29.4.2024 | Svátek má Robert


Diskuse k článku

POLITIKA: Další socialistický experiment

Zákonodárce zase jednou spáchal veřejné blaho. Obchodům s plochou nad 200 metrů čtverečních zakázal prodávat o svátcích a zákazníkům omezil možnost nakupovat. Proč? Protože může.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Š. Hašek 8.7.2016 8:55

Zákon má chránit občana,

a zakazovat otrapům občany okrádat v noci v parku. Zkráceno. Pokud Bublan chce rozjímat a číst verše, nikterak mu v tom řetězec TESCO (ani já) nebrání, ale on mě buzeruje!! Ať si kváká na své nezletilé děti doma!!!!!

Provozní dobu obchodů a volný čas občanů o víkendu může regulovat jen levicový politik s velmi vysokým buzeračním koeficientem. Případně evropohodnotář, v tomto pojmu je buzerační koeficient již zahrnut.

P. Selinger 8.7.2016 8:41

Re: Vážený pane generální řediteli

Pokud žijeme v zastupitelské demokracii bylo by dobré respektovat schválené zákony. ALE:

Ty zákony by neměly být tak stupidní, jak z vůle levičáků a nebo EU v našem parlamentu vznikají. Náprava je možná jen u voleb - nevolit levičáky a eurohujery.

A. Hrbek 8.7.2016 8:25

Vážený pane generální řediteli

1. Pokud žijeme v zastupitelské demokracii bylo by dobré respektovat schválené zákony. Měl jste plnou možnost vznášet Vaše námitky Vámi zvoleným poslancům při projednávání zákona a mátze plnou možnost iniciovat stížnost k Ústavnímu soudu. Nahánět si na NP falešnou popularitu je poněkud laciné.

2. Imanentní součásí každé demokracie je soubor zákonů, směrnic a nařízení.

3. Protestujete proti tomu, že čeští politici dlouhodobě připravují občany (kteří vědí co činí) o svobodu rozhodování a argumentují přitom jejich vlastním dobrem. Proč neprotestujete proti tisícům jiných zákonných opatření. Víte kolik by se dalo napříkad ušetřit kdyby byly např. všechny železniční přejezdy nechráněné? Proč jsou některé léky jen na lékařský předpis? Proč mají zaměstnatelé povinnost poskytovat zaměstnancům dovolenou? Proč jsou povinné uzavírací hodiny? Proč je na veřejných komunikacích omezena rychlost? Proč by měly být nějaké tecnické, ekonomické, ekologické, zdravotní nebo jiné normy? A další a další. Každý občan přece ví, co je jeho dobrem a měl by mít plnou svobodu rozhodování. Třeba i na úkor jiného.

4. Pokud Vás to ještě nenapadlo, tak kromě kromě jistě užitečných tržních procesů exitují ve společnosti i užitečné procesy netržní. Ty jsou součástí západní evropské kultury, ke které se snad hlásíme. A je jen věcí míry poměr a vztah mezi tržními a netržními procesy.

5. Každá důsledně uplatňovaná ideologie je nakonec pro obyčejného člověka zlem.

M. Šejna 8.7.2016 8:19

pane Voláriku

u nás Česku bude i po tomto zákoně otevřeno v mnoha obchodech. Ten zákon se totiž týká jen těch, jejichž obchodní plocha je větší než 200 m2. A bude se týkat jen SEDMI svátků v roce. Netýká se tedy většiny z 52 sobot a nedělí v roce.

M. Šejna 8.7.2016 8:15

pane Klasi

on Vám někdo zakázal nakupovat v neděli?

V. Kříž 8.7.2016 7:39

tohle je přece...

... jenom další krok z mnoha, které už byly učiněny a spousta dalších bude následovat, pokud ty vyžírky nevymetem, jak z nás udělat naprosto nesvéprávné debily, se starostí o prospěch lidí to nemá nic společného. předvolební trik, podobný třicetikorunovému poplatku u doktora

M. Klas 8.7.2016 7:28

Re: A to tedy pak - tuhý nejen rakouský socialismus?

Pane Malečku, skutečně si myslíte, že naši lidé jsou až tak nesvéprávní? Mě nákupy v neděli ráno vyhovují, nemusím na "velký nákup" v týdnu, kdy je tam hlava na hlavě, nehledě na to, že když se večer vracím z práce, už na to nemám energii.

B. Volarik 8.7.2016 7:24

Re: Jak kde...

U nás v Californii je v mnoha obchodech otevřeno 24/7 např. tzv convenient store 7-11, lidové restaurace Denny ́s...). V mnoha jiných od 6 ráno do 10 večer. V podstatě všechny hlavní supermarkety mají otevřeno i o svátcích.

P. Maleček 8.7.2016 6:09

A to tedy pak - tuhý nejen rakouský socialismus?

Když těch pouhých 7 dní v roce je projevem socialismu, co za režim pak funguje v zemích (jinak veskrze kapitalistických), kde je zavřeno každou neděli?

Pan majitel velké firmy si asi dokáže svůj život řídit sám. Neplatí to však o milionech řadových občanů (vím že ne všech), kterým život kromě šéfa řídí i propracovaný marketing velící jim - utrácej, utrácej, utrácej.

No a aby se človíček aspoň na pár dní v roce dostal ze spárů tohoto vědecky propracovaného, bezohledného tlaku na utrácení (nebyls v neděli v hypermarketu - seš socka a nula), k tomu slouží tento zákon.

Pravda nepěkně působí, že byl protlačen hlavně socany a komouši. Ale i oni tím sledují jen své mocenské zájmy předpokládajíc, že jim za to u voleb nasypou hlasy řadoví prodavači (v čemž se podle mě pletou - ty naštve že přijdou o mastné přesčasy). Stejně jako ti druzí, toužícími po plných partajních pokladnách i svých kapsách nakrmených za odpor k volnu byznysem, kterému těch pár dní zavřených marketů snižuje zisky.

O člověka - občana a jeho svobodný život nejde nikomu z nich.

L. Novák 8.7.2016 2:57

Máme to, co si voliči zvolili. Vládu blbů...

Potíž je, že zákonodárcem je banda neschopných parazitů a mají v parlamentu většinu.