1.5.2024 | Svátek práce


Diskuse k článku

POLITIKA: Další ochutnávka z kuchyně VV

Věci veřejné, které se před volbami prezentovaly jako strana přímé demokracie, sklízejí jeden úspěch za druhým. Zvyk řady jejich členů, bývalých či současných, nahrávat se a pouštět to pak občanům totiž umožňuje pečlivě nahlédnout pod partajní pokličku. Leckdy dokonce vidíme víc, než bychom chtěli.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
V. Němec 30.3.2012 18:53

Kočí a majitel koče

Slečna Kočí zapomíná, že je jen kočí a koč, že patří někomu jinému. A až se kolo zláme, kočí bude bez práce.

Z. Rychlý 30.3.2012 9:33

Jelínku, Jelínku !

Je pro mě krajně hořké přečíst si Váš ironický úškleb, ale ještě horší je přiznání, že máte pravdu. Je to opravdu děs.

I. Malypetr 30.3.2012 10:42

Re: Jelínku, Jelínku !

Rychlý,Rychlý.Je pro mne krajně hořké číst že potvrzujete pravdu aniž použijete mozek.Dobrá,VV jsou zavřženíhodnou organizací bez morálního kreditu která díky inteligentním voličům nemá šanci otravovat naši politickou scénu v příštím volebním období.To dnes ví i ten který by to vědět nechtěl,protože už přes rok není na tapetě nic jiného.Ale já si položím otázku,proč?Co nutí Astony,Jelínky a všechny ostatní servírovat nám to co dávno víme.Proč se drží tohoto mrtvého témata?Mne už to nezajímá a jsem z toho unavený.Přece tady máme stovky ba tisíce kauz které mohou otevírat a udělat nám v tom jasněji.A když se o to někdo pokusí tak to stejně skončí u Bárty.Mně už to nebaví,mně nezajímá Bárta,mně zajímá Barták,kupříkladu.Nic,ticho po pěšině.

Z. Rychlý 30.3.2012 10:52

Re: Jelínku, Jelínku !

:-)

I. Malypetr 30.3.2012 11:52

Re: Jelínku, Jelínku !

to znemená mrtvej brouk?Nebo Ivane seš vůl!B je správně,co?No tak jo,sem vůl...

Z. Rychlý 30.3.2012 13:33

Re: Jelínku, Jelínku !

Nehledejte, co tam není. Jelínek je u mě demagog sosan - a proto jsem na větvi, když má pravdu. Ale je to vyjímečný úkaz. Jízlivost ovšem nevynechal. Jinak se mi nechce debatovat, když se v diskuzi objevují útoky na inteligenci. I ten Jelínek je inteligentní a schopný. Při obraně socdem bohužel všeho.

J. Boleslav 30.3.2012 14:52

Re: Jelínku, Jelínku !

Jelínka obvykle čtu s odporem, dnes je nutné mu přiznat, že má pravdu. Smutné je, že bez těch špatných amaterských komiků a špiclů z VV současná vláda nemůže dost dobře pokračovat.A na vině jsou potom ti, kteří VV volili. To by si měli uvědomit před tím, než začnou zase nadávat na vládu a zoufalé poměry.

Z. Rychlý 30.3.2012 17:07

Re: Jelínku, Jelínku !

Zdravím pane Boleslave, já bych se mohl vymlouvat, že jsem je nevolil, ale já byl o volbách v cizině na zájezdu a tak jsem nevolil nikoho. Věděl jsem, že volit nebudu, tak jsem tomu moc pozornosti nevěnoval, ale nevím nevím, jestli bych jim hlas nedal ! Ono na výběr totiž moc není. Já bych v této situaci preferoval volební možnost vhodit do urny lístek NOTA (None of the above - žádný z uvedených). Pokud by významné procento voličů vhodilo tento lístek, znamenalo by to pro zavedené strany, že existují témata vhodná do programu, kterým se strana vyhnula, a přitom voliče zajímají. A voliči se tudíž vyhnuli jim. Určitým tlakem přes facebook a peticemi by se takové mírné změny vol.zákona snad dalo dosáhnout, jelikož je to celkem neutrální změna, která nejde přímo proti politickým stranám. Jiné změny včetně chimérických "přímých" voleb, o kterých nikdo nic neví (kromě pana Čecha :-) jsou nerealizovatelné, ať kvůli závažným logickým chybám, či chybějící politické vůli. Házet do urny "menší zlo" je hloupost, až blbost. Menší zloděj akorát doroste do patřičné velikosti.

Způsob existence a chování VV (podle mě) totálně znemožní úspěch jiných nových stran, třeba konzervativních, kterých je v tomto rovnostářském husitském moři populismu zapotřebí jako soli. Bohužel žijeme v zázračné zemi, kde příště znamená nikdy.

P. Pavlovský 30.3.2012 4:15

VV odejdou z koalice? Kam?

Dejme tomu, že se vytvoří skupina poslanců VV dost silná, aby měli spolu s ČSSD a KSČM 101. Vláda padne. Ale co dál? Menšinová vláda ČSSD s tichou podporou VV a KSČM? Nebo koalice ČSSD + TOP09 s podporou VV? Obé je nepravděpodobné, a proto nejspíš předčasné volby.

I ten nejomezenější poslanec VV si jistě dovede spočítat, že po volbách už nikdy více. Jsme v Česku, a proto se lze spolehnout na to, že kapři si rybník nevypustí. V rozklížených VV zvítezí většinově pud záchovy seslí a proto vládu nepoloží i kdyby měli sebe větší nutkání.

Krátce: Kromě současné opozice nikdo jiný ve sněmovně nemá zájem na pádu vlády, jak jsme si potvrdili zcela nedávno. S J. W. řečeno, "pojede se dál, močálem černým okolo bílých skal", aféry, neaféry. Co by se muselo stát, aby vláda padla? Rozkol uvnitř ODS! Nelze vyloučit, nebylo by to poprvé!

J. Hanzal 30.3.2012 9:18

Re: VV odejdou z koalice? Kam?

Myslím si toto. Poněvadž v této republice nevládne vláda, ale lobymafie, i kdyby se všichni mezi sebou pozabíjeli tak se ve stranách najde vždy dost dalších (nevím jak je slušně nazvat), kteříje velice rádi nahradí.

J. Boleslav 30.3.2012 13:32

Re: VV odejdou z koalice? Kam?

Veverky samy z vlády těžko odejdou, z důvodů, které uvádíte. A zbytek koalice je asi taky nevyhodí, i když by to určitě rádi už dávno udělali, poněvadž bez nich vládnout nemůžou. Nějaké rozumné řešení bohužel skutečně nevidno.