2.5.2024 | Svátek má Zikmund


Diskuse k článku

POLITIKA: Další politizace covidu - očkování

Ministerstvo zdravotnictví spustilo registraci očkování pro starší osmdesáti let a sklidilo za to nevoli opozice, té tak zvaně demokratické. Systém se údajně hroutil a jediné, co chybělo, byla výzva ministrovi k rezignaci.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Halašta 18.1.2021 12:46

Bez problému nevěřím. Registrace není ten zásadní problém, ten vzniká a bude trvat především u výběru a rezervace termínu. K čemu je někomu registrace, když teď musí pravidelně chodit kontrolovat systém, jestli se něco někdy někde neuvolnilo?

J. Tulejová 18.1.2021 8:17

Ta TOP0,9 má ale smůlu. S jistotou vybírá do čela otrávené a otravné lídry. Štěkající kulioko není výjimka.

V. Novák 18.1.2021 10:45

Zřejmě nejen státy, ale i strany se udržují ideami, kterými vznikly.

TOP09 založil Kalousek, když mu lidovci sebrali vedení ve straně. Schoval se za maskota K. Sch., dokud toho nepřestalo bavit dělat Kalouskovi fíkový list. Teď si vybral jiný fíkový list, Pekari, která mu nepřeroste přes hlavu.

TOP09 jako dvojka lidovců převzala od nich všechny nectnosti a nepřevzala žádnou ctnost.

P. Milan 18.1.2021 11:42

Lidovci mají nějakou ctnost? To ji tedy dobře tají. :-P

L. Netolická 18.1.2021 17:25

A jaké ty nectnosti máte na mysli? A p. Kalousek? Na rozdíl od Babiše nelpí na korytě a nebude v příštích volbách kandidovat. Jaký to rozdíl - nikdy neodstoupím, nechť si to všichni zapamatují. Na rozdíl od jiných stran, u Lidovců nenajdete zloděje a podvodníky.

J. Kalina 18.1.2021 8:08

pár připomínek: a) šéfka TOP 09 je nakažena nějakým virem, který šíří do společnosti přes média. Skalní "topkaři" tento virus možná utvrdí v podpoře, ale ti nerozhodní se této nákazy leknou a odtáhnout se. za sebe: odtáhnu se od celé trojkoalice ač volič ODS b) furt někde vystupuje, takže je potencionální přenašeč covidu. Měla by zůstat v karanténě. c) Blatný udělal chybu, že neudělal jmenovitý pořadník všech obyvatel ČR, pak by se nemusel nikdo registrovat a na internetu by visel pořadník s určeným místem kam se má dotyčný dostavit na (v)pich. Pak by určitě byl klid a žádné připomínky. :-P

Mohl ale udělat postupnější registraci dle věku. Těch 150 000 lidí by se postupně registrovalo celý týden a nikdo by o nic nepřišel neb stejně nejsou vakcíny. Někteří kritikové budou v létě psát o tom, že vakcíny nějak přebývají a kdo za to může.

V. Halašta 18.1.2021 8:41

Trapné ironizování nenahradí skutečné a funkční řešení. Toho ale nejste schopni, tak jen trapně ironizujete.

BTW, seznamy podle c) by zdravotní pojišťovny u ohrožených skupin byly schopny dodat, systém jim mohl POSTUPNĚ podle prioritizace vydávat PIN2 stejným tempem, jak by byly zveřejňovány volné termíny. Funkční, logické, proto u ANO neproveditelné.

P. Boublíková 18.1.2021 11:34

Pořadník s místem pro všechny obyvatele ČR?

Očkování je nepovinné, vzpamatujte se.

Z. Žabička 18.1.2021 7:48

Nechápu ty výhrady k nemožnosti přihlásit se o místo. Když se prodávají lístky na kteroukoli hodně navštěvovanou událost (fotbal, koncert a pod.) tak se v prvních vteřinách téměř nedá dopídit k lístkům. Když se vám podaří vniknout do souboru, můžete být nejprve stý v řadě, pak se číslo snižuje až třeba na 10 a následně vám oznámí, že je vyprodáno.

V. Halašta 18.1.2021 8:31

Když se prodávají lístky na fotbal tak stát také vyhlásí prioritizaci návštěvníků? Ne. Návštěva fotbalu taky není občanům dána Listinou základních práv a svobod, jako tomu je u práva na zdravotní péči v čl. 31.

Srovnáváte koše s baňama, protože nemáte jak tenhle šlendrián onluvit.

V. Halašta 18.1.2021 7:27

Systém "kdo dřív přijde" vytvořil naprosto nedůstojný hon na několik málo prvých termínů a způsobil také kolabování systémů. Mohli vytvořit jakýkoliv jiný systém a mohli tomu staré lidi a jejich pomocníky ušetřit. Nevymysleli nic, protože to jsou nemehla, neposlouchají rady a kritiku odmítají arogantními bláboly, jaké předvádí i tu Bartoň.

Ten nedůstojný "hon na volné termíny" neskončil ale bude v tomhle systému opakovat s každým doplněním termínů a s další fází, ohlášenou 1.2. Prioritizace je jen jakási Blatného chiméra, požadavky se vyřizují okamžikem uplatnění, s PIN2 už si může volný termín rezervovat každý. Takže k honu na první místo se přidává ještě nutnost průběžné kontroly, kdy tam které očkovací místo dodá nové termíny. Jaký (ne)systém pak je v oblasti rozdělování vakcín prosvítá jen skre některé zprávy. Prostě děs a hruza, bohužel očekávatelná hrůza. Bartoňova propaganda na tom nic nezmění.

Jo, kritizují i Piráti - https://zivotvcesku.cz/vlada-nedomyslela-rezervacni-system-rika-ivan-bartos-poukazal-na-zasadni-chyby/

R. Gumulec 18.1.2021 7:01

Nejsem fanda Pekarové, ale po jejím vystoupení v nedělní Partii na Primě, mi ji je opravdu lidský líto.

L. Písařík 18.1.2021 7:27

Paní Pekarová má pěkné, velké, hluboké oči, které v roušce obzvláště vyniknou a další pozitiva neznám, ale nelíbí se automatickému korektorovi češtiny, který na ní shledává něco nesprávného.

I. Štípek 18.1.2021 4:51

Buďme vděční médiím, zejména ČT24, že nechávají mluvit Pekarovou, Richterovou, Fialu, Rakušana, Ferjenčíka, klouzka Kupků. Rakušan a Pekari výrazně vedou na dobrovolné cestě k sebezničení, i ti ostatní po ní pevně kráčí...a stačí jim k tomu jen otevřít pusu.

J. Moravec 18.1.2021 6:52

R^

J. Brunner 18.1.2021 13:02

R^

T. Kohout 18.1.2021 1:43

Paní Pekarová Adamová má smůlu. Od té doby, co je v politice říká jen hlouposti. Jak to bylo předtím, netuším.

J. Moravec 18.1.2021 8:13

Paní Pekarová prostřednictvím pana Kalouska toho času za bukem

P. Boublíková 18.1.2021 0:25

"Blatný souhlasil s tím, že by registrační systém měl umět vyzvat registrovaného zájemce o očkování automaticky, aby se tehdy a tehdy dostavil k očkování tam a tam." Co ale dělat v případě, že by se takto stanovený termín očkovanému nebo jeho doprovodu nehodil? Myslím si, že mnohem lepší je stávající systém, kdy si sám zájemce o očkování (nebo ten, kdo mu pomáhá) vhodný termín vybere. I když je to časově náročnější.

Pokud se nepletu, to pátečního večera se registrovalo něco přes 100.000 seniorů, do nedělního večera něco kolem 150.000. Celkem je v kategorii 80+ těch, co se musí přihlásit přes rezervační systém (netýká se žijících v domovech důchodců apod.) asi 440.000. Jsem zvědavá, kolik se jich nakonec přihlásí...