6.5.2024 | Svátek má Radoslav


Diskuse k článku

POLITIKA: ČSSD zápasí s dělníky, ale komunisté nevadí

Vůdce dělníků, Tomáš Vandas, argumentuje tak, že jeho partaj je legální politickou stranou. Jako vždy, Sobotka koalici v Duchcově zamlžuje do roviny „boje proti nedemokratickým praktikám DSSS“, přitom mu koalice s komunisty na místní i krajské úrovni nevadí.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
J. Jurax 18.12.2014 0:24

Nic nového pod sluncem

Socani jsou historicky matkou i otcem komunistů, kteří ovšem u nás po vítězství pracujícího lidu matinku i s tatínkem sežrali.

No a dnes se socani s komanči paktují kde jen můžou - holt společná krev se nezapře.

Ovšem DSSS - s dělníky a sociální spravedlností se socani přece nemůžou zahazovat, že ano. Preferují přece třidní boj a diktaturu proletariátu s komunisty.

J. Kučera 17.12.2014 18:38

Politici (a novináři) jsou na štíru s logikou

V Duchcově je hlavní problém obyvatel Rómská agresivita. Volí tedy stranu, která slibuje nápravu. Že nic nenapraví? To zatím nevědí a snaží se o záchranu ve své nepříznivé situaci. Proto má DSSS v Duchcově větší vliv než jinde. Pokud udrží paní Šabatová a s n í spřízněné duše tempo, zvítězí v příštích volbách DSSS celorepublikově. Je to logické, i když neúčinné.

J. Urban 17.12.2014 12:07

Komunisté hlásají třídní nenávist a třídní boj,

DSSS hlásá (?) národnostní nenávist. V čem je himl rozdíl? Taky to nechápu.

V. Čermák 17.12.2014 13:46

Re: Komunisté hlásají třídní nenávist a třídní boj,

A kdo jsou ti, co hlásají tu současnou nenávist? PaL a TOP 09?

J. Boleslav 17.12.2014 15:54

Re: Komunisté hlásají třídní nenávist a třídní boj,

Taky mně fascinuje, že socanům DSSS vadí, ale s komanči se vesele paktuje všude možně. Ale to už u socanů jiné nebude. Jsou zřejmě historicky nepoučitelní.

P. Vaňura 17.12.2014 19:43

Neřekl bych, že DSSS hlásá národnostní nenávist.

Spíše odmítají nahrazení zdravého rozumu ideologií. Ale bez schopnosti přesně rozlišovat!

J. Jurax 18.12.2014 0:33

Re: Komunisté hlásají třídní nenávist a třídní boj,

Rozdíl je v tom, že komunisté s třídní nenávistí jsou dnes pro mnohé docela salonfähig, kdežto vlastenectví se překládá jako národnostní nenávist a je naprosto nepřípustné, opatřováno jsouc nálepkami tu šovinismu, onde rasismu, u nevzdělaných neznajících význam termínu taky fašismu a samozřejmě jsou to náckové.

Být vlastencem dnes prostě není módní. Dnes je oficiálně žádoucí být multikulturním euro(inter)nacionalistou.

F. Lesniak 17.12.2014 7:40

Tak zrovna odeesák by mohl

o koalicích s komunisty vyprávět. Bartnoni, zameťte si před vlastním prahem. Máte tam toho svinstva opravdu hodně. Zkrachovalému kandidátu do EP už opravdu delší dobu straší ve věži a myslí si, že lidé zapomněli, kolikrát ODS dokázala, že to dokáže. Odeesáci tady zmršili a rozkradli co mohli a teď už jim zbývají jenom výkřiky do tmy. A lidový vypravěč Fiala dokonce tvrdí, že se strana očišťuje. Po očistě se zbylí členové budou scházet ve výtahu.

R. Langer 17.12.2014 8:29

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

S tím zmršováním a rozkrádáním jste zapomněl na ČSSD, TOP09, ANO a vůbec všechny ostatní, soudruhu, rukou společnou a nerozdílnou... :-D

Z. Bureš 17.12.2014 9:28

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

Od komunisty Vašeho kalibru to sedí, jak by řekl komediant Jandák......jako pérdel na hrnek !

J. Schwarz 17.12.2014 10:13

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

Ty vaše výkřiky, Lesniaku, jsou ekvivalentní tvrzení že "brácha taky nevynesl koš".

P. Kmoníček 17.12.2014 12:16

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

Lesníku,zakázala ČSSD spolupráci s DSSS  a spolupráce se stejnými lumpy z KSČM jim nevadí ?Ano nebo ne?A nepleťe do tohoto sporu jiné strany.

V. Čermák 17.12.2014 13:50

Pan Kmoníček sdělil svůj názor

a jako bonus si opět zalesníkoval. Třešnička na Kmoníčkově dortu.

K. Filek 17.12.2014 14:37

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

Lesniaku jsi už trapný stou nenavisti vůči ODS.Jsi prachsprostý komouš.Komouši tuhle zem přivedli na buben.Zbyly po nich zastaralé továrny,Rozpadající se města a výrobky které nikdo nekupoval.Komouši jsou horší než celá DSSS.

J. Boleslav 17.12.2014 18:05

Re: Tak zrovna odeesák by mohl

Přesně tak. Škoda, že jsme v 89. nebyli jako oni. Aspoň náznakem.

M. Zikmund 17.12.2014 6:32

Stoletý souboj dvou socialismů

Toho nacionálního s internacionálním. V Německu kdysi zvítězil nacionální, v Rusku internacionální. V současné EU je nacionální tabu a internacionální jako hlavní proud. Každý socialismus bere svobodu, tak si můžete tak maximálně vybrat, do jakého stáda chcete být zahnán. Sociální demokraté vždy volili internacionální socialismus, tak Sobotkova póza není nijak překvapivá.

J. Schwarz 17.12.2014 10:23

Re: Stoletý souboj dvou socialismů

V Rusku internacionální - ale jen v tom smyslu že jim přišlo chytřejší svůj nacionalismus internacionalismem maskovat. Kdykoli  se někdo pokusil zmocnit se v onom "internacionálním" hnutí "vedoucí úlohy" buď s ním hned zametli nebo, pokud to nebylo možné, ho hned z onoho "internacionálního hnutí" vyobcovali. Ruským komunistům se prostě zdálo rozumnější nedělat si ve světě hned zkraje zbytečně  moc nepřátel tím, že by postavili ruský národ na první místo, to se rozumnělo jen implicitně že věčným šéfem bude Kreml. Němci byli jen víc namistrovaní  a mysleli si, že jsou schopni svět dobýt sami díky svým extra kvalitám. A je pravdou, že němci jsou svým způsobem unikátní svou schopností se podřídit, jejich hospodářská i vojenská výkonnost tomu odpovídá, ale jestli jim to kromě materiálního bohatství přináší i něco jiného tak to sotva.

J. Boleslav 17.12.2014 18:06

Re: Stoletý souboj dvou socialismů

Nějak tak.

K. Drobková 17.12.2014 6:16

Nadšený odeesák Bartoň.....

.... jaksi pozapomněl na svoji ODS. V Rychnově nad Kněžnou,Dobrušce,Lichnově,Králíkách, Týnci nad Sázavou by mohli o koalicích a spojenectví s KSČM vyprávět hóóódně dlouho. Rčení o břevnu v oku, nebo o zametání před svým prahem mu asi nic neříkají.

J. Kulheim 17.12.2014 8:44

Re: Nadšený odeesák Bartoň.....

Povídejte, přehánějte.

J. Boleslav 17.12.2014 18:08

Re: Nadšený odeesák Bartoň.....

A co kraje? Kdopak ve většině z nich vládne s kmenovým bolševikem? Že by modří? To je daleko významnější incest než těch pár komunálních.

I. Dekyský 17.12.2014 2:24

Ano,

pokud by soudruzi nebyli tak pokrytečtí, museli by sami přiznat, jak k sobě mají tyto tři strany ideově blízko. Socialista jako socialista, Hitler, Mussolini, Stalin nebo Bernstein. To všechno je odnož té samé zvrácené myšlenky. Jen cesta k ní vede přes jiné hromady mrtvol, v případě Bernsteina (zatím) jen okradených.