žádným tajemstvím, že nákup a provozování řady podniků páně Babiše spadajících pod gesci ústeckého soudu je provázeno řadou nepěkných otazníků. Je pak otázkou, zda výstup výběrové komise na nového šéfa ústeckého soudu nejen že děsí tamní mafii, ale je rizikový i pro šéfa p. Válkové Babiše.

Tam se pokuste zaměřit svůj bystrozrak a svatý boj za čistotu české justice.

V. Váňa 23.6.2014 10:45

Re: Jemelík v "čele ústecké soudní mafie"

Vážený pane Malečku, nesouhlasím s Vámi.

Odpor ústeckých soudců nemusí mít korupční charakter. Nezapomínejte, že se soudci plus mínus mezi sebou znají, a to že někdo oslní ministerskou komisi, nemusí být v praxi ten nejúžasnější argument.

Pokud je mi známo, tento soudce okresního soudu nemá žádnou praxi na soudu krajském, což je naprostá samozřejmost (v jiných případech). Výběr komise je tedy, když dovolíte, poněkud nestandardní.

Také by mě zajímalo, jakou personální politiku provádíte na svém pracovišti (podniku) Vy. Velmi bych si rozmyslel usazovat na post vedoucího člověka, proti kterému je, ať už oprávněná nebo neoprávněná, opozice čítající podstatný počet podřízených. To bych musel být úplně padlý na hlavu. Já bych rozhodně vybral v této situaci někoho jiného - nějaký kompromis, to se na mě nezlobte.

No, a s těmi podniky se to povídá, ale dosud jsem nenašel jakoukoli konkrétní informaci. Domnívám se, že se dokonce dá dovodit, že je málo krajských soudů, pod jejichž gesci nespadá nějaký ten Babišův podnik. No a co?